Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

Θάνατος 16χρονης: «Την έκαναν πειραματόζωο για τα… σκληρά κοκτέιλ»

«Βλέπω τον θάνατό σου» είναι ο τίτλος της γνωστής κινηματογραφικής ταινίας και φαίνεται να ταιριάζει στους ανήλικους «φίλους» της 16χρονης, η οποία το μεσημέρι της περασμένης Τετάρτης άφησε την τελευταία της πνοή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Ερυθρός Σταυρός» καθώς ο οργανισμός της δεν κατάφερε να ξεπεράσει το ιδιότυπο «hangover» το οποίο της προκάλεσε το κοκτέιλ ναρκωτικών που είχε δοκιμάσει.

Του ΦΩΤΗ ΑΝΔΡΕΟΥ

Σοκαριστική μαρτυρία της μητέρας της 16χρονης που δεν τα κατάφερε και κατέληξε έπειτα από υπερβολικές δόσεις ασυνήθιστων ναρκωτικών!

 Η «ΜΠΑΜ στο Ρεπορτάζ» φέρνει στη δημοσιότητα τα ανατριχιαστικά μηνύματα που αντάλλασε η παρέα της ανήλικης την ώρα που εκείνη προσπαθούσε να ξεφύγει από τον θάνατο, ο οποίος ολοένα και περισσότερο «σκέπαζε» το μικροκαμωμένο σώμα της. Τα μηνύματα που βρήκαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών στα κινητά τηλέφωνα του «YEYO», του «LORI», του «Βασίλη» και της «keisi» φανερώνουν έναν κόσμο διαφορετικό, με παιδιά που η «βουτιά» στα ναρκωτικά είχε επηρεάσει για τα καλά τη ζωή τους, τη συμπεριφορά τους, τον τρόπο που έβλεπαν τον κόσμο.

Χαρακτηριστικό είναι ένα μήνυμα που βρέθηκε σε κινητό τηλέφωνο των συλληφθέντων τις κρίσιμες ώρες που το 16χρονο κορίτσι είχε εντοπιστεί να αιμορραγεί από τη μύτη. Οι «φίλοι» της δείχνουν να μην έχουν καμία αίσθηση περί τίνος πρόκειται:

– Έτρεχε πολύ αίμα;

– Ναι

– Πω πω τι λες ρε μ…κα. Μόνο από τη μύτη;

– Ναι

– Ρε φίλε το μόνο που μου έρχεται στο μυαλό είναι ότι χτύπησε σε κάνα έπιπλο, λιποθύμησε και απλά έτρεξε πάρα πολύ αίμα. Αλλά και πάλι μου φαίνεται πολύ γα…σε το αυτό ρε φίλε. Υπερβολική δόση ηρωίνης και κοκαΐνης έπαθε. Σε παρακαλώ μπορούμε να αράξουμε δεν είμαι καλά

– Είμαι στου… διαόλου τώρα. Ρε σε παρακαλώ ηρέμησε, πρόσεχε

– Πεθαίνει

– Λογικό να μην είσαι καλά

– Δεν θα ζήσει… Πού να ήξερα ότι θα ήταν η τελευταία φορά

Ρε μ…κα θα κλάψω… Μπρο… όχι.

Η μαρτυρία της μητέρας του ανήλικου κοριτσιού άφησε άφωνους τους αστυνομικούς της Ασφάλειας όταν την άκουσαν να τους λέει ότι το παιδί της είχε μετατραπεί σε ένα «πειραματόζωο» για τα μέλη της παρέας που, γνωρίζοντας τον εθισμό της, έδιναν στη 16χρονη να δοκιμάσει όλων των ειδών τα ναρκωτικά, αδιαφορώντας για τις βλάβες που θα μπορούσαν να της προκαλέσουν.

«Όταν πήγα στο νοσοκομείο τα ρούχα που μου έδωσαν δεν ήταν δικά της, ενώ δεν είχε μαζί της ούτε τα παπούτσια της ούτε το κινητό της τηλέφωνο αλλά και το τσαντάκι με τα προσωπικά της αντικείμενα. Είμαι σίγουρη ότι τα πράγματά της τα έχουν αφαιρέσει αυτά τα άτομα που ήταν μαζί της το πρωί. Από φίλη της κόρης μου έμαθα ότι την κόρη μου ίσως τη χρησιμοποιούσαν για να δοκιμάζουν διάφορες μείξεις ναρκωτικών ουσιών».

Η μητέρα ενός άλλου αγοριού που εμπλέκεται στην υπόθεση, μιλώντας στους αστυνομικούς, ανέφερε την ανησυχία της για τη σωματική ακεραιότητα του παιδιού της. «Τότε μίλησα στον γιο μου και μου είπε ότι όντως ο Π… της, ο ‘‘LORI’’, και ο ‘‘Ανδρίκος’’ πουλάνε ναρκωτικά και μάλιστα προσπαθούν να μπλέξουν και αυτόν, αλλά αυτός τους αποφεύγει όποτε μπορεί. Του είπα να σταματήσει να κάνει παρέα μαζί τους και αυτά που ξέρει να τα πει στην Αστυνομία. Αυτός μου είπε ότι αν σταματήσει και πει όλα αυτά που ξέρει, μετά θα φοβάται και δεν θα μπορεί να βγει από το σπίτι».

Η 16χρονη κάνοντας παρέα με τα συγκεκριμένα άτομα ικανοποιούσε τις ανάγκες της σε όλων των ειδών τις ναρκωτικές ουσίες. Από κάνναβη και σίσα, την αποκαλούμενη «κοκαΐνη των φτωχών» που περιέχει μέχρι και υγρά μπαταρίας, αλλά και καθαρή κοκαΐνη που εμπορεύονταν οι συλληφθέντες. Οι διάλογοί τους είναι χαρακτηριστικοί:

ΜΕΛΟΣ 1: Μου είπε ο δικός μου για 2 γρ. τελικά «κοκορέτσι» για αύριο

ΜΕΛΟΣ 2: Οκ είναι 180 αύριο, μόλις ξυπνήσω να σου στείλω για να μου φέρεις τα λεκ ή και τώρα αν θες

ΜΕΛΟΣ 1: 90 το γραμμάριο, δεν μπορείς να μου το αφήσεις 80 το γρ.; Όπως και την προηγούμενη φορά

ΜΕΛΟΣ 2: Μπρο, την άλλη φορά είχε πάρει πιο πολύ, την τιμή δεν τη βάζω εγώ

ΜΕΛΟΣ 1: 2 είχε πάρει, αλλά οκ δεν είναι και για εμένα και μου είπε για 80 όπως και την άλλη φορά, αλλιώς άκυρο.

ΜΕΛΟΣ 2: οκ.

Τα ναρκωτικά τα έκρυβαν στις αποθήκες ενός εγκαταλελειμμένου σπιτιού στην περιοχή της Γλυφάδας και μπορούσαν να ικανοποιήσουν την ανάγκη κάθε πελάτη.

ΜΕΛΟΣ 2: Μπρο, έχω md 35 ευρώ το γρ., ak47 μαύρο και lemon. Και έχει και SKANK, χρυσαφί, με αυτό τα παθαίνεις όλα στα 50 gr με 7,5. Και το mb σε ποσότητα 20 το γρ.

ΜΕΛΟΣ 1: Όταν έρθει το Λέμον πες μου τιμή και πες μου άμα είναι και καλό το Λέμον

ΜΕΛΟΣ 2: Για πόσο το Λέμον;

ΜΕΛΟΣ 1: 10 και 20

ΜΕΛΟΣ 2: 10. Στα πενήντα πέφτει λίγο

ΜΕΛΟΣ 1: Πρέπει να δοκιμάσω άμα είναι τόσο πριν πάρω για ποσότητα όμως. Άμα έχεις δώσε μου 1-2 γρ. να δοκιμάσω το Λέμον για να σου πω.

ΜΕΛΟΣ 2: Σωστά καλά λες.

Μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή, στη φυλακή οδηγήθηκαν οι δύο από τους πέντε κατηγορουμένους για τη χορήγηση κοκτέιλ ναρκωτικών ουσιών στη 16χρονη, η οποία νοσηλευόταν στη ΜΕΘ από τις 6 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες της διακεκριμένης διακίνησης περί ναρκωτικών, της βαριάς σωματικής βλάβης λόγω διακίνησης ναρκωτικών σε ανήλικη, της συμμορίας και της παράβασης του νόμου περί όπλων. Ανακριτής και εισαγγελέας δεν πείστηκαν και τους προφυλάκισαν, με ένα ερώτημα να βαραίνει τη συνείδηση όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση… Η 16χρονη θα μπορούσε να είχε σωθεί και ας μην πήγαινε κανείς στη φυλακή…                  16χρονη

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρήτη: Τι είναι τα «στικάκια» νικοτίνης που προκάλεσαν λιποθυμία σε τρεις μαθητές Γυμνασίου

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Νεκρός ο οδηγός που προκάλεσε καραμπόλα – Υπέστη ανακοπή στο τιμόνι

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ