Κάθε φορά που ένας γνωστός επιτυχημένος άνδρας είναι βίαιος απέναντι σε μια γυναίκα, το ξέπλυμα ξεκινάει με την επίδειξη βιογραφικού, τη σχέση ανάμεσα στο χρήμα, την επιτυχία και την αναγνωρισιμότητα.
Αν τύχει δε και είναι αυτοδημιούργητος, ο κολακευτικός αυτός προσδιορισμός, ως ζηλευτή ιδιότητα, μπορεί και να λειτουργήσει ως άλλοθι φριχτών και αλαζονικών συμπεριφορών.
Κάπως έτσι δύο γνωστοί στο κοινό άνθρωποι μάς είπαν πως επειδή κάποιος είναι αυτοδημιούργητος και τώρα η καριέρα του καταστρέφεται, είναι λίγο – πολύ σωστό να κάνουμε τα στραβά μάτια όλοι μαζί.
Και εις επίρρωσιν αυτών ακούστηκε και η ατάκα που έκανε όλους τους άνδρες να αισθανθούν πραγματικά άσχημα, όταν ελέχθη το «έχει ανδρικά χαρακτηριστικά. Δεν είναι ένα τυχαίο παιδί, είναι αυτοδημιούργητο παιδί». Και πως «όταν κάποιος κάνει κάτι και το παραδέχεται, έχει ανδρική συμπεριφορά».
Τι από τα παραπάνω είναι ανδρική συμπεριφορά; Υπάρχει έστω μία σύνδεση της λέξης «αντρίκεια», που φανερώνει κάποιον που φέρεται με ανδρεία και θάρρος, με τη συγκεκριμένη πράξη της βίαιης συμπεριφοράς απέναντι σε μια γυναίκα;
Δυστυχώς, κάποιοι ακόμα μπερδεύουν το ανδρικό με το μπρουτάλ, ότι υπάρχουν δυνατά και αδύναμα φύλα, τις καριέρες με το δικαίωμα στη βαρβαρότητα και ό,τι άλλο πάει λάθος στην κοινωνία μας.
Είναι κρίμα που κάποιοι θεωρούν ότι πρέπει να βάλουν τη λέξη άνδρας προκειμένου να δικαιολογήσουν μια επαίσχυντη πράξη. Και πιο κρίμα ακόμη είναι οι πραγματικοί άνδρες να πληρώνουν τις αδυναμίες των… άνανδρων. Ό,τι πιο ταιριαστό στη συγκεκριμένη περίπτωση.