Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

Παναθηναϊκός μεταγραφές: Φουλάρει για τον στόπερ κι ο Γκραβιγιόν μαζί με άλλη μία επιλογή είναι σε πρώτο πλάνο

Στον Παναθηναϊκό έχουν καταλήξει στις τελικές επιλογές τους για την ενίσχυση των μετόπισθεν με έναν εν δυνάμει βασικό στόπερ και θέλουν να κλείσουν το θέμα μέσα στα επόμενα 24ωρα. Ο 26χρονος πολιτογραφημένος Γάλλος Αντριού Γκραβινιόν κι άλλη μία περίπτωση είναι ήδη σε πρώτο πλάνο.

Τα τελικά “ζυγίσματα” των περιπτώσεων που είχε τσεκάρει εδώ κι εβδομάδες ο Παναθηναϊκός έχουν ολοκληρωθεί και οι “πράσινοι” φουλάρουν πλέον για να κλείσουν το κενό στα μετόπισθεν με την απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού, ο οποίος θα αποκτηθεί ως εν δυνάμει βασικός κι όχι ως μία “συμπληρωματική” επιλογή. Με ξεκάθαρη πρόθεση να ολοκληρωθεί το όλο θέμα μέσα στα επόμενα 24ωρα και να ενταχθεί ο στόπερ άμεσα.

Στον Παναθηναϊκό κινήθηκαν όλο αυτό το διάστημα μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Γράφτηκαν κι αναφέρθηκαν δεκάδες ονόματα υποψηφίων, χωρίς να επιβεβαιωθεί ή να διαψευστεί το παραμικρό. Ο Γιάννης Παπαδημητρίου παρουσίασε στον Φατίχ Τερίμ τις περιπτώσεις που είχαν προκριθεί απ’ το “τσεκάρισμα” και την προεργασία που είχε γίνει απ’ το κλαμπ κι ο Τούρκος τεχνικός έχει πλέον υποδείξει τις τελικές επιλογές.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως σε πρώτο πλάνο για το “τριφύλλι” είναι η περίπτωση του πολιτογραφημένου Γάλλου και διεθνή με την Γουαδελούπη, Αντριού Γκραβιγιόν, ο οποίος ανήκει στην τουρκική Αδάνα Ντεμιρσπόρ. Δεν είναι ένα όνομα που προέκυψε τώρα, δηλαδή μετά την πρόσληψη του Τερίμ στον “πράσινο” πάγκο, όσο κι αν υπήρξε μία τέτοια σύνδεση κι απ’ τον τουρκικό Τύπο τις τελευταίες μέρες.

Ο Γκραβιγιόν είναι ένας στόπερ που πολύ ξεχωριστά αγωνιστικά χαρακτηριστικά, μεγάλο “μέγεθος”, δύναμη, ύψος (1,88μ.) και καλή τεχνική κατάρτιση τον οποίο είχε ξεχωρίσει το σκάουτινγκ του Παναθηναϊκού απ’ το περασμένο καλοκαίρι, προτού αποκτηθούν οι Γεντβάι και Πάλμε-Μπράουν.

Τότε η Μετς επέλεξε να τον πουλήσει αντί 2,5 εκατ. ευρώ στην Ντεμιρσπόρ με τον 26χρονο στόπερ να παίρνει φανέλα βασικού (18 ματς, 1 γκολ), αλλά να έρχεται σε ρήξη τις τελευταίες εβδομάδες με την ομάδα του, λόγω οφειλών προς το πρόσωπό του. Αποκτήθηκε σε πολύ μικρή ηλικία απ’ την Ίντερ η οποία τον ενέταξε στα τμήματα υποδομής της και παρά το γεγονός πως δεν έπαιξε στους “νερατζούρι” είχε μία αξιοπρόσεκτη καριέρα στην Ιταλία σε Μπενεβέντο, Πεσκάρα, Σασουόλο, Άσκολι, Τορίνο), προτού γυρίσει στη Γαλλία για τις Λοριάν και Μετς.

Ο ίδιος ψάχνεται για να φύγει, η Ντεμιρσπόρ (που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα) θέλει να κάνει μία μικρή απόσβεση των χρημάτων που έδωσε το καλοκαίρι για την απόκτησή του και οι πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν ήδη συζητήσεις ανάμεσα στα δύο κλαμπ για να βρεθεί μία φόρμουλα μετακίνησής του στον Παναθηναϊκό -πιθανότατα με έναν δανεισμό κι οψιόν αγοράς του- που θα ικανοποιήσει όλες τις πλευρές. Και μένει να φανεί μέσα στα επόμενα 24ωρα, αν η μεταγραφή θα προχωρήσει σε τελικό στάδιο.

Η έτερη επιλογή του

Παράλληλα, στον Παναθηναϊκό έχουν προχωρήσει κι ακόμη μία περίπτωση κεντρικού αμυντικού, για τον οποίο έχει δώσει αντίστοιχα το “ΟΚ” ο Φατίχ Τερίμ, το όνομα του οποίου δεν έχει διαρρεύσει ακόμη προς τα έξω και “τρέχει” παράλληλα με το θέμα του Γκραβιγιόν.

Σε μία μεταγραφική περίοδο άλλωστε, τα δεδομένα ανατρέπονται κι αλλάζουν εύκολα απ’ τη μία στιγμή στην άλλη και στον Παναθηναϊκό, θέλουν να είναι έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα, έχοντας πρόθεση να κλείσουν το μέτωπο του στόπερ άμεσα.

Από εκεί και πέρα, το αν θα αποκτηθεί και δεύτερος στόπερ, είναι κάτι που θα φανεί τις επόμενες ημέρες. Στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα της Τετάρτης (3/1) με τον ΠΑΣ Γιάννινα, ο Φατίχ Τερίμ άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να κινηθεί ο Παναθηναϊκός και για δεύτερο κεντρικό αμυντικό στο χειμερινό, μεταγραφικό “παράθυρο”. Στην προκειμένη περίπτωση, ωστόσο, τα πάντα θα εξαρτηθούν απ’ την πορεία αποθεραπείας του Έρικ Πάλμερ-Μπράουν. Και είναι ένα ζήτημα που θα ξεκαθαρίσει μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες.

Ο Αμερικανός θα πραγματοποιήσει έναν επανέλεγχο στον σοβαρό (και πολύ λεπτό) τραυματισμό του στην ποδοκνημική (οστικό οίδημα) κι αν διαπιστωθεί πως θα χρειαστεί να μείνει εκτός για καιρό ακόμη, τότε είναι πιθανό να “ψαχτεί” ο Παναθηναϊκός και για δεύτερο (δανεικό) στόπερ. Για την ώρα βεβαίως, αυτό που προέχει, είναι να αποκτηθεί ο πρώτος που θα πάρει και φανέλα βασικού.

https://youtu.be/427lWV6sAHg

πηγή: sport24.gr

πηγή φωτογραφίας: BY FRANCOIS NASCIMBENI / AFP

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Παρί έχει πλάνο για την μετά – Εμπαπέ εποχή

17χρονος παίκτης darts έσπασε κάθε ρεκόρ και έκανε όλη την Αγγλία να ασχολείται μαζί του!

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ