Σταφυλόκοκκο δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα από το περιφερειακό εργαστήριο δημόσιας υγείας του ΕΟΔΥ στη Θεσσαλία
Σύμφωνα με την ΕΡΤ στα δείγματα από τη Λαμία που εστάλησαν στο περιφερειακό εργαστήριο δημόσιας υγείας του ΕΟΔΥ στη Θεσσαλία απομονώθηκε σταφυλόκοκκος που παράγει τοξίνη.
Το βακτήριο βρέθηκε σε δέκα δείγματα φαγητού, συνεπώς η έξαρση κρουσμάτων οφείλεται σε τοξίνη του παράγει ο σταφυλόκοκκος. Η εργαστηριακή και επιδημιολογική διερεύνηση συνεχίζεται.
Η μόλυνση προέρχεται συνήθως λόγω των ανθυγιεινών τρόπων χειρισμού των τροφίμων καθώς κάποιος υπάλληλος είχε τον ιό και έπιασε το φαγητό με γυμνά χέρια.
Ο σταφυλόκοκκος είναι ένα βακτήριο ιδιαίτερα ανθεκτικό στις υψηλές θερμοκρασίες και δεν καταστρέφεται εύκολα με τον παραδοσιακό τρόπο μαγειρέματος.
Μάλιστα πολλαπλασιάζεται γρήγορα σε θερμοκρασία δωματίου ενώ τα συμπτώματα που προκαλεί σχεδόν άμεσα λόγω της τοξίνης είναι έντονος πόνος στην κοιλιά, εμετός, ναυτία και διάρροια.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Λαμία: Αποκάλυψη – βόμβα για την φωτιά στο εργοστάσιο – Ο ΕΦΕΤ θα έκανε έλεγχο σήμερα
Θεσσαλονίκη: Μητέρα έβαλε την 6χρονη κόρη της να ζητιανεύει – Εντόπισαν την ανήλικη να κλαίει