Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

Η Κομισιόν θέλει την Τέιλορ Σουίφτ για να πείσει τους νέους να ψηφίσουν στις ευρωεκλογές

Τη λύση για την ενίσχυση της συμμετοχής των νέων ψηφοφόρων στις φετινές ευρωπαϊκές εκλογές έχει ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς. Και αυτή, σύμφωνα με το Politico, ακούει στο όνομα Τέιλορ Σουίφτ.

Η Κομισιόν προτίθεται να χρησιμοποιεί τη διάσημη Αμερικανίδα τραγουδίστρια για να κινητοποιήσει τους νέους ψηφοφόρους.

«Κανείς δεν μπορεί να κινητοποιήσει καλύτερα τους νέους ανθρώπους», δήλωσε ο κ. Σχοινάς στη συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη, τονίζοντας πως «οι νέοι άνθρωποι είναι αυτοί που μπορούν να κινητοποιήσουν τους νέους ανθρώπους να συμμετέχουν, περισσότερο από τους επιτρόπους».

Και ποιος είναι καλύτερος για αυτή την αποστολή από το Πρόσωπο της Χρονιάς του περιοδικού «Time»;

«Ελπίζω πολύ ότι κάποιος από την ομάδα της παρακολουθεί αυτή τη συνέντευξη Τύπου και της μεταφέρει το αίτημά μας», δήλωσε ο κ. Σχοινάς.

Εξάλλου, η συσπείρωση των νέων ψηφοφόρων δεν είναι κάτι καινούργιο για τη Σουίφτ. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, η τραγουδίστρια ενθάρρυνε τους 272 εκατομμύρια οπαδούς της στο Instagram να εγγραφούν για να ψηφίσουν στις ΗΠΑ και, μέσα σε λίγες ώρες, το Vote.org ανέφερε περισσότερες από 35.000 εγγραφές, ένα άλμα 23% σε σχέση με πέρυσι.

Κατά τη διάρκεια της σχεδόν δύο δεκαετιών καριέρας της, η Σουίφτ έχει εμπλακεί με την πολιτική των ΗΠΑ.

Και καθώς πλησιάζουν οι εκλογές της ΕΕ τον Ιούνιο, όπου ο κ. Σχοινάς δήλωσε ότι ένα υψηλό επίπεδο συμμετοχής των νέων Ευρωπαίων είναι «ζωτικής σημασίας» για τη δημοκρατία, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής ελπίζει ότι η Σουίφτ θα μπορέσει να κάνει το ίδιο για την ΕΕ.

Η Σουίφτ, η οποία ξεκινά το ευρωπαϊκό σκέλος της περιοδείας της την άνοιξη του 2024, θα εμφανιστεί στο Παρίσι στις 9 Μαΐου, την «Ημέρα της Ευρώπης», υπενθύμισε ο κ. Σχοινάς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

To αστείο του Μπάιντεν κατέληξε σε γκάφα. Μπέρδεψε τις τραγουδίστριες Τέιλορ Σουίφτ με την Μπρίτνεϊ Σπίαρς

Ένα εκατομμύριο δολάρια για τους πλημμυροπαθείς στη Λουιζιάνα από την Τέιλορ Σουίφτ

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ