Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

Τραμπ: Η κούρσα για τον Λευκό Οίκο συνεχίζεται αλλά οι θεωρίες συνωμοσίας συνεχίζουν να φουντώνουν

“Ήταν σκηνοθετημένο”: Οι θεωρίες συνωμοσίας φουντώνουν μετά τον πυροβολισμό του Τραμπ στην Πενσυλβάνια

Σχεδόν αμέσως αφότου άρχισε να κυκλοφορεί η είδηση της απόπειρας δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ στη συγκέντρωση στο Μπάτλερ της Πενσυλβάνια, οι θεωρίες συνωμοσίας φούντωσαν.
Ο επίδοξος δολοφόνος του πρώην προέδρου αφού πυροβόλησε αρκετές φορέςμε ένα ημιαυτόματο τουφέκι AR-15 ενώ ήταν σκαρφαλωμένος στην οροφή ενός κτιρίου ακριβώς έξω από την περίμετρο ασφαλείας της συγκέντρωσης, απείχε ελάχιστα από το να καταφέρει να σκοτώσει τον Ντόναλντ Τραμπ λίγο πριν ο ίδιος σκοτωθεί από τα πυρά των μυστικών υπηρεσιών.
Αργότερα ανακαλύφθηκε ότι στο αυτοκίνητό του, που ήταν σταθμευμένο εκεί κοντά, κρύβονταν εκρηκτικοί μηχανισμοί. Μέχρι στιγμής και ενώ η έρευνα είναι ακόμη υπό εξέλιξη δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι ο Crooks, ο επίδοξος δολοφόνος είχε κάποια βοήθεια στην προσπάθειά του να σκοτώσει τον πρώην πρόεδρο ή ότι το βίαιο συμβάν είχε «σκηνοθετηθεί» με οποιονδήποτε τρόπο, όπως έχουν υποστηρίξει πολλοί στα social media. Παρόλα αυτά, τα δημοσιεύματα δεν έχουν σταματήσει και όσο φουντώνει η μάχη μεταξύ των ρεπουμπλικανών οπαδών του πρώην προέδρου με τους δημοκράτες που προσβλέπουν στην αντιπρόεδρο Καμάλα Χάρις να αντιμετωπίσει και να νικήσει τον Τραμπ, τόσο και μεγαλώνουν οι θεωρίες συνωμοσίας που εξυπηρετούν πότε την μία και πότε την άλλη πλευρά.

“Αυτό το ….(s**t) ήταν πιο σκηνοθετημένο και από μια παραγωγή του Tyler Perry του Madea Runs for President”, δήλωσε η ηθοποιός του “Insecure” Amanda Seales σε ένα βίντεο που δημοσιεύτηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Έζησα στο Χάρλεμ αρκετό καιρό για να ξέρω ότι οι πυροβολισμοί δεν ακούγονται σαν να φτιάχνω ποπ κορν στη σόμπα».

Δημοσιεύοντας ένα βίντεο από τη συγκέντρωση στην οποία ο Τραμπ, αφού τραυματίστηκε, σπρώχνει μακριά τους άντρες της ασφαλείας του για να σηκώσει τη γροθιά του στον αέρα για μια διάσημη πλέον φωτογραφία, η βουλευτής Marjorie Taylor Greene προσφέρει μια εναλλακτική θεωρία ότι ο τα ΜΜΕ, ο Τύπος και οι Δημοκρατικοί φταίνε για το πυροβολισμό.

“Κάποιος μόλις προσπάθησε να δολοφονήσει τον Πρόεδρο Τραμπ. Οι Δημοκρατικοί και τα ΜΜΕ φταίνε για κάθε σταγόνα αίματος που χύνεται σήμερα”, σημείωσε.
“Για χρόνια και χρόνια, δαιμονοποιούσαν αυτόν και τους υποστηρικτές του. Σήμερα, κάποιος προσπάθησε επιτέλους να βγάλει απ’ό την μέση τον ηγέτη της Αμερικής μας και τον μεγαλύτερο πρόεδρο όλων των εποχών.”

«Προβλέπω ότι τα Μέσα ενημέρωσης που προηγουμένως ήταν κυνικά σχετικά με τις «θεωρίες συνωμοσίας» μπορεί ξαφνικά να υιοθετήσουν την θεωρία της σκηνοθετημένης απόπειρας γράφει ο διάσημος Ράσελ Μπραντ, προσθέτοντας την δική του άποψη για το γεγονός.
Αυτό που φαίνεται να πυροδότησε μια σειρά από θεωρίες ότι ο πυροβολισμός ήταν οργανωμένος ή ότι η ομάδα ασφαλείας του ίδιου του Τραμπ βρίσκεται πίσω από αυτό με κάποιο τρόπο, ήταν μια συνέντευξη στο BBC με έναν άνδρα έξω από τη συγκέντρωση εκείνο το Σάββατο, ο οποίος είπε ότι επισήμανε στην Ασφάλεια του προέδρου την φιγούρα του Crooks να βρίσκεται πάνω στην ταράτσα του κτηρίου σε θέση να πυροβολήσει, αλλά οι προειδοποιήσεις του αγνοήθηκαν επιδεικτικά.
«Υπάρχουν μόνο λίγα κτίρια εδώ γύρω», δήλωσε ο άνδρας στο βίντεο που δημοσίευσε το BBC. “Γιατί οι μυστικές υπηρεσίες δεν είναι σε κάθε κτίριο;”

«Ο λόγος που οι περισσότεροι μαύροι πιστεύουν ότι η απόπειρα δολοφονίας οργανώθηκε χθες είναι επειδή έχουμε δει ιστορικά πώς μοιάζουν οι πραγματικές δολοφονίες από τους λευκούς εθνικιστές », προσέθεσε ο διάσημος στις ΗΠΑ ινφλουέσερ Kenny Akers σε μια ανάρτησή του στο X.
“Κυκλοφορούν φήμες ότι η απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ ήταν μια εσωτερική δουλειά ( inside job) μετά τo αποτέλεσμά της.
Προσέξτε τι κάνει ο πράκτορας των μυστικών υπηρεσιών λίγα δευτερόλεπτα πριν”, γράφει ο Ματ Γουάλας, μαζί με ένα στιγμιότυπο που δείχνει λεπτομέρειες από την αντίδραση της ασφαλείας του Τραμπ να παραμένει άπραγος, δευτερόλεπτα μετά από τους πυροβολισμούς.

Η ιστορία θα δείξει αν όλες αυτές οι θεωρίες συνωμοσίας θα επαληθευθούν ή θα περάσουν στο πάνθεο των ιστοριών μαζί με όλες τις άλλες όπως αυτές της δολοφονίας του Τζων Κένεντι ή της προσελήνωσης του Απόλλων 11 στο φεγγάρι. Πάντως το μόνο σίγουρο είναι πως εκτός από τις άγριες θεωρίες, αυτό που έχει επαληθευτεί είναι ότι η Ασφάλεια ενισχύθηκε στο Εθνικό Συνέδριο των Ρεπουμπλικανών, στο οποίο ο Τραμπ παρευρέθηκε και πήρε το χρίσμα για την προεδρία και θα συνεχίσει να αυξάνεται σε κάθε από τούδε και στο εξής εμφάνισή του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 

Ο δράστης της απόπειρας δολοφονίας Τραμπ γκούγκλαρε λεπτομέρειες για τη δολοφονία του Τζον Φ. Κένεντι

ΗΠΑ: Παραιτήθηκε η διευθύντρια των Μυστικών Υπηρεσιών μετά την απόπειρα εναντίον του Τραμπ (βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ