Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Άλμα κρουσμάτων Covid-19, γρίπης και RSV – Σύσκεψη υπουργείου Υγείας με ΕΟΔΥ

Σύσκεψη πραγματοποίησε σήμερα Τρίτη (9/1) το Υπουργείο Υγείας με τη συμμετοχή της διοίκησης του ΕΟΔΥ, καθώς μαίνεται η τριπλή επίθεση Covid-19, γρίπης και RSV, αυξάνοντας τον αριθμό των νοσηλειών και πιέζοντας για λήψη μέτρων όπως η υποχρεωτική επαναφορά μάσκας στα νοσοκομεία.

Με τους ειδικούς να προβλέπουν ορίζοντα κορύφωσης της τριπλής εποχιακής επιδημίας σε δύο έως τρεις βδομάδες και την αποκλιμάκωση να αναμένεται εντός του Φεβρουαρίου, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης συνέστησε να μην υπάρξει πανικός, αλλά ούτε και εφησυχασμός, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων και της αναμενόμενης αύξησης της πίεσης που δέχεται το σύστημα Υγείας.

Οι εκπρόσωποι του ΕΟΔΥ επεσήμαναν εκ νέου την υψηλή μεταδοτικότητα της νέας υποπαραλλαγής του κορονοϊού, η οποία ωστόσο έχει ηπιότερα συμπτώματα και προς το παρόν δεν ασκεί πιέσεις στο σύστημα, εκτός του συνωστισμού στα εξωτερικά ιατρεία των εφημερευόντων νοσοκομείων.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, εξετάζεται η επαναφορά υποχρεωτικής χρήσης μάσκας με εισήγηση της Επιτροπής Λοιμώξεων, ειδικά στα αντικαρκινικά, και έχει ήδη εφαρμοστεί το μέτρο σε κάποια νοσοκομεία.

Σε ό,τι αφορά στα παιδιά, αυτά έχουν αναπτύξει καθώς φαίνεται αντισώματα στον κορονοϊό με αποτέλεσμα να είναι περιορισμένα τα περιστατικά που προσέρχονται στα νοσοκομεία Παίδων. Αντίθετα πλήττονται από τον συγκυτιακό ιό και τη γρίπη, ειδικά την τύπου Αλφα, στα οποία είναι ευάλωτη και η τρίτη ηλικία.

Συνεπώς η σύσταση των επιστημόνων είναι τα παιδιά να φορούν μάσκα όταν έρχονται σε επαφή με ηλικιωμένους για να τους προστατεύουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Υπ. Υγείας: Ισχυρές συστάσεις προστασίας έναντι του κορωνοϊού & για τις λοιμώξεις του αναπνευστικού -Τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ