Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

ΤικΤοκ: Αποσύρει όσα βίντεο αναφέρονται στην επιστολή του Μπιν Λάντεν που έχει γίνει viral

Το TikTok αφαίρεσε το hashtag #lettertoamerica από τη λειτουργία αναζήτησής του, αφού βίντεο σχετικά με το «Γράμμα στην Αμερική» του Οσάμα Μπιν Λάντεν το 2002 έγιναν viral στην πλατφόρμα και ανέβηκαν ξανά στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X.

Ορισμένοι χρήστες έγραψαν ότι το έγγραφο του ιδρυτή της Αλ Κάιντα δίνει μια εναλλακτική προοπτική για την εμπλοκή των ΗΠΑ σε συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας, οι χρήστες του TikTok μοιράζονταν τον σύνδεσμο προς τη μετάφραση της επιστολής του Μπιν Λάντεν από τον Guardian, η οποία γράφτηκε περίπου ένα χρόνο μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, στις οποίες σκοτώθηκαν σχεδόν 3.000 άνθρωποι στις ΗΠΑ. Ο Guardian απέσυρε την επιστολή από την ιστοσελίδα την Τετάρτη.

Στην επιστολή, ο Μπιν Λάντεν απευθύνθηκε στον αμερικανικό λαό και προσπάθησε να απαντήσει στις ακόλουθες ερωτήσεις: «Γιατί πολεμάμε και σας εναντιωνόμαστε;» και «Σε τι σας καλούμε και τι θέλουμε από εσάς;» Η επιστολή περιλαμβάνει αντισημιτική γλώσσα και ομοφοβική ρητορική.

Το «Γράμμα στην Αμερική» από τον Οσάμα Μπιν Λάντεν που κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι είναι υπεύθυνες για την καταπίεση των Παλαιστινίων γίνεται viral

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ