Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

Μαρινάκης: Τέρμα οι εικονικές ποινές για τους εμπρηστές

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 εστίασε στα πεπραγμένα της κυβέρνησης την τελευταία πενταετία ως προς την πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών, με κυριότερο τη θέσπιση του 112 για την προστασία της ανθρώπινης ζωής.

«Αυτό είναι και το ζητούμενο για ένα κράτος: να παίρνει μαθήματα από το παρελθόν και τα μαθήματα αυτά να τα μετατρέπει σε δράσεις. Νομίζω φαίνεται μια διαφορά από καλοκαίρι σε καλοκαίρι, βέβαια οφείλουμε να κρατάμε χαμηλά το κεφάλι, ειδικά όταν απευθυνόμαστε σε ανθρώπους που έχουν χάσει την περιουσία τους και πολλώ δε μάλλον συγγενικό τους πρόσωπο», σχολίασε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στάθηκε και στην αυστηροποίηση του ποινικού κώδικα, με τις τιμωρίες πλέον να είναι βαρύτερες ακόμη και σε εμπρησμούς εξ αμελείας.

«Άλλωστε, από ένα σημείο και μετά όταν ξέρεις ότι υπάρχει ακραίος κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς, δεν είναι και τόσο αμέλεια», όπως υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι πλέον υπάρχει και έκτιση ποινών, χωρίς αυτές να είναι πλέον «εικονικές».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καλαμάτα: «Λουκέτο» σε παραλιακό κατάστημα μετά από καταγγελίες στο “MyCoast”

Στη Λήμνο το νέο περιστατικό ξυλοδαρμού γυναίκας

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ