Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Βορίδης για πόθεν έσχες Κασσελάκη: Να μας πει το κόλπο να γίνουμε όλοι πλούσιοι

Σειρά ερωτημάτων για τα περιουσιακά στοιχεία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανου Κασσελάκη, κατέθεσε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, σε συνέντευξή του, χρησιμοποιώντας μάλιστα υψηλούς τόνους για τη φράση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ περί «Αλ Καπόνε».

Για το περιουσιολόγιο Κασσελάκη εν πρώτοις, «μόνο γκρίζα (σημεία) υπάρχουν στη δήλωση περιουσιακών στοιχείων». Ειδικότερα, «δεν υπάρχει κάποιο πόθεν έσχες, παρουσίασε ένα excelακι αλλά κι από αυτό δημιουργούνται πολλές ερωτήσεις», υποστήριξε ο Μάκης Βορίδης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ και συνέχισε: «Αν με 700.000 κεφάλαιο ο κ. Κασσελάκης έβγαλε κέρδος 1,7 εκατ. να μας πει το κόλπο να γίνουμε όλοι πλούσιοι».

Δεχόμενοι κατ’ αρχήν ότι είναι ακριβή τα στοιχεία, που παρουσίασε ο Στέφανος Κασσελάκης, «η πρώτη μεγάλη ερώτηση, η οποία προκύπτει, είναι ότι εμφανίζονται 2 εκατ. εισοδήματα. Πώς δημιουργήθηκαν, όταν λέει ότι τα εισοδήματα από τα μισθώματα από τα ακίνητα είναι 70.000; Λέει ότι έχει 3 εκατ. σε αμοιβαία κεφάλαια, πόσο να αποδώσουν αυτά; Με 10% είναι 300.000, μένει ακόμη 1,7 εκατ.

Επίσης, μας λέει ότι έχει συμμετοχή σε εταιρείες με κεφαλαιουχική αξία στα 700.000. Με 700.000 κεφάλαιο, βγάζετε 1,7 εκατ. κέρδος; Αν έχει βρει τέτοιο κόλπο ο κ. Κασσελάκης να μας το πει να γίνουμε όλοι πλούσιοι σε χρόνο μηδέν», δήλωσε με την ταυτόχρονη επισήμανση ότι με αυτά τα δεδομένα «το σπίτι το ξεχρέωσε σε ένα χρόνο με αυτά τα εισοδήματα».

Όμως, ο Μ. Βορίδης προχώρησε και σε ένα ακόμη σχόλιο: «Ο ζάπλουτος επιχειρηματίας από την Αμερική που ήλθε για να μας σώσει, φαίνεται ότι χρωστάει πολλά χρήματα στις τράπεζες και, εν πάση περιπτώσεις, τέτοια εισοδήματα που μας περιγράφει, δεν έχει. Και πάντως οι συμμετοχές του σε εταιρείες είναι εξαιρετικά περιορισμένες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μητσοτάκης στα εγκαίνια του Πύργου Πειραιά: Σημαντική στιγμή για το πρώτο λιμάνι της χώρας μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Να ανοίξει η πλατφόρμα για τα πόθεν έσχες – Ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταθέσουν και οι δύο τα πόθεν έσχες τους για όλο το 2023

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ