Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

Η Δημοτική Αστυνομία ελέγχει με drones τις περιοχές πρασίνου της Αθήνας 

Περισσότερα μέτρα προστασίας δήλωσε πως λαμβάνει ο Δήμος Αθηναίων καθώς προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4).

Αρχικά, η Δημοτική Αστυνομία φαίνεται πως θα ελέγχει με drones τις περιοχές πρασίνου της Αθήνας, προκειμένου να ενημερώσει την Πυροσβεστική όπου κριθεί αναγκαίο.

Όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων (Πράσινο, Καθαριότητα, Δημοτική Αστυνομία και αυτοτελές τμήμα Πολιτικής Προστασίας) θα βρίσκονται σε επιφυλακή με περιπολίες όλο το 24ωρο, σύμφωνα με τον Δήμο.

Ο Δήμος Αθηναίων καλεί τους πολίτες και τους φορείς να είναι πολύ προσεκτικοί και σε περίπτωση οποιουδήποτε κινδύνου αντιληφθούν, να επικοινωνούν με το 1595 (χρέωση ανάλογα με τον πάροχο), το οποίο είναι σε 24ωρη λειτουργία.

Ποιοι χώροι θα φυλάσσονται

Στο πλαίσιο εφαρμογής του σχεδίου Πολιτικής Προστασίας, θα φυλάσσονται όλοι οι μεγάλοι χώροι πρασίνου της πόλης (λόφοι Λυκαβηττού, Στρέφη, Φιλοπάππου, Τουρκοβούνια, Ιλίσια κ.λ.π.). Επίσης, υδροφόρες θα είναι διαθέσιμες ώστε να βοηθήσουν το έργο της Πυροσβεστικής σε περίπτωση ανάγκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γιαννακοπούλου: Είμαι έτοιμη να αναλάβω την προεδρία του ΠΑΣΟΚ

Βασίλης Κικίλιας: «Οι επόμενες ημέρες θα είναι δύσκολες με τις φωτιές»

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ