Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

Ιράν: Ένας πύραυλος μικρής ακτίνας δράσης σκότωσε τον Ισμαήλ Χανίγια

Ο ηγέτης της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια σκοτώθηκε στην Τεχεράνη από έναν πύραυλο μικρής ακτίνας δράσης που έφερε κεφαλή περίπου επτά κιλών, ανέφεραν σε μία σημερινή ανακοίνωσή τους, οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν.

Η εκδίκηση της Τεχεράνης για την επίθεση θα είναι “σφοδρή και θα γίνει με κατάλληλο τρόπο, σε κατάλληλο χρόνο και τόπο”, ανέφερε η ανακοίνωση που κατηγόρησε το Ισραήλ -την τολμηρή και τρομοκρατική σιωνιστική κυβέρνηση”- για το θάνατο του Χανίγια.

Αυτή ήταν η πολλοστή φορά που η Μοσάντ επιχειρεί στην καρδιά του Ιρανικού κράτους, εκεί όπου έχουν λάβει χώρα κάποιες από τις πλέον παράτολμες αποστολές της.

Την Πέμπτη έγινε γνωστό από τις Ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ότι στις 13 Ιουλίου εξολοθρεύθηκε ο Μοχάμεντ Ντέιφ, ο εγκέφαλος της επίθεσης στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου του 2023, όπου 260 άτομα που συμμετείχαν στο σε μουσικό φεστιβάλ έχασαν τη ζωή τους.

Ο «Μπιν Λάντεν της Γάζας» όπως αποκαλούσαν τον Ντέιφ σκοτώθηκε μετά από αεροπορική επιδρομή σε συγκρότημα κατοικιών που ανήκε στον διοικητή της ταξιαρχίας Χαν Γιουνίς της Χαμάς στο οποίο κρυβόταν. Η Μοσάντ τον ξετρύπωσε, όπως έκανε και με δεκάδες άλλους εχθρούς του Ισραήλ, εκτελώντας απαγωγές και δολοφονίες σε χώρες της Ευρώπης, της Λατινικής Αμερικής, αλλά και παράτολμες επιχειρήσεις σε κράτη της Αφρικής, αγνοώντας παντοτε τις όποιες συνέπειες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στη Μπαμ που κυκλοφορεί – Αποκάλυψη: Μάτια ερμητικά κλειστά – Ο αντιεισαγγελέας Αχιλλέας Ζήσης… αμέλησε

Προσωπικές επιστολές της πριγκίπισσας Νταϊάνα πωλούνται σε δημοπρασία

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ