Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

Φρεγάτα ΨΑΡΑ: Βίντεο ντοκουμέντο από τo χτύπημα ακριβείας εναντίον drones των Χούθι

Βίντεο από την επιτυχημένη επιχείρηση κατάρριψης και αναχαίτισης των τεσσάρων drones (UAVs) των Χούθι από τη φρεγάτα «ΨΑΡΑ» στον Κόλπο του Άντεν, έδωσε στη δημοσιότητα το Βασιλικό Ναυτικό της Ολλανδίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το ολλανδικό πολεμικό πλοίο «Karel Doorman» προειδοποίησε τον Έλληνα κυβερνήτη για την επικείμενη απειλή. Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της επίθεσης των Χούθι που στόχευε το εμπορικό πλοίο που συνόδευε η ελληνική φρεγάτα παρέχοντας εγγύς προστασία, στη φρεγάτα «ΨΑΡΑ» επέβαιναν και τρία μέλη της ολλανδικής αποστολής, μεταξύ των οποίων και ο αντιπλοίαρχος George Pastoor, ο εν πλω διοικητής της επιχείρησης «ΑΣΠΙΔΕΣ», ο οποίος έτυχε να βρίσκεται σε επίσκεψη εργασίας.

Η επίθεση των τεσσάρων μη επανδρωμένων οχημάτων πραγματοποιήθηκε στα ανοικτά των ακτών της Σομαλίας, ενώ για την άμυνα το πλήρωμα της φρεγάτας «ΨΑΡΑ» χρησιμοποίησε τόσο το σύστημα antidrone όσο και το πυροβόλο των 5 ιντσών.

Την ίδια στιγμή, το ολλανδικό πλοίο Γενικής Υποστήριξης «Karel Doorman» ήταν έτοιμο να παράσχει ιατρική υποστήριξη, σε περίπτωση που κρινόταν απαραίτητο. Ωστόσο δεν υπήρξαν τραυματισμοί κατά τη διάρκεια της επίθεσης. Επίσης, δεν υπήρξαν υλικές ζημιές. Στη συνέχεια, η απειλή μειώθηκε και το εμπορικό πλοίο μπόρεσε να συνεχίσει το ταξίδι του με ασφάλεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Γενικό Νοσοκομείο Χανίων: Απείλησαν τον γιατρό μετά από θάνατο ηλικιωμένου

Ζάκυνθος: Δύο συλλήψεις για ξυλοδαρμό τουριστών

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ