Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

Λευκός Οίκος: Ο Μπάιντεν δεν πάσχει από Πάρκινσον

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δεν υποβάλλεται σε θεραπεία για τη νόσο του Πάρκινσον, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο Λευκός Οίκος, μετά τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ότι ένας γιατρός που ειδικεύεται στην ασθένεια αυτή είχε επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο οκτώ φορές τον τελευταίο χρόνο.

Οι ανησυχίες ότι ο πρόεδρος μπορεί να πάσχει κρυφά από μια ασθένεια έχουν αυξηθεί από τότε που ο Μπάιντεν σκόνταψε στο ντιμπέιτ της 27ης Ιουνίου με τον Ρεπουμπλικανό Ντόναλντ Τραμπ.

«Υποβάλλεται σε θεραπεία ο πρόεδρος (Τζο Μπάιντεν) για τη νόσο του Πάρκινσον; Όχι. (…) Παίρνει φάρμακα για τη νόσο του Πάρκινσον; Όχι», δήλωσε η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας, Καρίν Ζαν-Πιερ.

Οι New York Times με σημερινό τους δημοσίευμα ανέφεραν ότι ένας ειδικός στη νευροεκφυλιστική νόσο εκλήθη οκτώ φορές μέσα σε οκτώ μήνες στον Λευκό Οίκο, από το καλοκαίρι του 2023 έως αυτή την άνοιξη του 2024.

Ο ανώτερος αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Άντριου Μπέιτς δήλωσε ότι, όπως και οι προηγούμενοι πρόεδροι, ο Μπάιντεν εξετάστηκε από μια ομάδα γιατρών διαφορετικών ειδικοτήτων κατά τις συνήθεις ετήσιες ιατρικές εξετάσεις του.

«Μια ευρεία ομάδα ειδικών από το Walter Reed επισκέπτονται το συγκρότημα του Λευκού Οίκου για να περιθάλψουν τις χιλιάδες του στρατιωτικού προσωπικού που εργάζεται στους χώρους του», τόνισε, σε δήλωσή του.

Ο Μπέιτς δήλωσε επίσης ότι σε καμία εξέταση δεν διαπιστώθηκε ότι ο Μπάιντεν παρουσιάζει συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον. «Δεν παρέχουμε τις ημερομηνίες κατά τις οποίες ο πρόεδρος εξετάζεται από τους ειδικούς που συμμετέχουν στις ιατρικές του εξετάσεις, ούτε τα ονόματά τους», είπε.

«Αλλά δεν έχουν γίνει επισκέψεις νευρολόγων, εκτός από εκείνη [που αφορούσε στη] φυσική του κατάσταση».

«Οκτώ φορές σε οκτώ μήνες»
Υπενθυμίζεται ότι οι ΝΥΤ και το ABC News ανέφεραν ότι ένας ειδικός στη νόσο του Πάρκινσον επισκέφθηκε τον Λευκό Οίκο οκτώ φορές σε διάστημα οκτώ μηνών, συμπεριλαμβανομένης μιας επίσκεψης με τον προσωπικό γιατρό του προέδρου, σύμφωνα με τα αρχεία καταγραφής επισκεπτών του Λευκού Οίκου.

Ο γιατρός είναι ο Κέβιν Κάνναρντ, είναι νευρολόγος και «ειδικός στις κινητικές διαταραχές» που εργάζεται στο Walter Reed. Σύμφωνα με τα αρχεία καταγραφής, πριν από τον Ιούλιο του 2023 είχε επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο μόνο μία φορά, τον Νοέμβριο του 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Νέα γκάφα Μπάιντεν: «Υπερήφανος που υπηρέτησα ως η πρώτη μαύρη γυναίκα στο πλευρό ενός μαύρου προέδρου» (Βίντεο)

Πρωτοφανές το απαξιωτικό πρωτοσέλιδο του Εconomist για τον Μπάιντεν

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ