Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Πάτρα: Όταν το εργαστήριο Τσατσάκη αδυνατεί να εντοπίσει και τα πιο απλά!

Είναι πραγματικά εντυπωσιακά τα όσα μπορεί να αλιεύσει κάποιος από μια σύντομη δημοσιογραφική έρευνα στην επίσημη ιστοσελίδα του Εργαστηρίου Τοξικολογίας και Εγκληματολογικής Χημείας του Πανεπιστημίου Κρήτης, του οποίου διευθυντής είναι ο κ. Αριστείδης Τσατσάκης, εσχάτως τεχνικός σύμβουλος της κατηγορουμένης από την Πάτρα, ο οποίος «σαγήνευσε» δικαστές και ενόρκους χάρη στην άκρως… επιστημονική κατάθεση που έδωσε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών όπου εκδικάζεται η υπόθεση για την ανθρωποκτονία και την απόπειρα ανθρωποκτονίας της άτυχης Τζωρτζίνας.

Του Πέτρου Κουσουλού

Είμαι θιασώτης του ρητού που λέει «από όσα ακούς μην πιστεύεις τίποτα και από όσα βλέπεις τα μισά» και στα αυτιά μου είχαν φθάσει «φήμες» που ανέφεραν ότι κατά τη διάρκεια «εξετάσεων» στις οποίες υπεβλήθη από το Γραφείο Ναρκωτικών και Εγκλήματος (Office on Drugs and Crime) των Ηνωμένων Εθνών, το εργαστήριο του κ. Τσατσάκη βρέθηκε μετεξεταστέο καθώς δεν μπόρεσε να εντοπίσει (σε δείγμα ούρων και όχι μόνο) τους πλέον απλούς μεταβολίτες! Επισκεπτόμενος, λοιπόν, την επίσημη ιστοσελίδα του εν λόγω εργαστηρίου έκανα μια απλή αναζήτηση στα αναρτημένα αποτελέσματα των διεργαστηριακών τεστ.

Εκεί μετά λύπης και έκπληξης, ομολογώ, καθώς πίστεψα τα λόγια του τέταρτου κατά σειρά συνηγόρου υπεράσπισης της κατηγορουμένης, ο οποίος ανέφερε ότι ο κ. Τσατσάκης είναι ο καλύτερος τοξικολόγος του κόσμου (!!!), διαπίστωσα ότι το εργαστήριο του εν λόγω τεχνικού συμβούλου έδωσε λανθασμένα αποτελέσματα σε ό,τι αφορά τον απλό εντοπισμό της μορφίνης και των μεταβολιτών της φλουνιτραπεζάμης, μιας ουσίας που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της σοβαρής αυπνίας!

Σαν να μην έφθανε αυτό, σε άλλη εξέταση, και πάλι με δείγμα που εστάλη από τα Ηνωμένα Έθνη, το εργαστήριο του κ. Τσατσάκη έδωσε λανθασμένη απάντηση σε ό,τι αφορά την εύρεση της κανναβιδιόλης! Και όλα αυτά (τα λανθασμένα αποτελέσματα) είναι αναρτημένα στην επίσημη ιστοσελίδα του εργαστηρίου του κ. Τσατσάκη.

Τσατσάκη Τσατσάκη Τσατσάκη

Πάμε όμως και στα υπόλοιπα, τα οποία δεν έχουν δημοσιευθεί μέχρι στιγμής.

Αλκοόλη

Βάσει δικαστικής απόφασης προκύπτει ότι ο κ. Τσατσάκης και το εργαστήριό του, βεβαίως βεβαίως, σε υπόθεση τροχαίου τα έκαναν μαντάρα (κοινώς μπέρδεψαν τα δείγματα της αλκοόλης), με αποτέλεσμα να καταστήσουν μια γυναίκα από θύμα σε θύτη και εντέλει να μπερδέψουν τις Αρχές. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η εν λόγω γυναίκα παραλίγο να σκοτωθεί εξαιτίας σύγκρουσης που είχε με τον οδηγό ενός σχολικού λεωφορείου. Εκτός του γεγονότος ότι το θύμα του τροχαίου λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή του και να κοιτάξει τα ραδίκια ανάποδα, βρέθηκε να έχει καταναλώσει (κατόπιν των εξετάσεων που έγιναν στο εργαστήριο Τσατσάκη) και μεγάλη ποσότητα αλκοόλ! Στο δικαστήριο τελικά αποδείχθηκε ότι απλώς μπερδεύτηκαν τα δείγματα, με αποτέλεσμα το αλκοόλ το οποίο είχε καταναλώσει ο οδηγός του σχολικού να χρεωθεί στο θύμα, η οποία στα καλά καθούμενα βρέθηκε μπλεγμένη καθώς την κυνηγούσε και η ασφαλιστική της! Ακόμη και σήμερα η εν λόγω γυναίκα έχει να λέει για τα μεγάλα κατορθώματα του εργαστηρίου της Κρήτης!
Παρόμοιο περιστατικό έχει συμβεί και σε άλλη περίπτωση τροχαίου στην Κρήτη, όπου και πάλι ενεπλάκη το εργαστήριο Τσατσάκη.

Η υπόθεση της Ίου

Πριν από δύο χρόνια ένα 19χρονο κορίτσι χάνει τη ζωή του κατά τη διάρκεια διακοπών στην Ίο. Ο τοξικολογικός έλεγχος δίδεται και πάλι στο εργαστήριο του τεχνικού συμβούλου της Πισπιρίγκου, ο οποίος αδυνατεί να προσδιορίσει τους μεταβολίτες μεταμφεταμινών. Το αποτέλεσμα ήταν ο θάνατος της νεαρής κοπέλας να αποδοθεί σε ανακοπή, για να αποδειχθεί στη συνέχεια ότι είχε καταναλώσει ecstasy και άλλες ουσίες!

Λαμία

Εξαιρετικά απογοητευτικά ήταν όμως τα αποτελέσματα του εργαστηρίου Τσατσάκη σε ό,τι αφορά την υπόθεση ενός 14χρονου κοριτσιού που έχασε τη ζωή του στη Λαμία. Στην τοξικολογική έκθεση ο κ. Τσατσάκης δεν εντόπισε τίποτε ή σχεδόν τίποτε, για να ανατραπούν τα αποτελέσματά του στη συνέχεια…

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί και την στήλη ΕΔΩΛΙΟ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι «ιερές» μπίζνες της ορντινάντσας του Ιερωνύμου!

Βγήκε και ο Χιώτης να το παίξει ο… Γκομένιος της δημοσιογραφίας

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ