Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Ματίνα Παγώνη για νοσοκομείο Έλενα: «Η διοίκηση δεν έκανε σωστά τη δουλειά της»

Συνθήκες πραγματικά αδιανόητες και ανεπίτρεπτες επικρατούν εδώ και περίπου 2 εβδομάδες στο ιστορικό γυναικολογικό και μαιευτικό νοσοκομείο  «Έλενα» όπου το κεντρικό κτίριο έχει μείνει από τις 17 Νοεμβρίου χωρίς θέρμανση.

Την εικόνα εγκατάλειψης κατήγγειλαν γιατροί και νοσηλευτές του ιδρύματος και με απόφαση του υπουργού Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, καρατομήθηκε η διοικήτρια του νοσοκομείου. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι πριν από τρεις εβδομάδες άλλο κτίριο του νοσοκομείου είχε πλημμυρήσει, ενώ το καλοκαίρι δεν λειτουργούσαν τα κλιματιστικά.

Η Ματίνα Παγώνη, πρόεδρος ΕΙΝΑΠ και ο Κώστας Καταράχιας, γραμματέας Συλλόγου Εργαζομένων «Ελ. Βενιζέλου» μίλησαν στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται το νοσοκομείο «Έλενα» μετά την καταγγελία των εργαζομένων πως εδώ και ημέρες το κεντρικό κτήριο Α είναι χωρίς θέρμανση.






«Υπάρχουν καταγγελίες και για άλλα νοσοκομεία»

«Στο νοσοκομείο “Έλενα” υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις. Είχαν γίνει καταγγελίες. Η διοίκηση όφειλε να έχει μεριμνήσει πολύ πριν τον Νοέμβριο. Από το καλοκαίρι έπρεπε να είχε γίνει συντήρηση. Είναι ένα νοσοκομείο με μωρά, γυναίκες, καρκινοπαθείς, δεν μπορείς να περιμένεις απλά, ενώ το προσωπικό συνεχώς κρούει τον κώδωνα του κινδύνου» υπογράμμισε η κυρία Παγώνη.

Μάλιστα η ίδια συμπλήρωσε πως υπάρχουν καταγγελίες για ανάλογες συνθήκες και σε πολλά άλλα νοσοκομεία της Αττικής, όπως για παράδειγμα στη Νίκαια, για το οποίο εδώ και ένα χρόνο έπρεπε να είχαν γίνει συγκεκριμένα έργα « τα έχουμε κατονομάσει όλα» είπε.

Ερωτηθείσα για την υπευθυνότητα των αρμοδίων αλλά και για την έλλειψη συντήρησης η κυρία Παγώνη δήλωσε: « Από την διοίκηση του νοσοκομείου ξεκινάνε όλα. Δεν έκανε την δουλειά της. Θα πρέπει να απαιτήσουν τα χρήματα για αυτές τις ανάγκες. Φοβάται να μεταφέρει το πρόβλημα στο Υπουργείο;» διερωτήθηκε.

«Δεν νοιάζεται κανείς»

«Λεχώνες, νεογνά και εργαζόμενοι ξεπαγώναμε για δύο εβδομάδες και δεν ενδιαφέρθηκε κανένας.  Υπήρχαν πολλά προβλήματα και φωνάζαμε. Η χρηματοδότηση των νοσοκομείων συνεχώς μειώνεται. 12 μέρες.

Το μεγαλύτερο μαιευτήριο της χώρας και δεν νοιάζεται κανείς» είπε ο κύριος Καταραχιάς, ενώ κλείνοντας θέλησε να ευχαριστήσει το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου για την τιτάνια προσπάθεια που καταβάλλει καθημερινά.






ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ