Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

Καιρός: Προειδοποιεί για ραγδαία αλλαγή ο Μαρουσάκης – «Η χώρα θα σπάσει στα δύο»

O καύσωνας έχει εγκατασταθεί για τα καλά σε ολόκληρη τη χώρα και όπως φαίνεται θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες καθώς σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του ΟPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη, ο υδράργυρος στις περισσότερες περιοχές θα κινηθεί μεταξύ 37 και 39 βαθμών Κελσίου ενώ δεν θα λείψουν και τα 42αρια.

Ωστόσο όπως αναφέρει «μπορεί να βγουν ορισμένες μπόρες στη βόρεια ηπειρωτική χώρα, δηλαδή στα ορεινά της Ηπείρου και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία».

Κατά τα άλλα, ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Στο Αιγαίο θα πνέουν άνεμοι 6 με 7 μποφόρ.

Στην Αττική η θερμοκρασία θα φτάσει τους 39 βαθμούς Κελσίου ενώ στη Θεσσαλονίκη τους 38 βαθμούς, ωστόσο στη συμπρωτεύουσα από το απόγευμα υπάρχει πιθανότητα μπόρας στις περιοχές γύρω από το κέντρο.

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη η θερμοκρασία θα πέσει αλλά οι θερμές αέριες μάζες θα παραμείνουν.

Μάλιστα, η σύγκρουση δύο αέριων μαζών πάνω από την χώρα θα φέρει έντονη αστάθεια προς την κεντρική και βόρεια ηπειρωτική χώρα μέσα στο Σαββατοκύριακο αλλά και αύριο Παρασκευή.

«Πρέπει να δείξουμε ιδιαίτερη προσοχή. Αύριο και το Σαββατοκύριακο η χώρα, όπως είπε, θα σπάσει στα δύο. Από την Θεσσαλία και πάνω κυρίως τις απογευματινές ώρες θα συναντάμε ιδιαίτερα άστατο καιρό», κατέληξε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Δήμος Ηλιούπολης: Διασταύρωση «καρμανιόλα»!

Viral έγινε άνδρας που πρόσφερε νερό σε εξαντλημένο φίδι (Βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ