Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Χωρίς γιατρούς τα Κέντρα Υγείας Ελευσίνας

Με τα μελανότερα χρώματα περιγράφει την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα Κέντρα υγείας της  Ελευσίνας εξαιτίας της υποστελέχωσης,  σε ανακοίνωσή του, το σωματείο των εργαζομένων.

«Συνεχίζεται η δραματική υποβάθμιση των κέντρων υγείας Ελευσίνας, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, δεδομένου ότι παραμένουν κενές 7 οργανικές θέσεις παθολόγων και γενικών γιατρών και δεν υπάρχει κανένας καρδιολόγος, ορθοπεδικός, χειρουργός, οφθαλμίατρος, ενδοκρινολόγος, γυναικολόγος, ψυχίατρος, πνευμονολόγος, δερματολόγος, ακτινολόγος και γιατρός εργασίας.

Κενές είναι και οι 6 οργανικές θέσεις παιδιάτρων ενώ στο Σταθμό Μάνας και Παιδιού υπάρχει μόνο μία παιδίατρος, που ασχολείται μόνο με τους εμβολιασμούς παιδιών.

Αντίστοιχα, είναι κενές 14 οργανικές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού, 4 θέσεις μαιών, 10 θέσεις επισκεπτριών υγείας, 3 θέσεις κοινωνικών λειτουργών, 1 θέση διαιτολόγου και 2 θέσεις φυσικοθεραπευτών, . Παρόμοιες είναι οι ελλείψεις και στις υπόλοιπες κατηγορίες προσωπικού.

Συγκεκριμένα αναφέρουμε:

  • καθαρίστριες υπάρχουν μόνο στην πρωινή βάρδια και ορισμένες φορές στην απογευματινή βάρδια
  • δεν υπάρχει πρωινός φύλακας, αν και είναι συχνές οι επιθέσεις σε βάρος του προσωπικού
  • δεν επαρκεί η μοναδική επικουρική ψυχολόγος για την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων της περιοχής

Ζητάμε να προχωρήσετε σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες, ώστε:

  • να γίνουν οι αναγκαίες εργασίας επισκευής και αποκατάστασης στο 1ο και 2ο Κέντρα υγείας και τα αναγκαία αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχής του Καλυμπακίου
  • να ενισχυθούν με επείγουσες προσλήψεις ιατρών βασικών ειδικοτήτων και προσωπικού το 1ο και 2ο Κέντρα Υγείας Ελευσίνας. Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι
  • να προχωρήσει η ενοποίηση του 1ου και 2ου Κέντρου Υγείας και να ολοκληρωθεί ο ενιαίος οργανισμός ώστε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των δεκάδων χιλιάδων εργαζομένων και κατοίκων της περιοχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σχοινιάς: Συνεχίζεται το θρίλερ με το πτώμα, δεν έχει ταυτοποιηθεί η σορός

Οι εκλογές της 9ης Ιουνίου και το κρίσιμο διακύβευμα

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ