Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Στο Λονδίνο σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης – Στην ατζέντα επενδύσεις και Γλυπτά του Παρθενώνα

Η προώθηση της ελληνικής οικονομίας με σκοπό την προσέλκυση επενδύσεων, είναι ο κύριος στόχος της επίσκεψης εργασίας που ξεκινά σήμερα στο Λονδίνο, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προβάλλει σε όλες τις συναντήσεις του τη θετική πορεία της οικονομίας μας, η οποία αναπτύσσεται ταχύτερα από όλες τις χώρες της Ε.Ε. ενώ πρόσφατα ανέκτησε την επενδυτική βαθμίδα, ένα πολύ κρίσιμο κριτήριο για όλους τους επενδυτικούς οίκους.

Για αυτό και θα λάβει μέρος αύριο το απόγευμα στο Ελληνικό Επενδυτικό Συνέδριο που συνδιοργανώνουν η Morgan Stanley και το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, ενώ σήμερα στις 9.30, τοπική ώρα, ο πρωθυπουργός θα παραχωρήσει συνέντευξη στο τηλεοπτικό σταθμό BBCone.

Σήμερα το απόγευμα ο κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει σε συγκέντρωση της Γραμματείας Ελλήνων της Διασποράς της Νέας Δημοκρατίας, ενώ αύριο, Δευτέρα, το απόγευμα θα συναντηθεί με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Βρετανίας, Κιρ Στάρμερ, επικεφαλής του Εργατικού Κόμματος.

Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Βρετανό ομόλογό του έχει προγραμματιστεί να γίνει το μεσημέρι της Τρίτης στο γραφείο του Ρίσι Σουνάκ στο 10 της Downing Street.

Στη συνάντηση, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης θα θέσει και πάλι το θέμα της επιστροφής στην χώρα μας των Γλυπτών του Παρθενώνα. Θέμα για το οποίο συνεχίζονται οι συνομιλίες ανάμεσα στο Μουσείο της Ακρόπολης και το Βρετανικό Μουσείο, όχι χωρίς εμπόδια, το μεγαλύτερο από τα οποία είναι και ο βρετανικός νόμος που θέτει εμπόδια στην επιστροφή μνημείων.

Για αυτό και έχουν μπει στο τραπέζι των συζητήσεων προτάσεις για δανεισμό χωρίς χρονικό όριο με αντίστοιχη έκθεση ελληνικών αρχαιοτήτων στο Βρετανικό Μουσείο.

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ