Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

ΛΑΡΚΟ: Η Λοκρίδα απεργεί και στέκεται στο πλευρό των εργατών 

Στη Λοκρίδα έκλεισαν ακόμη και τα καφενεία, ενώ οι κάτοικοι έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται μπροστά από το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ.

Κλειστά παραμένουν καταστήματα και υπηρεσίες, ενώ αυτοαπασχολούμενοι διαφόρων κλάδων στηρίζουν έμπρακτα, ενημερώνοντας ότι δεν θα εργαστούν τουλάχιστον ως το μεσημέρι.

Είναι χαρακτηριστικό ότι εκτός από τη Λάρυμνα, στο Μαρτίνο, τη Μαλεσίνα, τον Αϊ Γιάννη και το Κόκκινο έκλεισαν ακόμη και τα καφενεία και οι κάτοικοι έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται μπροστά από το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα.

Αξίζει να σημειωθεί ακόμα ότι στην κινητοποίηση συμμετέχουν πολίτες και από άλλες περιοχής, ενώ, στην Αθήνα, λεωφορεία με αλληλέγγυους ξεκίνησαν από το Μεταξουργείο προκειμένου να πάνε στην περιοχή.

«Η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη. Για να εξυπηρετήσει τα οικονομικά συμφέροντα, απολύει τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και ενεργοποιεί τον κίνδυνο βιομηχανικού ατυχήματος. Θα αντέξουμε και στη νέα φάση του αγώνα. Όλοι μαζί για να μη μείνει κανένας μόνος του. Για να μην ερημώσουν τα χωριά μας. Εδώ θα μας βρουν οι νέοι ιδιοκτήτες, όλους μαζί», τονίζουν τα Σωματεία της ΛΑΡΚΟ, τα συνδικάτα και οι φορείς της Λοκρίδας.

«Είμαστε εδώ. Συνεχίζουμε τον αγώνα για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια στον τόπο που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε», είναι το κεντρικό σύνθημα από την πλευρά των εργαζομένων, οι οποίοι τονίζουν πως «ο αγώνας θα συνεχιστεί μέχρι να καπνίσει και πάλι τσιμινιέρα της ΛΑΡΚΟ για να μη μαραζώσει ο τόπος μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πακέτο βοήθειας 100 εκατ. δολ. στην Ουκρανία από την UNHCR

Τα τρία μέτρα στήριξης για το ρεύμα – Τι ισχύει για την επιδότηση τον Αύγουστο

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ