Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Σοφία Αργυροπούλου: “Πάνω σε ένα μεθύσι… γεννήθηκε το τραγούδι “Απόψε θέλω να πιώ”

Έξυπνη, ευγενής και αρκετά προσγειωμένη, αν αναλογιστεί κανείς ότι έχει γράψει μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στο ελληνικό τραγούδι! Η Σοφία Αργυροπούλου, δημιουργός του «Απόψε θέλω να πιω», που ερμήνευσε μαεστρικά η Χαρούλα Αλεξίου, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Σικάγο των ΗΠΑ.

Του Σταύρου Ζαγκανά

Η καταγωγή της είναι από τον νομό Ηλείας. Από μικρή διαπίστωσε την έφεση και το ταλέντο της στον γραπτό λόγο και ειδικότερα στη στιχουργική, και πλέον έχει πραγματοποιήσει το όνειρο της ζωής της: να γίνει επαγγελματίας στιχουργός. Το 2003 έρχεται η πρώτη δισκογραφική δουλειά της, και μάλιστα σε συνεργασία με δύο από τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής: τη Χαρούλα Αλεξίου («Απόψε θέλω να πιω») και τον Αντώνη Βαρδή. Το 2007, συνεργάστηκε με τον γνωστό συνθέτη Χριστόφορο Γερμενή δημιουργώντας το τραγούδι «Μόνο για σένα», το οποίο συμπεριλήφθηκε στο δίσκο «Μνήμες» του Νότη Σφακιανάκη. Πέρα από το «Απόψε θέλω να πιω», ένα εξίσου σημαντικό τραγούδι που ήρθε ύστερα από αυτό είναι η «Δήλωση καρδιάς» του Κώστα Καραφώτη, πάλι σε μουσική Αντώνη Βαρδή. Έπειτα συνεργάστηκε με τον Γιάννη Βαρδή, για τον οποίο έγραψε το «Παράπονο» και το «Φινάλε», με την Αποστολία Ζώη και το τραγούδι «Θ’ αφήσει εποχή», το οποίο τιτλοφόρησε επίσης και τον δίσκο της, με τον Χρήστο Κυπριανίδη και άλλους. Η Σοφία Αργυροπούλου μίλησε στην εφημερίδα «Μπαμ στο Ρεπορτάζ» για την καθημερινότητά της!

Τι ώρα ξυπνάς κάθε μέρα;

Δεν μπορώ να πω ότι είμαι πρωινός τύπος. Εκτός και αν έχω κάποια δουλειά το πρωί. Εάν δεν έχω θα ξυπνήσω 12 με 1.

Ποιο είναι το πρώτο πράγμα που κάνεις το πρωί;

Τον σταυρό μου που ξημερώθηκα καλά και μετά καφέ με κλειστά μάτια.

Κάνεις δουλειές στο σπίτι;

Εννοείται ότι τις κάνω όλες.

Ποια δουλειά δεν σου αρέσει;

Το σιδέρωμα. Ξέρεις γιατί; Έχω τρεις αδελφούς και ως η μόνη κοπέλα, βοηθούσα τη μαμά στις δουλειές. Μία ημέρα που ο αδελφός μου, ο Θανάσης, ήθελε να του σιδερώσω ένα πουκάμισο, δεν το έκανα και μου είπε το εξής: «Σου εύχομαι να παντρευτείς και ο άντρας σου να έχει τρεις αδελφούς εργένηδες, ώστε να σιδερώνεις συνέχεια». Ευτυχώς δεν έπιασε η ευχή!

Μαγειρεύεις; Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σου;

Έχω μεγάλος πάθος με τη μαγειρική! Αγαπώ να μαγειρεύω για δικά μου πρόσωπα! Σπεσιαλιτέ έχω το παστίτσιο και το χοιρινό με σος μουστάρδας και φέτα.

Βγαίνεις το βράδυ; Πώς διασκεδάζεις;

Αναλόγως τη διάθεσή μου. Δεν βγαίνω κάθε βράδυ. Ή θα πάω για φαγητό με φίλους ή σε μπουζούκια, κλαμπ κ.λπ.

Θυμάσαι πότε μέθυσες τελευταία φορά;

Ήταν 9/11/2000 και ήταν η «άγια» εκείνη νύχτα που έγραψα το «Απόψε θέλω να πιω»! Ενώ το έγραφα έπινα, το μεθύσι όμως ήρθε μετά το τελείωμα του τραγουδιού!

Πόσο χρόνο σπαταλάς την ημέρα στα social media;

Δεν έχω συγκεκριμένο χρόνο. Αναλόγως τα κέφια μου!

Facebook ή Instagram; Τι προτιμάς;

Δαγκωτό Facebook, απεχθάνομαι το Instagram!

Τι μουσική ακούς; Ποιο είναι το αγαπημένο σου τραγούδι;

Ακούω από Καζαντζίδη μέχρι Metallica, εκτός από όπερα. Αγαπημένο τραγούδι είναι το «Η ζωή μου ταινία» του Πάριου, γιατί θεωρώ ότι αυτό το τραγούδι θα μπορούσε να έχει γραφτεί για εμένα.

Ποιος θα ήταν πρωταγωνιστής σε μία ταινία για τη ζωή σου;

Τέσσερις θα ήθελα! Κούρκουλο, Φωκά, Συσσοβίτη και Νινιό…

Θεωρείς τον εαυτό σου τυχερό και, αν ναι, γιατί;

Τον θεωρώ πάρα πολύ τυχερό κυρίως στους άλλους. Φέρνω απίστευτο γούρι στους ανθρώπους, στα μαγαζιά, ακόμα και σε αυτούς που ασχολούνται με τα τυχερά παιχνίδια.

Τι θα έκανες αν κέρδιζες στο λαχείο 10 εκατομμύρια ευρώ;

Δεν είχα ποτέ καλές σχέσεις με το χρήμα, μπορώ να πω ότι το σιχαίνομαι. Αν κέρδιζα, το πρώτο πράγμα θα ήταν να χτίσω μία εκκλησία, το δεύτερο ένα τεράστιο κτίριο που να έχει τα πάντα μέσα και να πηγαίνουν οι άστεγοι και οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη. Και μετά θα έκανα ταξίδια και θα βοηθούσα δικούς μου ανθρώπους.

Ποια αταξία θυμάσαι από παλιά;

Μικρή, έτρωγα την κρέμα του μικρού μου αδελφού, του Φώτη και του έσπαγα όλα τα παιχνίδια, γιατί «τόλμησε» να γεννηθεί αγόρι, επειδή ήθελα να αποκτήσω μία αδελφή!

Αν το χόμπι γίνεται επάγγελμα, παραμένει χόμπι;

Δεν υπάρχει πιο ευλογημένος άνθρωπος από αυτόν που θα καταφέρει να κάνει το χόμπι του επάγγελμα και που θα το αγαπάει εξίσου!

Αν έχεις κενό μίας ώρας, τι κάνεις;

Αν είμαι στο σπίτι θα μαγειρέψω ή θα φτιάξω κανένα γλυκό, αν είμαι έξω, θα γράψω αν έχω έμπνευση!

Η δημοσιότητα και το χρήμα φέρνουν την ευτυχία;

Όχι. Την ευτυχία τη φέρνουν μόνο δύο πράγματα. Η υγεία και η αγάπη!

Ποιο είναι το πιο ακραίο πράγμα που έχεις κάνει για έναν έρωτα;

Παραιτήθηκα από την τότε δουλειά μου, που είχα ηγετική θέση, πήγα σπίτι, έφτιαξα μία βαλίτσα, άφησα την πόλη μου χωρίς να το ξέρουν οι δικοί μου και πήγα στην πόλη του για να είμαι κοντά του!

Τι πρέπει να έχει ένας άντρας για να κερδίσει τη Σοφία;

Να είναι πιο άντρας από εμένα. Αληθινός, να σέβεται και να διεκδικεί. Άντρας που θα μου πει το πάσης φύσεως ψέμα και θα με θεωρήσει δεδομένη, με έχει χάσει ανεπιστρεπτί. Γενικά, αν ένας άντρας δεν είναι αποφασισμένος να με συγκλονίσει και να με τρελάνει με τη συμπεριφορά του, να μη με πλησιάσει ποτέ…

Πιστεύεις ότι κάποια μέρα θα μας επισκεφθούν εξωγήινοι;

Αυτή η ερώτηση μου θυμίζει μία φωτογραφία του Μητσοτάκη, που είναι σαν να συνομιλεί μαζί τους. Θεωρώ ότι όσο είναι στις επάλξεις αυτός, να τα περιμένουμε όλα!

 

Αργυροπούλου

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Eurovision 2024: Αντιδράσεις στην Ισπανία για το τραγούδι «Zorra»

Τιμητική βράβευση για την Σιγκούρνι Γουίβερ στα 38α βραβεία Γκόγια

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ