Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

Τα μπάνια του λαού…

Τα μπάνια του λαού, για να αναφερθώ στη ρήση του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου, θυμήθηκε η ελληνική Δικαιοσύνη στην απόφασή της να κλείσει, όπως έκλεισε, τον ογκώδη φάκελο του σκανδάλου των υποκλοπών.

Σύμφωνα με την έρευνα και το πόρισμα του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αχιλλέα Ζήση, τέσσερις ιδιώτες (Λαβράνος, Μπίτζιος, Ντίλιαν και η σύζυγός του) αποφάσισαν -στα καλά καθούμενα- να κατασκοπεύουν τη μισή Ελλάδα, υπουργούς, εισαγγελείς, δημοσιογράφους κ.ά., χωρίς να υπάρξει αρωγή του κράτους ή συνεννόηση με ανώτερους και ανώτατους κυβερνητικούς παράγοντες!

Για όσους δηλώνουν δικαιωμένοι ή για εκείνους που λένε -εσχάτως- ότι πέφτουν από τα σύννεφα με την εισαγγελική κατάληξη της υπόθεσης, απλώς να υπενθυμίσω ότι η στήλη είχε αποκαλύψει το παρασκήνιο της ξαφνικής σπουδής του Αρείου Πάγου να αφαιρέσει τη δικογραφία -υποτίθεται για λόγους επιτάχυνσης- από τα χέρια των εισαγγελέων Πρωτοδικών και συγκεκριμένα του κ. Σπυρόπουλου και της κ. Τριανταφύλλου που διενεργούσαν με τον πλέον σοβαρό και αξιόπιστο τρόπο την έρευνα.

Όποιος έχει γνώση της ογκώδους δικογραφίας αντιλαμβάνεται ότι ο κ. Ζήσης όχι μόνο δεν ικανοποίησε τα αιτήματα των μηνυτών, οι οποίοι μέσω υπομνημάτων του έδωσαν μασημένη τροφή (που αποδείκνυε τη διασύνδεση κράτους και παρακράτους) στο πιάτο, αλλά για κάποιο δυσεξήγητο λόγο ενώ είχε επισημάνει, σε νομικούς κύκλους, ότι αναμενόταν να ολοκληρώσει την έρευνά του τον Σεπτέμβριο, κακήν κακώς την ολοκλήρωσε στα τέλη Ιουλίου, την ημέρα που ένας εκ των μηνυτών, ο δημοσιογράφος Θανάσης Κουκάκης, εισέφερε μέσω υπομνήματος νέα στοιχεία ζητώντας συγκεκριμένες εισαγγελικές ενέργειες!

Αλλά είπαμε ότι ορισμένοι νομίζουν ότι ένεκα των μπάνιων του λαού κάποιοι σε αυτή τη χώρα ξεχνούν, παραγνωρίζοντας ότι την ίδια περίοδο φουντώνουν οι συναντήσεις και οι συνεστιάσεις σε καφενεία, όπου οι συζητήσεις φουντώνουν…

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Από δολοφονικό όπλο και πειστήριο, ένα απλό πανάκι

Υπόθεση Πάτρας: Ου ψευδομαρτυρήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ