Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

Ανοιχτή η πλατφόρμα Α21 για τις αιτήσεις για το επίδομα παιδιού

Ανοικτή παραμένει για νέες αιτήσεις η ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 – Επίδομα Παιδιού, όπως ανακοίνωσαν το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, με τον εποπτευόμενο Οργανισμό Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ).

Υπενθυμίζεται στους ενδιαφερόμενους δικαιούχους, ότι για να χορηγηθεί το επίδομα παιδιού, θα πρέπει η αίτηση να έχει υποβληθεί οριστικά και να έχει εγκριθεί.

Η αίτηση που έχει αποθηκευτεί προσωρινά θεωρείται μη υποβληθείσα και δεν λαμβάνεται υπόψη.

Οι δικαιούχοι του Επιδόματος Παιδιού μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους στην πλατφόρμα της ΗΔΙΚΑ, www.idika.gr, ή μέσω του διαδικτυακού τόπου, www.opeka.gr, με την χρήση των προσωπικών κωδικών πρόσβασης του δικαιούχου στο Taxisnet.

Το δικαιούμενο ποσό θα υπολογιστεί βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που θα δηλωθούν στην αίτηση Α21 έτους 2023 και του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος που οι δικαιούχοι είχαν το φορολογικό έτος 2021. Μετά την υποβολή της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος τρέχοντος έτους, θα λαμβάνονται υπόψη για τον υπολογισμό του δικαιούμενου ποσού τα εισοδήματα του φορολογικού έτους 2022.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΑΔΕ: Σφράγισε για 48 ώρες επιχείρησης στα Χανιά και επέβαλε χρηματική κύρωση σε μία άλλη

Ολυμπιακοί Αγώνες, Σερβία – Αυστραλία 95-90: Αλύγιστη η παρέα των Γιόκιτς – Μπογκντάνοβιτς, γύρισε από το -24, επιβίωσε στην παράταση και πέρασε στα ημιτελικά



ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ