Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Αγρότες: Συνεδριάζουν στη Νίκαια – Προτείνουν αποκλεισμό εθνικών οδών και κάθοδο στην Αθήνα

Αποκλεισμό εθνικών οδών, δράσεις μέσα σε μεγάλες πόλεις, κάθοδο στην Αθήνα με διαδήλωση και συνάντηση με τον πρωθυπουργό είναι η βασική πρόταση που εκφράζουν σχεδόν όλοι οι αγρότες που μετέχουν στη σύσκεψη που γίνεται στο Πολιτιστικό Κέντρο της Νίκαιας στη Λάρισα. Οι αγρότες εξετάζουν επίσης τον αποκλεισμό του Ισθμού στην Αθήνα και κλείσιμο τελωνείων.

Η σύσκεψη, που μετέχουν 50 μπλόκα από 70 αγροκτηνοτροφικούς συλλόγους, αφορά το μέλλον των κινητοποιήσεών των αγροτών, μετά το κάλεσμα που έχει απευθυνθεί από την περασμένη εβδομάδα στους εκπροσώπους όλων των μπλόκων ανά την επικράτεια σε συνέχεια του συλλαλητηρίου του περασμένου Σαββάτου στην Agrotica.

Την ίδια ώρα λίγο πριν τη συνάντηση της Λάρισας ο υπουργός Οικονομίας, Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε ότι η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε συζήτηση με τους αγρότες – στον απόηχο των χθεσινών δηλώσεων Μητσοτάκη σε δημοσιογράφους – τονίζοντας, ωστόσο ότι η όποια διαβούλευση θα πρέπει να γίνει στο πλαίσιο των δυνατοτήτων της οικονομίας.

Παράλληλα κυβερνητικές πηγές ξεκαθαρίζουν ότι η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να συζητήσει, όχι όμως υπό το καθεστώς της απειλής του κλεισίματος δρόμων, επισημαίνοντας παράλληλα ότι οι αγρότες πρέπει να λάβουν ορισμένες αποφάσεις, όπως π.χ. να αποκτήσουν μια οργανωτική δομή, διότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καν συντονιστική επιτροπή.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κυριάκος Μητσοτάκης – Ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Καμία εξέταση στα πανεπιστήμια δεν είναι αδιάβλητη

Εξαρθρώθηκε στην Ισπανία κύκλωμα που πούλαγε πτώματα σε πανεπιστημιακές σχολές ιατρικής

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ