Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

Ορεστιάδα: Συνελήφθη συνοριοφύλακας με “μακρύ χέρι” – Γιατί έκλεβε συναδέλφους του

Συνοριοφύλακας συνελήφθη την Τετάρτη 7/8 από αξιωματικούς της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος, καθώς αφαιρούσε χρηματικά ποσά από συναδέλφους του σε Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών στην Ορεστιάδα.

Η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων ενημερώθηκαν στις 30 Ιουλίου ότι κατά τη διάρκεια του περασμένου μήνα αφαιρέθηκαν χρηματικά ποσά από τα προσωπικά αντικείμενα αστυνομικών που είχαν διατεθεί σε υπηρεσία στο συγκεκριμένο Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών.

Η καταγγελία

Συγκεκριμένα, αστυνομικός φέρεται να κατέθεσε ότι στις 8 Ιουλίου και ενώ εκτελούσε καθήκοντα Αξιωματικού Υπηρεσίας, είχε αφαιρεθεί ένα εκ των δύο χαρτονομισμάτων των 20 ευρώ που περιείχε το πορτοφόλι του, το οποίο βρισκόταν μέσα στο σακίδιό του στον χώρο εργασίας του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μόνο για ένα τέταρτο στην διάρκεια της υπηρεσίας του δεν είχε εποπτεία του σακιδίου του, όταν μετέβη για υπηρεσιακούς λόγους σε άλλο χώρο του ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. Ορεστιάδας, ζητώντας από τον συνοριοφύλακα που συνελήφθη να τον αντικαταστήσει.

Επίσης, στις 18 Ιουλίου είχε τοποθετήσει το σακίδιό του μέσα σε γραφείο, και έλειψε για μόλις δέκα, αφήνοντας μόνο του στον χώρο τον ίδιο συνοριοφύλακα. Όταν επέστρεψε, αντιλήφθηκε ότι το σακίδιο του είχε ανοιχτεί και ερευνηθεί, ωστόσο δεν είχαν αφαιρεθεί χρήματα.

Η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, στο πλαίσιο της διενεργηθείσας προανάκρισης, ζήτησε την καταγραφή δραστηριότητας με συσκευές ήχου ή εικόνας ή άλλα τεχνικά μέσα του εμπλεκόμενου συνοριοφύλακα και την καταγραφή συγκεκριμένων χώρων του ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. Ορεστιάδας με συσκευές ήχου ή εικόνας ή άλλα τεχνικά μέσα.

Επίσης, προσημειώθηκε το χρηματικό ποσό των 95 ευρώ σε διάφορα χαρτονομίσματα, το οποίο και παραδόθηκε σε αστυνομικό που θα εκτελούσε καθήκοντα αξιωματικού υπηρεσίας στις 7 Αυγούστου. Έτσι, όταν ο προαναφερόμενος αστυνομικός μετέβη για υπηρεσιακούς λόγους σε άλλο χώρο του ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α. Ορεστιάδας, ο Συνοριοφύλακας που εκτελούσε κατά το ίδιο ωράριο καθήκοντα σκοπού κρατητηρίων, εκμεταλλευόμενος την ολιγόλεπτη απουσία του, άρπαξε προσημειωμένο χαρτονόμισμα των δέκα ευρώ από το σακίδιο του Αρχιφύλακα το οποίο ήταν εντός του γραφείου του Αξιωματικού Υπηρεσίας. Επίσης, λίγο αργότερα, όπως διαπιστώθηκε ο εν λόγω συνοριοφύλακας πήγε σε άλλο χώρο του Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών και προσπάθησε ανεπιτυχώς να αφαιρέσει χρηματικό ποσό από το σακίδιο ενός άλλου συνοριοφύλακα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συνοριοφύλακας μιλώντας στους αστυνομικούς των Εσωτερικών Υποθέσεων φέρεται να αποδέχθηκε τις σε βάρος του κατηγορίες λέγοντας ότι από τον Οκτώβριο του 2023 αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, καθώς είναι εθισμένος στον τζόγο μέσω διαδικτύου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συνελήφθη υπάλληλος του ΕΦΚΑ για δωροληψία: Ζήτησε 4.000 ευρώ για διεκπεραίωση υπόθεσης – Το μήνυμα που την καίει

Ηράκλειο: Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση για τα αίτια θανάτου του 32χρονου πυροσβέστη

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ