Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Πήλιο: Άγρια συμπλοκή ανήλικων μεταναστών στη δομή φιλοξενίας – Παρενέβη η αστυνομία

Άγρια συμπλοκή μεταξύ μεταναστών σημειώθηκε χθες το βράδυ στη Δομή Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων στη Μακρινίτσα Πηλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του TheNewspaper.gr, γύρω τις 11 το βράδυ της Παρασκευής και για λόγους που ακόμα δεν έχουν διευκρινιστεί, περίπου 25 νεαροί άνδρες συνεπλάκησαν με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μεγάλη ένταση.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις από τον Βόλο και το Πήλιο και έφτασαν στο σημείο προκειμένου να παρέμβουν και να ηρεμήσουν τα πράγματα.

Το επεισόδιο έληξε τις πρώτες πρωινές ώρες ύστερα από την παρέμβαση των αστυνομικών, ενώ διεξάγεται έρευνα για τα αίτια και τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το περιστατικό.

Επαγρύπνηση σε σχέση με την παραβατικότητα ανηλίκων ζητά από τους φορείς λειτουργίας δομών φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων, με επιστολή, το γραφείο της υφυπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφίας Βούλτεψη, και συγκεκριμένα, η Γενική Γραμματεία Ευάλωτων Πολιτών και Θεσμικής Προστασίας που υπάγεται σε αυτό.

Αφορμή για τη σύνταξη της επιστολής στάθηκε η γενικότερη αύξηση της ανήλικης παραβατικότητας στην κοινωνία το τελευταίο διάστημα. Οι ολοένα και αυξανόμενες υποθέσεις ανήλικης παραβατικότητας που έρχονται στο φως σοκάρουν αφενός με τη συχνότητά τους και αφετέρου με την επιθετικότητα και τη βιαιότητα που εκδηλώνονται.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή που περιήλθε στη διάθεση του ΑΠΕ-ΜΠΕ και υπογράφεται από την υφυπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη, και τον γενικό γραμματέα Ευάλωτων Πολιτών και Θεσμικής Προστασίας, Ηρακλή Μοσκώφ, «έχει παρατηρηθεί από την πρακτική στο πεδίο πως η συστηματική και επαρκής πλαισίωση των ανηλίκων, η προώθηση της συμμετοχής τους στη σχολική εκπαίδευση και σε ενταξιακές δράσεις λειτουργούν αποτρεπτικά σε φαινόμενα παραβατικότητας και βίας».

«Το κατάλληλο για τις ανάγκες των ανηλίκων πλαίσιο φιλοξενίας, αλλά και ο θεσμός της επιτροπείας αποτελούν τα κυριότερα συστατικά στοιχεία ενός συστήματος προστασίας των παιδιών που στερούνται γονική μέριμνα και σε αυτά επενδύουμε ως Πολιτεία» προστίθεται.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Μητσοτάκης για τα F-35: Σημαντική ημέρα για την εθνική μας άμυνα και την ελληνική διπλωματία

Ξεκινούν οι αλλαγές στη φορολογική αντιμετώπιση των ακινήτων – Αρχή με τη μείωση 10% του ΕΝΦΙΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ