Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

Βρετανία: Συνελήφθη ο δράστης της τριπλής δολοφονίας με τη βαλλίστρα

Ο Κάιλ Κλίφορντ, που σκότωσε τις κόρες και τη σύζυγο του δημοσιογράφου του BBC, Τζον Χαντ, εντοπίστηκε εν τέλει από τις αρχές, μετά από πολύωρο ανθρωποκυνηγητό και συνελήφθη.

Οι αρχές, άλλωστε, είχαν προειδοποιήσει τους πολίτες, να μην τον πλησιάσει μετά τη δολοφονία των τριών γυναικών στο Hertfordshire, λίγο πριν από τις 7 το απόγευμα της Τρίτης, με βαλλίστρα.

Η αστυνομία δήλωσε ότι βρέθηκε τραυματισμένος και ότι δεν έπεσαν πυροβολισμοί από τους αστυνομικούς.

Ο Επίτροπος Αστυνομίας και Εγκληματικότητας του Hertfordshire, Τζόναθαν Ας-Έντουαρντς, σε δήλωσή του το περιέγραψε ως «τρομερό περιστατικό» και τόνισε ότι οι σκέψεις του είναι με την οικογένεια και τους φίλους των τριών γυναικών που σκοτώθηκαν. «Ο θάνατός τους αναμφίβολα προκάλεσε σοκ στην τοπική κοινότητα του Χερτφορτσάιρ» είπε και πρόσθεσε ότι ενημερώνεται από την αστυνομία.

Αστυνομικές πηγές ανέφεραν ότι οι τρεις γυναίκες ήταν δεμένες πριν χτυπηθούν σε μια «στοχευμένη επίθεση» που μπορεί να περιλάμβανε και «άλλα όπλα».

Ο ύποπτος Kyle Clifford, 26 ετών φέρεται να είναι ο πρώην φίλος της 25χρονης Louise, που συγκαταλέγεται στα θύματα, γράφει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail.

Ο 26χρονος εργαζόταν ως φύλακας, σύμφωνα με δημοσιεύματα. Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι δεν έγινε χρήση όπλων κατά τη σύλληψή του, ωστόσο οδηγήθηκε σε νοσοκομείο γιατί έφερε τραύματα.

O γνωστός σχολιαστής ήταν ο πρώτος που ειδοποίησε τις αρχές όταν χθες το βράδυ έφτασε στο σπίτι του και αντίκρυσε το φρικτό θέαμα.

Οι ακριβείς συνθήκες και το κίνητρο του στυγερού εγκλήματος διερευνώνται.

Η υπουργός Εσωτερικών Ιβέτ Κούπερ χαρακτήρισε την επίθεση «βαθύτατα σοκαριστική» σε ανάρτησή της στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter).
Η κατοχή βαλλίστρας δεν απαιτεί την έκδοση ειδικής άδειας στη Βρετανία, όμως είναι παράνομο να μεταφέρει κανείς άσκοπα ένα τέτοιο όπλο δημοσίως. Τον Μάρτιο, ένας 47χρονος συνελήφθη, αφότου δύο άνθρωποι τραυματίστηκαν σε δύο διαφορετικές επιθέσεις με βαλλίστρα στη συνοικία Σόρεντιτς του Λονδίνου.

Το γνωστότερο περιστατικό με βαλλίστρα παραμένει εκείνο με πρωταγωνιστή τον Τζάσουαντ Σινγκ Τσάιλ, ο οποίος κατάφερε να εισέλθει στο κάστρο του Ουίνδσορ το 2021. Παραδέχθηκε πως ήθελε να σκοτώσει τη βασίλισσα Ελισάβετ και καταδικάστηκε πέρυσι σε κάθειρξη εννέα ετών.
Πηγή: Daily Mail, BBC

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βρετανία: Ανθρωποκυνηγητό για άνδρα με βαλλίστρα που σκότωσε τρεις γυναίκες!

Τρόμος στο Ουίνδσορ: Οπλισμένος με βαλλίστρα 19χρονος εισέβαλε στο κάστρο ενώ ήταν μέσα η βασίλισσα Ελισάβετ

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ