Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Έρευνα σε βάρος του Τζο Μπάιντεν- Τι απαντά ο ίδιος

Εγκρίθηκε και επισήμως η έναρξη έρευνας για τον Τζο Μπάιντεν ενόψει της παραπομπής σε δίκη και της ενδεχόμενης παύσης από το προεδρικό αξίωμα, με επίκεντρο τις αμφιλεγόμενες δοσοληψίες του 53χρονου γιου του στο εξωτερικό.

Ο Τζο Μπάιντεν κάνει λόγο για «πολιτικό ακροβατικό» των αντιπολιτευόμενων Ρεπουμπλικάνων που δεν έχει απολύτως «καμία βάση». Οι Ρεπουμπλικάνοι «επιλέγουν να χάσουν τον χρόνο τους μ’ ένα πολιτικό ακροβατικό χωρίς καμιά βάση», σχολίασε ο πρόεδρος Μπάιντεν. «Αντί να δουλέψουν για να κάνουν καλύτερη τη ζωή των Αμερικανών», οι Ρεπουμπλικάνοι επικεντρώνονται στο «να μου επιτεθούν με ψέματα», πρόσθεσε, σύμφωνα με ανακοίνωση Τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα από τις υπηρεσίες του στον Λευκό Οίκο.

Η διαδικασία δεν έχει ουσιαστικά καμιά πιθανότητα ανατροπής, δεδομένου ότι η Γερουσία ελέγχεται σχεδόν εξ ολοκλήρου από την κυβερνητική παράταξη, ενδέχεται όμως να προκαλέσει πονοκέφαλο στους Δημοκρατικούς ενόψει των προεδρικών εκλογών του Νοεμβρίου του 2024, στις οποίες ο Τζο Μπάιντεν θα διεκδικήσει την επανεκλογή του.

Η απάντηση του γιου του
«Ο πατέρας μου ουδέποτε ενεπλάκη οικονομικά στις υποθέσεις μου», διαβεβαίωσε ο γιος του προέδρου Χάντερ Μπάιντεν, που βρίσκεται διαρκώς στο στόχαστρο των Ρεπουμπλικανών, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε χθες το πρωί.

Ο 50χρονος γιος του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος είχε εξαρτήσεις από ουσίες στο παρελθόν κι είναι αντιμέτωπος με δυο ποινικές διώξεις, αναγνώρισε πως έκανε «λάθη» στη ζωή του. Όμως κατηγόρησε τους «τραμπικούς» πως προσπαθούν να «τού αφαιρέσουν την ανθρώπινη ιδιότητα» με μοναδικό σκοπό να «βλάψουν» τον πατέρα του, κάτι που επικαλέστηκε για να δικαιολογήσει την άρνησή του να είναι παρών σε ακρόαση κεκλεισμένων των θυρών που οργάνωσαν οι Ρεπουμπλικάνοι, κλητεύοντάς τον να παρουσιαστεί στο Καπιτώλιο.

Ο πρόεδρος δημόσια υπερασπίζεται πάντα σθεναρά την αθωότητα του γιου του. Τον Μάιο, τόνιζε στο MSNBC πως έχει «πίστη» σ’ αυτόν και είναι «περήφανος» για τον Χάντερ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΗΠΑ: Ο Χάντερ Μπάιντεν αρνείται κάθε εμπλοκή του πατέρα του στις αμφιλεγόμενες δραστηριότητές του

Μπάιντεν: Το Ισραήλ χάνει την υποστήριξη, ο Νετανιάχου πρέπει να αλλάξει την κυβέρνηση

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ