Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Περιφέρεια: Το νέο εξώδικο του κ. Δόλγυρα και η απάντηση του eReportaz

Νέο εξώδικο προς το eReportaz απέστειλε ο κ. Ηλίας Δόλγυρας, προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφέρειας Αττικής με αφορμή το δημοσίευμα με τίτλο «Το μακρύ πλοκάμι της Διαφθοράς και τα μαύρα ταμεία των Μεταφορών». Μεταξύ άλλων στο εξώδικό του ο κ. Δόλγυρας χαρακτηρίζει ως βαρύτατες τις «κατηγορίες» προς το πρόσωπο του οι οποίες προσβάλλουν την επαγγελματική και ηθική του ακεραιότητα καθώς και ότι είναι «κατευθυνόμενες και υποβολιμαίες προκειμένου να τον πλήξουν ως υπηρεσιακό παράγοντα…». Μάλιστα ο κ. Δόλγυρας ζητεί να κατεβάσουμε το «κατάπτυστο και κίτρινο», όπως το χαρακτηρίζει, δημοσίευμα μας και να αναφέρουμε τα εξής για το πρόσωπο του: Ότι «εκτελεί τα υπηρεσιακά του καθήκοντα με γνώμονα τη νομιμότητα και μόνο πασχίζοντας στα πλαίσια αυτής της νομιμότητας την ταχύτερη εξυπηρέτηση των συναλλασσομένων συμπολιτών με την Περιφέρεια Αττικής στον Τομέα των Μεταφορών και των εν γενεί υπηρεσιών που προΐσταται».

Διαβάστε εδώ το εξώδικο του κ. Δόλγυρα

Η απάντηση μας

Κύριε Δολγύρα

Το ζήτημα της διαφθοράς στα ζητήματα των μεταφορών αποτελεί κοινό μυστικό, που μένει καλά κρυμμένο κάτω από το χαλί και δεν υπάρχει πολίτης της χώρας μας που να μη γνωρίζει για τα «γρηγορόσημα»και τα λαδώματα.

Αν τώρα εσείς ο ίδιος, ως ανώτατος κρατικός λειτουργός στην καθ’ ύλιν αρμόδια θέση στην οποία βρίσκεστε και έχετε τη γενική εποπτεία των εκτελεστικών αρμοδιοτήτων σε θέματα μεταφορών για την περιφέρεια Αττικής -στην οποία κατοικεί ο μισός ελληνικός πληθυσμός- δεν έχετε ενημερωθεί για κάτι σχετικό, τότε πιθανόν κάτι να μην πάει καλά!

Σας ενημερώνουμε λοιπόν, ότι τα στοιχεία της έρευνάς μας προκύπτουν από πληροφορίες που διασταυρώσαμε, μετά από επιτόπιες αυτοψίες που διενεργήσαμε στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής μας έρευνας, από σχετικά έγγραφα που συγκεντρώσαμε, από αναφορές υπηρεσιακών παραγόντων, επαγγελματιών του κλάδου, καθώς και πολιτών. Ταυτόχρονα, λάβαμε υπόψη μας σχετικές καταγγελίες που έχουν γίνει στους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς και όλα αυτά είναι στη διάθεση των δικαστικών αρχών.

Σε δεύτερο χρόνο, λάβαμε υπόψη μας όλες τις επιδρομές της Ασφάλειας που έχουν γίνει κατά καιρούς στην υπηρεσία σας και κατά τις οποίες έχουν συλληφθεί υπηρεσιακοί παράγοντες ακόμη και προϊστάμενοι και διευθυντές που ανηκουν σε εσας. Χαρακτηριστικό είναι το πρόσφατο περιστατικό στην κεντρική διεύθυνση μεταφορών του Χολαργού, όπου μεταξύ των συλληφθέντων, πέραν των δύο προϊσταμένων της υπηρεσίας υπήρχε και στενός σας συνεργάτης, ο οποίος βρισκόταν χωρίς αρμοδιότητα μέσα στην αίθουσα εξετάσεων των υποψηφίων οδηγών.

Στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής μας έρευνας, ανακαλύψαμε ότι η αίθουσα θεωρητικών εξετάσεων του Χολαργού που βρίσκεται σχεδόν μεσοτοιχία με το γραφείο σας, πέραν από τους απαρχαιωμένος υπολογιστές του 1990 με λειτουργικό Windows 95, συγκέντρωνε για μεγάλο χρονικό διάστημα Αλλοδαπούς υποψηφίους που προσπαθούσαν να περάσουν τις θεωρητικές εξετάσεις για να αποκτήσουν άδεια οδήγησης. Σύμφωνα με στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας, τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά. Υπήρχαν αίθουσες που είχαν 90% πληρότητα από ανθρώπους που δε γνωρίζουν διόλου την ελληνική γλώσσα, αλλά η επιτυχία των αποτελεσμάτων τους έφτανε στο 100% !!!

Αναρωτιόμαστε, δε σας έκανε άραγε καμία εντύπωση η ραγδαία αύξηση των αλλοδαπών υποψηφίων δίπλα απ’ το γραφείο σας; Δεν αναρωτηθήκατε αν κάτι δεν πάει καλά; Θα μας απαντήσετε προφανώς ότι έχει επιληφθεί του ζητήματος η ελληνική αστυνομία και ότι έκανε τη δουλειά της.

Δεν είναι όμως ακριβώς έτσι τα πράγματα, διότι η ελληνική αστυνομία ενεργοποιήθηκε από άλλο συμβάν, κατά το οποίο υψηλόβαθμο στέλεχος της περιφέρειας στο βόρειο τομέα ήρθε σε διένεξη με τη μαφία, η οποία δε δίστασε να του πυροβολήσει και το αυτοκίνητο.

Ο απερχόμενος περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης που δεν προκήρυξε ποτέ κατά τη διάρκεια της θητείας του τις θέσεις των γενικών διευθυντών έφτασε στο σημείο να δρομολογήσει την αντικατάστασή σας σύμφωνα με πληροφορίες από τον ίδιο, όμως του διαμηνύσατε ότι θα αντιδράσετε και θα δώσετε πληροφορίες στα ΜΜΕ για σκάνδαλα που αφορούν την περιφέρεια Αττικής. Ο απερχόμενος περιφερειάρχης Αττικής αναγκάστηκε να απολογηθεί και στο σώμα επιθεωρητών Δημόσιας διοίκησης για την άστοχη ενέργειά σας να στείλετε εξώδικο στην γενική επιθεωρήτρια Δημόσιας διοίκησης. Εφόσον λοιπόν υπάρχει τόση διαφάνεια στην γενική διεύθυνση στην οποία ανήκετε, ποιος ο λόγος των επιθετικών ενεργειών προς τους ελεγκτικούς μηχανισμούς; Στα χέρια μας βρίσκεται και η Πρωτοφανής εξώδικη διαμαρτυρία προς την γενική επιθεωρήτρια.

Θα θέλαμε όμως και τη δική σας άποψη, καθώς και τον απολογισμό σας για τις ενέργειες τις οποίες έχετε κάνει στην μακροχρόνια θητεία σας, ως γενικός διευθυντής, για την εξάλειψη της διαφθοράς.

Για παράδειγμα, έχετε καταθέσει σχετικές προτάσεις εκσυγχρονισμό το δημόσιο ΚΤΕΟ Χολαργού, Γιατί δε λειτουργούν τα ΚΤΕΟ Μάνδρας και Αναβύσσου;

Γιατί οι αίθουσες Θεωρητικών εξετάσεων διαθέτουν παρωχημένους υπολογιστές και λειτουργικά συστήματα του 1995; Έχουν γίνει σχετικές ενέργειες για τον εκσυγχρονισμό και αν ναι που έχουν κολλήσει;

Γιατί δεν προχώρησε ο ψηφιακός προγραμματισμός;

Γιατί δεν μπορεί, ή ποιους βολεύει να μην ολοκληρωθεί η ανανέωση και η δήλωση απώλειας διπλώματος μέσω του gov.gr; Που έχει κολλήσει η ηλεκτρονική μεταβίβαση οχημάτων και το ψηφιακό πιστοποιητικό τελωνείου;

Γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει αλλάξει τίποτα ουσιαστικό στην εξέταση των υποψηφίων οδηγών;

Γιατί δεν έχουν τοποθετηθεί κάμερες στα εκπαιδευτικά οχήματα; Έχετε καταθέσει σχετικές προτάσεις; Ποιο είναι το γενικότερο αποτύπωμα που έχετε αφήσει με το έργο σας όλα αυτά τα χρόνια ; Το μόνο που έχει γίνει είναι η προμήθεια μιας απλής φωτογραφικής μηχανής, για να μπορεί να υπάρχει στη διάθεση των ελεγκτικών μηχανισμών η φωτογραφία του υποψηφίου για την αποτροπή περιπτώσεων πλαστοπροσωπίας κατά τη διάρκεια των θεωρητικών εξετάσεων για άδεια οδήγησης. Και αυτό όμως δεν έχει πάει τόσο καλά σύμφωνα με στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, καθώς δεν υπάρχει ίδια πολιτική σε όλες τις διευθύνσεις μεταφορών της περιφέρειας, σε κάποιες το σύστημα λειτουργεί και σε κάποιες ο φωτογράφος δεν τραβάει όλες τις φωτογραφίες. Έχετε ζητήσει από το σώμα επιθεωρητών να προβεί σε δειγματοληπτικό έλεγχο του υλικού ή επιδίδεστε μόνο εξώδικα στην συγκεκριμένη υπηρεσία;

Αν λοιπόν έχετε προβεί σε ανάλογες ενέργειες υπέρ της διαφάνειας, προφανώς και θα το αναδείξουμε με σχετικό δημοσίευμα, σε κάθε περίπτωση όμως τα στοιχεία που έχουμε μέχρι σήμερα στα χέρια μας θα βρίσκονται στη διάθεση της Ελληνικής δικαιοσύνης και η έρευνα μας θα συνεχιστεί με στόχο την ανάδειξη των υπευθύνων, τόσο αυτών που εμπλέκονται στα συστήματα της διαφοράς όσο και εκείνων που κάνουν τα στραβά μάτια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μαύρα ταμεία στο Μεταφορών: Το εξώδικο του κ. Δόλγυρα και η απάντηση μας

Το μακρύ πλοκάμι της Διαφθοράς και τα μαύρα ταμεία των Μεταφορών

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ