Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Αυτοψία Σκέρτσου στο αεροδρόμιο Καστελίου – Tο 2027 ξεκινά η λειτουργία του

Το εργοτάξιο του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι επισκέφτηκε ο yπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψής του στην Κρήτη.

Ο yπουργός Επικρατείας βρέθηκε στο εργοτάξιο του αεροδρομίου προκειμένου να επιθεωρήσει την πρόοδο των εργασιών στον αερολιμένα και να συζητήσει επί του θέματος με τους τοπικούς φορείς.

Όπως ανακοινώθηκε, οι εργασίες εκτελούνται εντός του χρονοδιαγράμματος και σύμφωνα με τον Υπουργό Επικρατείας η ολοκλήρωση του έργου αναμένεται τον Αύγουστο του 2026. Ακολούθως, απαιτείται εξάμηνη δοκιμαστική λειτουργία του νέου αερολιμένα, πριν την επίσημη έναρξη λειτουργίας τον Φεβρουάριο του 2027.

Επί του παρόντος, η πρόοδος των εργασιών φτάνει το 35%.

Αυτή τη στιγμή, το έργο απασχολεί 750 άτομα ενώ το προσεχές διάστημα, ο αριθμός των εργατών αναμένεται να αυξηθεί, φτάνοντας τους 1000.

«Με το νέο διεθνές αεροδρόμιο Καστελίου η χώρα μας και φυσικά η Κρήτη αποκτά το πιο σύγχρονο ευρωπαϊκό αεροδρόμιο. Αυτό ακριβώς που αξίζει ένας προορισμός διεθνούς εμβέλειας όπως είναι η Κρήτη.

Αυτή η ανανέωση, αυτή η σημαντική επένδυση, αυτή η νέα υποδομή ήταν πολύ απαραίτητη. Στηρίζεται με δημόσιες επενδύσεις, δημόσιους πόρους, με επενδύσεις άνω των 500 εκατομμυρίων ευρώ. Βρισκόμαστε ήδη στο ένα τρίτο του έργου και είμαστε εντός χρονοδιαγράμματος.

Κάποιες εκκρεμότητες που τέθηκαν από την εταιρεία και αφορούν τα υπουργεία, όπως το υπουργείο υποδομών και το υπουργείου πολιτισμού θα τις δούμε, ώστε να επιλυθούν το συντομότερο. Θεωρώ πάρα πολύ κρίσιμο ότι το αεροδρόμιο θα συνδεθεί με το νέο Βόρειο Οδικό Άξονα Κρήτης ώστε η απόσταση μεταξύ του νέου αεροδρομίου, του Ηρακλείου αλλά και του Αγίου Νικολάου σχεδόν να εκμηδενιστεί και να είναι μια ασφαλής και άνετη και γρήγορη ταυτόχρονα διαδρομή», δήλωσε ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πυροβόλησε με αεροβόλο όπλο αδέσποτο σκυλί – Ποινή φυλάκισης 2 ετών, με αναστολή, σε 55χρονο

 Φωτιά σε φορτηγό έξω από εμπορικό κατάστημα με εγκαύματα στα χέρια ο οδηγός

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ