Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

Δήμος Ηλιούπολης: Διασταύρωση «καρμανιόλα»!

Στον Δήμο Ηλιούπολης, στη διασταύρωση της Λεωφόρου Ηρώων Πολυτεχνείου με την οδό Παύλου Πεντάρη, καταγράφονται συχνά σοβαρά τροχαία ατυχήματα.

Ηλιούπολης


Δεκάδες τα ατυχήματα που καταγράφονται στη συμβολή της Λ. Ηρώων Πολυτεχνείου με την Παύλου Πεντάρη


Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων και καταστηματαρχών της περιοχής, ούτε ο Δήμος ούτε η Περιφέρεια Αττικής έχουν καταφέρει να δώσουν λύση στο πρόβλημα. Πριν από έναν χρόνο η Περιφέρεια προχώρησε σε παρεμβάσεις στη διαγράμμιση, ενώ πρόσφατα ο Δήμος Ηλιούπολης υπέβαλε συγκοινωνιακή μελέτη για τροποποιήσεις, χωρίς όμως να υπάρξει ουσιαστική βελτίωση. Το πρόβλημα εντείνεται από τη λειτουργία των φωτεινών σηματοδοτών στην Ηρώων Πολυτεχνείου προς Αθήνα, που λειτουργούν σε δύο φάσεις: το κόκκινο φανάρι ανάβει στην αριστερή λωρίδα με κατεύθυνση προς το κέντρο, ενώ το φανάρι για στροφή δεξιά προς την Παύλου Πεντάρη είναι πράσινο. Αυτό μπερδεύει αρκετούς οδηγούς που παραβιάζουν το κόκκινο σήμα. Επίσης, το οδόστρωμα της Ηρώων Πολυτεχνείου είναι φθαρμένο και παρουσιάζει αυξημένη ολίσθηση όταν βρέχει, ενώ η κατηφορική κλίση της Παύλου Πεντάρη αυξάνει την απόσταση ακινητοποίησης των οχημάτων. Για την αντιμετώπιση του προβλήματος προτείνεται τα φανάρια της Ηρώων Πολυτεχνείου να λειτουργούν στην ίδια φάση ώστε να αποφεύγεται η σύγχυση, να ασφαλτοστρωθεί ο δρόμος για καλύτερη πρόσφυση, και να ενισχυθούν η οριζόντια και η κάθετη σήμανση.

Ακόμη δύο ΙΧ συγκρούστηκαν στις 4 Ιουλίου

Όπως κάθε φορά, ο ένας εκ των δύο οδηγών στις 4 Ιουλίου παραβίασε τον κόκκινο σηματοδότη στο ρεύμα της Ηρώων Πολυτεχνείου προς την κεντρική πλατεία, με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με ΙΧ που βρισκόταν στην κάθοδο της Πεντάρη. Ευτυχώς, λόγω της βροχόπτωσης τα δύο οχήματα κινούνταν με μικρή ταχύτητα και η σύγκρουση δεν ήταν ισχυρή, οπότε τα δύο ΙΧ υπέστησαν μικροζημιές και οι δύο οδηγοί δεν τραυματίστηκαν.

Ατύχημα στις 18 Μαΐου

Ακόμη ένα σφοδρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στις 18 Μαΐου, στη συμβολή των οδών Παύλου Πεντάρη και Ηρώων Πολυτεχνείου, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός οδηγού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο οδηγός που κινούνταν επί της Πεντάρη, στο ρεύμα προς την κεντρική πλατεία Ηλιούπολης, παραβίασε την υποχρεωτική πορεία προς τα δεξιά (δηλαδή προς την Πεντάρη), με αποτέλεσμα να συγκρουστεί πλαγιομετωπικά με οδηγό που βρισκόταν στην κάθοδο της Πεντάρη. Ως αποτέλεσμα υπήρξαν σοβαρότατες υλικές ζημιές στα δύο οχήματα, ενώ ένας εκ των δύο οδηγών τραυματίστηκε, με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ να τον μεταφέρει στο πλησιέστερο εφημερεύον νοσοκομείο.

Ακόμη τρία ατυχήματα μέσα σε τρεις ημέρες σημειώθηκαν τον Φεβρουάριο του 2024 στη διασταύρωση «καρμανιόλα». Το σοβαρότερο έγινε την Παρασκευή 9/2, όταν φορτηγό πήρε από κάτω του ένα μοτοποδήλατο. Ευτυχώς ο οδηγός είναι καλά στην υγεία του.

Άλλο ένα τρομακτικό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε πρόσφατα στη συμβολή των οδών Παύλου Πεντάρη και Ηρώων Πολυτεχνείου, με σοβαρό τραυματισμό οδηγού.

Πρόκειται για ακόμη ένα ατύχημα που προστίθεται στη μακρά λίστα των συμβάντων που έχουν σημειωθεί στο συγκεκριμένο σημείο. Η πρόσφατη διαγράμμιση από την Περιφέρεια Αττικής φαίνεται πως δεν απέδωσε καρπούς, καθώς τα βέλη έχουν σβηστεί, ενώ βρισκόμαστε ακόμη εν αναμονή της εφαρμογής της ειδικής κυκλοφοριακής μελέτης που έχει ανακοινώσει ο δήμαρχος για το συγκεκριμένο σημείο.

Καταγγελία κατοίκου

«Εντυπωσιακή διάκριση για τη συμβολή των Λεωφόρων Ηρώων Πολυτεχνείου και Παύλου Πεντάρη στην Ηλιούπολη, καθώς χθες το βράδυ επί 24 ολόκληρα λεπτά δεν σημειώθηκε κανένα τροχαίο ατύχημα! Μάλιστα, η συγκεκριμένη διασταύρωση της πόλης μας ανέβηκε στις λίστες οδικής ασφάλειας, καθώς πλέον θεωρείται ότι ίσως και να ζήσεις αν είσαι τυχερός και περάσεις το σωστό 20λεπτο. Ωστόσο, απογοητευμένος δήλωσε 22χρονος περίοικος που παρακολουθούσε τη διασταύρωση επί σειρά μηνών από το μπαλκόνι του: ‘‘Το θέαμα έπεσε και το πρόγραμμα κάνει κοιλιά. Από τότε που μου έκοψαν το Ίντερνετ ήταν ό,τι πιο θεαματικό μπορούσα να δω. Παρατήρησα ότι κανείς δεν παραβίασε τον φωτεινό σηματοδότη 4 συνεχόμενες φορές που άναψε κόκκινο. Σκέφτομαι να μετακομίσω, καθώς ήταν το μόνο που με κράταγε στην περιοχή’’.

Βέβαια, οι προβλέψεις των ειδικών δείχνουν ότι ο συγκεκριμένος συμπολίτης μας δεν θα μείνει ανικανοποίητος, καθώς οι ‘‘οιωνοί’’ είναι πολύ κακοί για τους πεζούς που προσπαθούν να διασχίσουν τη συγκεκριμένη αρτηρία. Πιο συγκεκριμένα, χαρακτηρίζουν τη διέλευση πεζών από το Τείχος του Βερολίνου, τον φράχτη του Έβρου και την ‘‘πράσινη γραμμή’’ της Κύπρου πιο ασφαλή από το να διασχίσεις την οδική αρτηρία Ηρ. Πολυτεχνείου – Παύλου Πεντάρη – Πρωτόπαππα – Κατεχάκη, ώστε να βρεθείς στην άλλη μεριά της πόλης».

Ηλιούπολης

Ούτε ο Δήμος ούτε η Περιφέρεια Αττικής έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να δώσουν λύση στο πρόβλημα, με τους δημότες καθημερινά να είναι… στο ίδιο έργο θεατές!                                                                                                Ηλιούπολης 

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συντήρηση οδικού δικτύου: Επικίνδυνη η επικάλυψη αρμοδιοτήτων

Hyundai Inster: Το μικρό με τη μεγάλη αυτονομία

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ