Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Πτώση τμήματος οροφής σε κέντρο υγείας

Σοβαρό περιστατικό με πτώση τόσο τμήματος οροφής αλλά και διαρροής επικίνδυνων λυμάτων, συνέβησαν στο 1ου – 2ου Κέντρο Υγείας Ελευσίνας, σύμφωνα με καταγγελία που προχώρησε το σωματείο.

Στην ανακοίνωση τους κάνουν λόγο για ελλείψεις στο προσωπικό αλλά και για την ακαταλληλότητα του κτηρίου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση

Το πρόσφατο σοβαρό περιστατικό με την πτώση τμήματος της οροφής στη γραμματεία του 2ου Κέντρου Υγείας Ελευσίνας και η συνεχιζόμενη διαρροή επικίνδυνων λυμάτων από το βοθρο του 1ου – 2ου Κέντρου Υγείας Ελευσίνας επιβάλλουν την άμεση πραγματοποίηση των αναγκαίων εργασιών αποκατάστασης. Επιτακτική ανάγκη ενίσχυσης των κέντρων υγείας Ελευσίνας με προσλήψεις γιατρών βασικών ειδικοτήτων και μονιμοποίηση των συμβασιούχων εργαζομένων.

Τη Δευτέρα 20 Μάιου 2024, στη γραμματεία του 2ου Κέντρου Υγείας Ελευσίνας έπεσε μεγάλο τμήμα της οροφής πάνω σε γραφείο εργαζόμενης.. Αποφεύχθηκε πιθανός τραυματισμός μόνο και μόνο επειδή η εργαζόμενη αντιλήφθηκε θόρυβο στην οροφή και απομακρύνθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή.

Το περιστατικό της κατάρρευσης οροφής έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες παρόμοια περιστατικά σε δημόσια κτίρια, που παραμένουν ασυντήρητα και με σοβαρά προβλήματα στις υποδομές και εγκαταστάσεις τους, δημιουργώντας πολλαπλούς κινδύνους για εργαζόμενους και πολίτες..

Αναδεικνύεται ταυτόχρονα, για άλλη μια φορά, το σοβαρότατο πρόβλημα με τις ακατάλληλες υποδομές στο κτήριο που στεγάζονται τα 1ο και 2ο Κέντρα Υγείας Ελευσίνας, όπου συνεχίζεται η διαρροή επικίνδυνων λυμάτων από το βόθρο, που σε συνδυασμό με τη συγκέντρωση υδάτων κάτω από το κτίριο δημιουργούν προβλήματα στους χώρους του ακτινολογικού εργαστηρίου της γραμματείας και του τμήματος βραχείας νοσηλείας.

Παρά τις επανειλημμένες παρεμβάσεις του Σωματείου μας προς τα αρμόδια υπουργεία, τη διοίκηση της 2ης ΥΠΕ, την Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής και το Δήμο Ελευσίνας και τις έντονες διαμαρτυρίες εργαζομένων και κατοίκων, εξακολουθούν να μην έχουν γίνει τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα, με αποτέλεσμα με την πρώτη έντονη βροχή, να πλημμυρίζουν οι δρόμοι της περιοχής «Καλυμπάκι», προκαλώντας σοβαρότατα προβλήματα στη λειτουργία των Κέντρων Υγείας Ελευσίνας και στη ζωή εργαζομένων και κατοίκων της περιοχής.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής κυβερνήσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης που αντιμετωπίζει τα έργα προστασίας της ανθρώπινης ζωής, όπως έργα αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής προστασίας και αντισεισμικής θωράκισης, ακόμη και εργασίες συντήρησης κτιρίων που στεγάζονται δημόσιες υπηρεσίες, ως «περιττό κόστος» ενώ χρηματοδοτεί με δις ευρώ επιχειρηματικούς ομίλους για την ενίσχυση της κερδοφορίας τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χαλάνδρι: Ρομά επιτέθηκαν σε αστυνομικούς και τους πήραν το περιπολικό (Βίντεο)

Νέο Παραδικαστικό: Οι επιστολές που καίνε δικαστές, εισαγγελείς και δικηγόρους για συνεργασία µε την ψυχολόγο της ΕΛ.ΑΣ.

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ