Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

Η Άμπερ Ρόουζ μας αποκάλυψε …το MAGA της

Η γνωστή Άμπερ Ρόουζ, πήγε στο Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών και έδωσε το πολιτικό της στίγμα (MAGA status) * με μια ομιλία που αναιρούσε τις προηγούμενες πεποιθήσεις της, λέγοντας: «Πίστεψα την αριστερή προπαγάνδα ότι ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν ρατσιστής».
Το πρώτο βράδυ του Εθνικού Συνεδρίου, η Ρόουζ ξεκαθάρισε την υποστήριξή της στον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, λέγοντας: «Είμαι εδώ απόψε για να σας πω, πως ανεξάρτητα από το πολιτικό σας υπόβαθρο, η καλύτερη ευκαιρία που έχουμε να δώσουμε στα μωρά μας μια καλύτερη ζωή είναι να εκλέξουμε τον Ντόναλντ Τραμπ πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών».

Η μουσικός και μοντέλο, γνωστή για την υψηλού προφίλ της σχέση με τον Κάινι Γουέστ και αργότερα τον γάμο της με τον ράπερ Wiz Khalifa, στο παρελθόν είχε καταγγείλει τον Τραμπ το 2016 όταν κατέβαινε υποψήφιος για την πρώτη του θητεία.
Σε μια συνέντευξή της στο The Cut, ένα σάιτ του New York Magazine που καλύπτει τη ζωή και τα ενδιαφέροντα των γυναικών, από την πολιτική, τον φεμινισμό, την εργασία, τα χρήματα, τις σχέσεις, την ψυχική υγεία, την μόδα και το στυλ, η Ρόουζ μιλώντας για τον Τραμπ είχε δηλώσει: “Είναι ένας ηλίθιος. Είναι τόσο ηλίθιος. Είναι τόσο παράξενος. Ελπίζω πραγματικά να μην γίνει πρόεδρος.”
Είχε απειλήσει μάλιστα να μετακομίσει στον Καναδά σε μια συνέντευξή της στην Daily Mail στην περίπτωση που ο Τραμπ γινόταν πρόεδρος των ΗΠΑ. Βέβαια ο Τραμπ έγινε πρόεδρος και η Άμπερ απλά το ξανασκέφτηκε και αποφάσισε πως δεν της ταίριαζε η αυτοεξορία.
Ωστόσο, η πολιτική στάση της Ρόουζ άλλαξε από τότε και τώρα βλέποντας τον Ντόναλντ Τραμπ να διεκδικεί για δεύτερη φορά την προεδρία δήλωσε: «Δεν είμαι πολιτικός και δεν θέλω να γίνω, αλλά με ενδιαφέρει η αλήθεια και η αλήθεια είναι ότι τα μέσα ενημέρωσης μας είπαν ψέματα για τον Ντόναλντ Τραμπ. Το ξέρω γιατί για πολύ καιρό πίστευα αυτά τα ψέματα».

Αλλά τα πράγματα άλλαξαν για τη Ρόουζ όταν άρχισε να ακούει τις συγκεντρώσεις του και να συναντά άλλους υποστηρικτές του Τραμπ.
Ο Ρόουζ συνέχισε: «Συνειδητοποίησα ότι ο Ντόναλντ Τραμπ και οι υποστηρικτές του δεν νοιάζονται αν είσαι μαύρος, λευκός, γκέι ή στρέιτ. Όλα είναι αγάπη. Και τότε κατάλαβα: Αυτοί είναι οι δικοί μου άνθρωποι. Εδώ ανήκω».

Τι είναι αυτό το …MAGA;

* Το Κίνημα MAGA, είναι ένα νατιβιστικό πολιτικό κίνημα που εμφανίστηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες κατά τη διάρκεια της προεδρικής εκστρατείας του 2016 του Ντόναλντ Τραμπ. Το όνομά του προέρχεται από το σύνθημα της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ το 2016 «Make America Great Again», (Να κάνουμε την Αμερική μεγάλη ξανά), το οποίο συνεχίζει να είναι το βασικό σύνθημα για πολλούς υποστηρικτές του Τραμπ από το διάστημα της προεδρίας του (2017–21) και μετά.

Το κίνημα MAGA, ιδρύθηκε με την πεποίθηση ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν κάποτε μια «μεγάλη» χώρα αλλά έχασαν αυτό το καθεστώς λόγω της ξένης επιρροής, τόσο εντός των συνόρων τους (μέσω της μετανάστευσης και της πολυπολιτισμικότητας) και μέσω της παγκοσμιοποίησης ή της αλληλοεξαρτώμενης σχέσης με άλλες εθνικές οικονομίες. Τα μέλη του MAGA πιστεύουν ότι αυτή η “κατάπτωση” μπορεί να αντιστραφεί μέσω πολιτικών που θα παρείχαν μεγαλύτερο βαθμό οικονομικού προστατευτισμού, θα μείωναν σημαντικά τη μετανάστευση, ιδιαίτερα από τις αναπτυσσόμενες χώρες, και θα ενθάρρυναν ή θα επέβαλλαν αυτά που τα μέλη της MAGA θεωρούν παραδοσιακές αμερικανικές αξίες.
Πέρα από τις πολιτικές του θέσεις, το κίνημα MAGA είναι γνωστό για τον ιδιαίτερα μαχητικό του χαρακτήρα, που αποτελεί παράδειγμα του ακραίου κομματικού χαρακτήρα της σύγχρονης αμερικανικής πολιτικής. Σύμφωνα με αυτή τη στάση, η αμφιλεγόμενη ρητορική έχει ανθίσει μέσα στο κίνημα, συμπεριλαμβανομένων μηνυμάτων που οι κριτικοί θεωρούν ομοφοβικά, σεξιστικά ή ρατσιστικά ή ως υποδαυλιστικά βίας.

Διαβάστε επίσης 

Kλειστή η Ακρόπολη σήμερα από 12:00 μέχρι 17:00 λόγω των υψηλών θερμοκρασιών

Μπομπ Μενέντεζ: Ένοχος και για τις 18 κατηγορίες που αντιμετώπιζε

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ