Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

Αναβλήθηκε για την Παρασκευή η απελευθέρωση ομήρων στο Ισραήλ

Δεν θα υπάρξει ανακωχή του Ισραήλ με το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς και δεν θα απελευθερωθεί κανένας όμηρος πριν από την Παρασκευή, έκαναν γνωστό οι ισραηλινές αρχές.

«Οι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των ομήρων συνεχίζονται ασταμάτητα», πάντως η έναρξη της απελευθέρωσης κάποιων από αυτούς από τη Χαμάς δεν θα γίνει «πριν από την Παρασκευή», τόνισε από την πλευρά του ο επικεφαλής του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας του Ισραήλ, ο Τσάχι Χανέγκμπι, σε δελτίο Τύπου που έδωσε στη δημοσιότητα.

Ο Λευκός Οίκος ελπίζει ότι η απελευθέρωση των ομήρων μπορεί να ξεκινήσει νωρίς την Παρασκευή, με την εκπρόσωπό του να τονίζει ότι η συμφωνία μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ είναι «σε καλό δρόμο».

Η συμφωνία – η οποία περιλαμβάνει μια τετραήμερη παύση των μαχών – είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 10:00 το πρωί της Πέμπτης.

«Η συμφωνία έκλεισε και παραμένει. Τα μέρη επεξεργάζονται τις τελευταίες υλικοτεχνικές λεπτομέρειες, ιδιαίτερα για την πρώτη ημέρα εφαρμογής», σύμφωνα με αναφορές που επικαλούνται την εκπρόσωπο του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, Άντριεν Γουάτσον.

«Πρωταρχικός μας στόχος είναι να διασφαλίσουμε ότι θα μεταφερθούν στο σπίτι με ασφάλεια. Αυτό είναι σε καλό δρόμο και ελπίζουμε ότι η εφαρμογή θα ξεκινήσει την Παρασκευή το πρωί».

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ