Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

Οι ακροδεξιοί βρίσκουν ένα νέο αφήγημα για την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ – Γυναίκες

Εν μέσω της αναταραχής των θεωριών συνωμοσίας μετά την απόπειρα δολοφονίας του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ το περασμένο Σάββατο, δεξιοί ειδήμονες, προσωπικότητες των μέσων ενημέρωσης και παράγοντες επιρροής προσπάθησαν να προσθέσουν μια άλλη αφήγηση στην ιστορία. Ρίχνουν το φτάιξιμο στις γυναίκες πράκτορες και επιτίθενται στις πολιτικές ισότητας στην εργασία.

Του Νίκου Βασιλειάδη

Οι ισχυρισμοί προέκυψαν από επεξεργασμένα πλάνα και εικόνες της γυναίκας πράκτορα που έγιναν viral το Σαββατοκύριακο μαζί με αποσπάσματα από μια έκθεση του CBS του 2023 που ανέφερε τον στόχο των Μυστικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ να αυξήσει τον αριθμό των γυναικών στις τάξεις της στο 30 τοις εκατό. μέχρι το 2030, σύμφωνα με το Time. Τα πιο συνηθισμένα σχόλια που συνοδεύουν αυτές τις απόψεις είναι τα σεξιστικά που χλευάζουν τις γυναίκες πράκτορες ως πολύ μικρές, υπέρβαρες και ανίκανεςς να κάνουν τη δουλειά τους, αναφέρει το περιοδικό Wired.

«Αυτή η γυναίκα πράκτορας δεν μπορούσε καν να κρατήσει το όπλο της σήμερα κατά τη διάρκεια της απόπειρας δολοφονίας του Τραμπ» Η Chaya Raichik, ινφλουέσερ με δεξιές απόψεις στο TikTok, έγραψε στο X, πρώην Twitter, για έναν πράκτορα της Μυστικής Υπηρεσίας που εξαφανίστηκε όταν προσπάθησε να κρατήσει το όπλο της χωρίς να κοιτάζει προς τα που έπρεπε να στοχεύσει. «Η πράκτορας σκότωσε κάποιον», πρόσθεσε σε μια επόμενη ανάρτηση.

Μια ανασκόπηση που διεξήχθη από το Wired και ερευνητές του μη κερδοσκοπικού ερευνητικού οργανισμού Advance Democracy διαπίστωσε ότι εκατοντάδες δημοσιεύσεις στην πλατφόρμα που ανήκει στον Musk είχαν παρόμοιους ισχυρισμούς, με δεκάδες να συγκεντρώνουν πάνω από 1 εκατομμύριο προβολές.

Η διάδοση αυτής της αφήγησης αντιπροσωπεύει “μια πολύ σαφή προσπάθεια να αποσπαστεί η προσοχή” από δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης ότι ο δράστης ήταν λευκός και εγγεγραμμένος στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, σύμφωνα με την Jennifer Saul, καθηγήτρια φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο του Γουοτερλού, της οποίας η έρευνα επικεντρώνεται στην πολιτική γλώσσα. , συμπεριλαμβανομένης της ρατσιστικής, σεξιστικής και παραπλανητικής ομιλίας.

“Δεν είναι χρήσιμο για τους Ρεπουμπλικάνους να κατηγορούν κάποιον για αυτό. Αυτό δεν είναι πολιτικά χρήσιμο για αυτούς”, δήλωσε επίσης ένας πολιτικός αναλυτής. “Στην πραγματικότητα, είναι πολιτικά επιζήμιο γι ‘αυτούς. Επομένως, υπάρχει, νομίζω, μια πολύ έξυπνη προσπάθεια να αποσπαστεί η προσοχή σε κάτι που να καταστεί ως πιο χρήσιμο σαν αντικείμενο κατηγορίας.”

Τους τελευταίους μήνες, οι συντηρητικοί εισήγαγαν στην πολιτική συζήτηση αυτό που κάποτε ήταν ένα ρεφρέν της ακροδεξιάς αντζέντας κατηγορώντας για τις αποτυχίες και τα λάθη των μυστικών Υπηρεσιών τους έγχρωμους ηγέτες της ισχυριζόμενοι ότι απέκτησαν τη θέση τους μόνο μέσω υποτιθέμενων προνομιακών πρωτοβουλιών λόγω χρώματος.

Νωρίτερα αυτό το έτος, η δεξιά άσκησε την επίθεση στον Δήμαρχο της Βαλτιμόρης Μπράντον Σκοτ μετά την κατάρρευση της γέφυρας του Μαρτίου και, λίγο αργότερα περιέγραφε την Αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις ως επιβεβλημένη επιλογή λόγω χρώματος και καταγωγής αν θα δοθεί τελικά η προεδρική υποψηφιότητα στην περίπτωση που αποχωρήσει από την κούρσα ο Τζο Μπάιντεν.

Το επιχείρημα που διατυπώνει η ακροδεξιά κατά των μυστικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ είναι ότι οι επιλογές της «αντιπροσωπεύουν παραβίαση της αξιοκρατίας που κάνει διακρίσεις κατά των λευκών και των ανδρών, και κυρίως των λευκών».

Οι δεξιοί πολιτικοί και παράγοντες επιρροής έχουν «περάσει αρκετό καιρό ήδη δημιουργώντας τη εντύπωση πως οι Μυστικές υπηρεσίες ασφαλείας των ΗΠΑ έχουν καταντήσει ως μια τεράστια δύναμη με κακά αποτελέσματα εξαιτίας της ανικανότητας των στελεχών τους δημιουργώντας πολλούς αρνητικούς συσχετισμούς και συναισθήματα ».

Η δαιμονοποίηση τους καθιστά πιο εύκολο για κάποιον να μιλήσει ενάντια στην πολιτική κατάργησης των διακρίσεων είτε λόγω χρώματος είτε λόγω φύλλου είτε λόγω σεξουαλικών επιλογών ενισχύοντας την ακροδεξιά ρητορική μεγάλου μέρους των υποστηρικτών του ρεπουμπλικανικού κόμματος .

61 χρρόνια από την θρυλική ομιλία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ στην Ουάσινγκτον στις 28 Αυγούστου 1963, που έμεινε στην ιστορία για το απαράμιλλο πάθος και τον παλμό του με τα λόγια του «Έχω ένα όνειρο ότι μια ημέρα αυτό το έθνος θα ξεσηκωθεί και θα ζήσει το αληθινό νόημα των πιστεύω του. Θεωρούμε αυτές τις αλήθειες αυταπόδεικτες: όλοι οι άνθρωποι έχουν γεννηθεί ίσοι» φαίνεται πως το χάσμα ευημερίας μεταξύ των λευκών και των μαύρων, μεταξύ των γυναικών και των ανδρών συνεχίζει να υπάρχει και να δυναμώνει.

Εξάλλου δεν έχουν περάσει και πολλά χρόνια από τότε που όπως ο Μπάρακ Ομπάμα (πρόεδρος των ΗΠΑ) ο ίδιος είχε δηλώσει σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ένα περιοδικό μαζί με τη σύζυγο του Μισέλ, είχε πει ότι υπήρξε και ο ίδιος θύμα διάκρισης πριν γίνει Πρόεδρος και ότι μερικές φορές τον είχαν περάσει για σερβιτόρο και παρκαδόρο.

Διαβάστε επίσης 

Η Άμπερ Ρόουζ μας αποκάλυψε …το MAGA της

Απόπειρα δολοφονίας εναντίον Τραμπ: Πού θα κατέληγε η σφαίρα εάν δεν έστριβε το κεφάλι του;

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ