Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Ισραήλ: Το κράτος υιοθετεί τη μικρή Αμπιγκέιλ

Απελευθερώθηκε μετά από 50 ημέρες ομηρίας στα χέρια της Χαμάς η μικρή Αμπιγκέιλ, το κοριτσάκι που είδε τους γονείς του να πέφτουν νεκροί και λίγο αργότερα απήχθη κοντά στο σπίτι της.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι θα υιοθετήσει την Αμπιγκέιλ, με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου να δηλώνει ότι «όλη η χώρα την παίρνει στην αγκαλιά της και θα τη φροντίσει».

Το κοριτσάκι που «έκλεισε» τα τέσσερά του χρόνια ενώ κρατείτο από τη Χαμάς, έχει αμερικανική υπηκοότητα. Η Χαμάς σκότωσε τους γονείς της κατά την επίθεση στο Ισραήλ την 7η Οκτωβρίου. «Δεν έχει πια γονείς, όμως όλη η χώρα την παίρνει στην αγκαλιά της. Θα τη φροντίσουμε», είπε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

Ο παππούς της Αμπιγκέιλ Ίνταν, ενθουσιασμένος με την επιστροφή της 4χρονης εγγονής του στο Ισραήλ, ευχαρίστησε απόψε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για τον ρόλο που έπαιξε στην απελευθέρωσή της, έπειτα από 50 ημέρες ομηρείας από τη Χαμάρ.

«Είμαι ευγνώμων στον Μπάιντεν. Το αγαπάμε για όλη τη βοήθεια που μας δίνει και επίσης σε όλους τους Αμερικανούς, σας ευχαριστούμε πολύ. Σας αγαπάμε. Συνεχίστε να μας στηρίζετε. Είμαστε δημοκρατία», είπε ο παππούς Καρμέλ Ίνταν μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

«Δεν μπορούσα να το πιστέψω μέχρι να το δω. Για μια στιγμή, δεν το πίστευα», είπε ενώ περίμενε τη μικρή να επιστρέψει στο Ισραήλ, μετά την απελευθέρωσή της στη Γάζα. Παρά τη χαρά του για την επιστροφή της Αμπιγκέιλ, ο Καρμέλ Ίνταν θρηνεί για τους γονείς της, τον Ρόι και τη Σμάνταρ, που σκοτώθηκαν από τη Χαμάς στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ