Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

Γαλλία: Ο Μακρόν διατηρεί τον Γκαμπριέλ Ατάλ στην πρωθυπουργία

Ο Γάλλος πρόεδρος αποφάσισε να διατηρήσει στη θέση του τον Ατάλ μέχρι να «ξεπεραστεί κάθε αδιέξοδο», ως προς το σχηματισμό κυβέρνησης. Ο Γάλλος πρωθυπουργός Γκαμπριέλ Ατάλ βρίσκεται στο Προεδρικό Μέγαρο των Ηλυσίων προκειμένου να ζητήσει από τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν να εγκρίνει την παραίτησή του.

Ωστόσο, όπως μετέδωσαν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης, ήταν αναμενόμενο ο Γάλλος πρόεδρος να αποφασίσει να παραμείνει στη θέση του ο Ατάλ μέχρι να «ξεπεραστεί κάθε αδιέξοδο», ως προς το σχηματισμό κυβέρνησης.

«Το πολιτικό μου στρατόπεδο δεν έχει πλειοψηφία απόψε» είπε ο Ατάλ κατά την ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος το βράδυ της Κυριακής προαναγγέλλοντας ότι θα υποβάλει την παραίτησή του στον πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

Στο Ελυζέ βρίσκεται μαζί με τον πρωθυπουργό και ο υπουργός Εσωτερικών Gérard Darmanin, που επίσης επανεξελέγη βουλευτής. Πάντως, σύμφωνα με δημοσιεύματα, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής καμπάνιας οι σχέσεις Μακρόν – Ατάλ επιδεινώθηκαν.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα Le Monde αναφέρεται σε σκηνές «ζήλειας» του Μακρόν στον οποίο φέρεται να μην άρεσε καθόλου που ο Ατάλ ανέλαβε την καμπάνια και την έφερε εις πέρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μεροκάματα στον Κορυδαλλό για τον Λύτρα

Από σήμερα νέες ενσωματώσεις ΔΟΥ σε ΚΕΦΟΔΕ Αττικής & ΚΕΒΕΙΣ Θεσσαλονίκης

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ