Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος αποκαλύπτει τα 4 μυστικά που τον έκαναν ζάμπλουτο

Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος; Ένας Νεοϋορκέζος μοιράζεται τα τέσσερα μυστικά της επιτυχίας του καθώς η εφεύρεση μιας εφαρμογής σε ηλικία μόλις 14 ετών τον έβαλε στο κλαμπ των εκατομμυριούχων.

«Η επιτυχία σπάνια είναι ένα φαινόμενο που συμβαίνει εν μία νυκτί αλλά είναι το αποτέλεσμα συνεπούς προσπάθειας με την πάροδο του χρόνου», δήλωσε ο επιχειρηματίας Lucas Roitman στην Jam Press.

Ενώ πολλοί από τους φίλους του διασκέδαζαν στο Μπουένος Άιρες, ο Roitman ήταν κλεισμένος στο δωμάτιό του δημιουργώντας το δικό του viral διαδικτυακό βιντεοπαιχνίδι σε ηλικία μόλις 11 ετών. Ως έφηβος ανέπτυξε επίσης το Airhand, ένα επαναστατικό λογισμικό επαυξημένης πραγματικότητας.

Millionare2

Η εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν τον υπολογιστή τους με κινήσεις των χεριών τους – όπως δείχνοντας ένα αντικείμενο στην οθόνη και «μαζεύοντας» αντικείμενα ανοίγοντας και κλείνοντας τα χέρια τους.

Η εφεύρεσή του απέδωσε γρήγορα καρπούς και το καινοτόμο δημιούργημά του πουλήθηκε για εκατομμύρια σε μια πολυεθνική εταιρεία.
Millionare1

Ο Roitman συνέχισε να εργάζεται στον τομέα της τεχνολογίας, ιδίως στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και της ρομποτικής, και πρόσφατα πούλησε την νεοσύστατη εταιρεία του Adia Robotics drone στην Apple έναντι 55 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο ίδιος αποδίδει σε τέσσερις συνήθειες τα επιτεύγματά του.

1. Επιμονή

2. Ατελείωτη περιέργεια
Το τεχνολογικό μυαλό πιστώνει το πάθος, την περιέργεια και την ικανότητά του να απορροφά όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες για την πορεία της καριέρας του. «Ήταν το βαθιά ριζωμένο πάθος και η περιέργειά μου που με βοήθησαν να κάνω τα πρώτα μου βήματα στον κόσμο της τεχνολογίας», δήλωσε ο Roitman. «Είναι αυτή η αδιάκοπη ορμή που εμπνέει τη συνεχή μάθηση και προσαρμογή, απαραίτητη στο διαρκώς εξελισσόμενο τεχνολογικό τοπίο».

Millionare3

3. Καινοτομία
Το να έχετε κάτι μοναδικό να προσφέρετε είναι επίσης το κλειδί, επειδή σας επιτρέπει να δημιουργήσετε μια ξεχωριστή ταυτότητα και να ξεχωρίσετε με κάτι πραγματικά εξαιρετικό, λέει ο Roitman.

4. Ισορροπία
Αν και η δουλειά τον κρατάει πολύ απασχολημένο, ο Roitman λέει ότι φροντίζει να βρίσκει χρόνο για τα χόμπι του, τα οποία περιλαμβάνουν χορό σάλσα, αναρρίχηση, πιάνο και σπορ. «Συχνά χαλαρώνω παίζοντας πιάνο, το οποίο με βοηθά να χαλαρώσω και να συγκεντρωθώ ξανά», δήλωσε. «Το να περνάω ποιοτικό χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους μου με κρατάει προσγειωμένο, υπενθυμίζοντάς μου τη σημασία της διατήρησης μιας ολοκληρωμένης ζωής». Η απομάκρυνση από τη ρουτίνα είναι σημαντική, συμβουλεύει ο Roitman. «Η απάντηση είναι απλή – αγαπήστε αυτό που κάνετε και η ισορροπία θα σας βρει», λέει για να ολοκληρώσει: «Οι σημερινοί έφηβοι είναι εξοπλισμένοι με απαράμιλλη πρόσβαση σε πληροφορίες και εργαλεία και έχουν τη μοναδική ευκαιρία να αξιοποιήσουν αυτούς τους πόρους για να πειραματιστούν, να μάθουν και να καινοτομήσουν – οπότε θα πρέπει να το εκμεταλλευτούν αυτό».

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ