Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

Μάχη αστυνομίας – μοναχών στη Μονή Εσφιγμένου (Βίντεο)

Για τρίτη φορά τα τελευταία 20 χρόνια η Ιερά Μονή Εσφιγμένου στο Άγιο Όρος και οι 118 μοναχοί της έρχεται σε ευθεία αντιπαράθεση με την αστυνομία που προαναγγέλλει επιχείρηση για την έξωσή τους.

Το 2006 και το 2013 είχαν σημειωθεί εκτεταμένα επεισόδια με τις αστυνομικές δυνάμεις που επιχειρούσαν να απομακρύνουν τους μοναχούς, οι οποίοι κατά τη Δικαιοσύνη κατέχουν παράνομα τους χώρους της Μονής.

Ο τελευταίος γύρος αντιπαράθεσης άρχισε την περασμένη Τρίτη (16/7) όταν ο αστυνομικός σταθμός στις Καρυές ζήτησε εγγράφως από την Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους την άδεια να προχωρήσει σε επιχείρηση γα την έξωση των μοναχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκατοντάδες αστυνομικοί με βαρέα οχήματα βρίσκονται σε σημείο κοντά στη Μονή, έτοιμοι για έφοδο.

«Θα υπερασπιστούμε το μοναστήρι μέχρι θανάτου»

Ο γέροντας Μεθόδιος – ένας από τους καταδικασθέντες για τα εκτεταμένα επεισόδια του 2013 – δήλωσε στο ThessToday.gr ότι σε περίπτωση αστυνομικής επιχείρησης, οι μοναχοί δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια.

«Είμαστε έτοιμοι να υπερασπιστούμε το μοναστήρι μέχρι θανάτου, εδώ είναι η πνευματική μας πατρίδα. Εδώ γεννηθήκαμε πνευματικά και εδώ θα πεθάνουμε. Οι αστυνομικοί το μόνο που κάνουν είναι υπάλληλοι, δεν τους παρεξηγώ. Είναι υποχρεωμένοι να κάνουν αυτό που τους λένε. Και κυνηγούν εμάς» είπε.

Σύμφωνα με τον γέροντα Μεθόδιο, «εάν οι Πατέρες των Μονών και οι αστυνομικοί έρχονται εδώ ώστε οι Έλληνες να πολεμήσουν τους Έλληνες μοναχούς, να το βγάλουν από τη μετάνοιά τους. Ας έρθουν. Και ό,τι θέλει ας γίνει. Άμα οι αστυνομικοί με τραβάνε και με σέρνουν, θα κάτσουν οι μοναχοί με δεμένα τα χέρια; Ή αν δουν κάποιος αξιωματικός να χτυπά κάποιον μοναχό, θα καθίσουν οι πατέρες να τους βλέπουν; Θα γίνουν εγκλήματα και αυτά τα παρακινούν οι Μοναχοί αυτοί που δεν έχουν σκοπό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάνω από 360.000 άτομα έχουν αναχωρήσει από το λιμάνι του Πειραιά από την 1η Ιουλίου (Βίντεο)

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Λίγη σταθερότητα σε έναν χαοτικό κόσμο

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ