Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

Μειώθηκε η εγγύηση στη Γιαννοπούλου

Εξελίξεις υπάρχουν στην υπόθεση η οποία απασχόλησε το πανελλήνιο και αφορά τη δικαστική διένεξη μεταξύ ενός 70χρονου, πασίγνωστου, ποινικολόγου και της δικηγόρου Αγγελικής Γιαννοπούλου, η οποία ως γνωστόν τον έχει καταγγείλει και μηνύσει για ξυλοδαρμό.

Γιαννοπούλου

Σε μια κίνηση αντιπερισπασμού και προφανώς εκφοβισμού, ο εν λόγω νομικός μήνυσε την πρώην συνεργάτιδά του και εφήμερη σχέση του για παραβίαση δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και μάλιστα σε κακουργηματική μορφή (!) εξαιτίας της παρουσίας της 43χρονης δικηγόρου στην εκπομπή «Ανοιχτές Υποθέσεις» και ορισμένων ανώνυμων μηνυμάτων τα οποία παρουσίασε και αποκάλυπταν ότι όντως υπήρχε ερωτική σχέση.

Το παράδοξο είναι ότι η εισαγγελική Αρχή όχι μόνο διέταξε τη σύλληψη της Γιαννοπούλου, αλλά τελικά άσκησε δίωξη για κακούργημα, κάτι το οποίο έχει προκαλέσει σάλο στον νομικό κόσμο της χώρας. Εντέλει η δικηγόρος απολογήθηκε σε ανακρίτρια και όπως αναμενόταν αφέθηκε ελεύθερη με τυπικούς περιοριστικούς όρους και εγγυοδοσία 5.000 ευρώ.

Οι νεότερες εξελίξεις έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι -κατόπιν αιτήματος που κατέθεσε- το ποσό της εγγύησης μειώθηκε στα 1.500 ευρώ, τη στιγμή που η ποινική προκαταρκτική για τον ξυλοδαρμό τον οποίο έχει καταγγείλει βρίσκεται σε εξέλιξη.

Οφείλω, δε, να σημειώσω ότι ο εν λόγω 70χρονος ποινικολόγος είχε προσπαθήσει -μάταια- να φιμώσει την εφημερίδα μας, την ιστοσελίδα «eReportaz» αλλά και τον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, καθώς μέσω προσωρινής διαταγής ζητούσε την απαλοιφή και την απόσυρση δημοσιευμάτων και βίντεο που αφορούσαν την ποινική υπόθεση στην οποία εμπλέκεται. Τα αιτήματά του πάντως απορρίφθηκαν πανηγυρικά από τη δικαστική Αρχή και πλέον αναμένεται η συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων, η οποία έχει προσδιοριστεί σε μερικούς μήνες από σήμερα.

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα μπάνια του λαού…

Υπόθεση Πάτρας: Ου ψευδομαρτυρήσεις

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ