Δευτέρα 7 Οκτωβρίου 2024

Τα «πάνω κάτω» με τις έδρες στη Δυτική Αττική – Πρόσθετη επανακαταμέτρηση μετά την ένσταση Πουλή

Ένα ακόμη επεισόδιο φαίνεται πως θα έχει το «σήριαλ» της 4ης έδρας στη Δυτική Αττική μετά τις «καραμπόλες» που είχαν ως αποτέλεσμα να εκλέξει 3 βουλευτές η Νέα Δημοκρατία και 1 το ΚΚΕ, στις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου 2023.

Θυμίζουμε ότι η τελευταία έδρα κυριολεκτικά άλλαξε χέρια 3 φορές. Στην αρχή, αναφορικά στην Δυτική Αττική, διαφαινόταν φαινόταν πως η χαμένη έδρα της ΝΔ θα πήγαινε βουλευτή της ΝΙΚΗΣ (τον κο Γιώργο Παλαιτσάκη) ωστόσο οι συσχετισμοί απετράπησαν.

Έτσι, η 4η έδρα άλλαξε χέρια και χρώμα καθώς έμεινε εκτός Βουλής ο υποψήφιος της ΝΔ Σταμάτης Πουλής και μπήκε στο κοινοβούλιο ο υποψήφιος του ΚΚΕ Χρήστος Τσοκάνης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ΘΡΙΑΣΙΟ.gr, Περίπου πριν 1 χρόνο και συγκεκριμένα στις 17/7/2023 ο κος Σταμάτης Πουλής κατέθεσε ένσταση στο Ανώτατο Ειδικό δικαστήριο με την οποία διεκδίκησε την 4η Έδρα για την Νέα Δημοκρατία στην Δυτική Αττική.

Σήμερα, όπως πληροφορούμαστε, το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο έκανε δεκτή την ένσταση του Α επιλαχόντα βουλευτή ΝΔ Δυτικής Αττικής κυρίου Σταμάτη Πουλή, πράγμα που σημαίνει ότι του δίνεται το δικαίωμα να προβεί σε πρόσθετη επανακαταμέτρηση στις εκλογικές περιφέρειες που είχε αιτηθεί.

«Συγκεντρώνοντας έτσι επιπλέον υλικό, κατέθεσα στο Εκλογοδικείο πρόσθετους λόγους για την υποστήριξη της ένστασής μου, ώστε η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ να εκλέξει 4 Βουλευτές στη Δυτική Αττική» τόνισε σε δηλώσεις του για τις εξελίξεις ο κος Πουλής ενώ κατέληξε: «Η Δυτική Αττική χρειάζεται τη μέγιστη κινητοποίηση δυνάμεων για να βαδίσει στο δρόμο της ανάπτυξης, της ασφάλειας και της κοινωνικής συνοχής!»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σέρρες: Λιτανεία για να βρέξει στην Παλαιοκώμη και στο Δραβήσκο (Βίντεο)

Ποιες πληρωμές συντάξεων και επιδομάτων καταβάλλονται από σήμερα έως την Παρασκευή

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ