Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

Τα ρέστα του μέχρι τη ΔΕΘ παίζει ο Κασσελάκης…

Ο ΣΤΈΦΑΝΟΣ Κασσελάκης θα παίξει τα ρέστα του μέχρι τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Πιστεύει ότι το σκληρό ροκ που εγκαινίασε την Παρασκευή με τη συνέντευξή του στην ΕΡΑ και την αιφνιδιαστική επίσκεψη στο μαιευτήριο «Έλενα» θα αποδώσει, έτσι ώστε να μπορεί να προχωρήσει σε διαγραφές όσων διαφωνούν (π.χ. Σπίρτζης) και να αλλάξει εντελώς τον ΣΥΡΙΖΑ, μετατρέποντάς τον σε ένα ΙΧ (ιδιωτικής χρήσης), προσωπικό κόμμα.

Του ΠΑΝΤΕΛΗ ΠΕΡΙΒΟΛΑΡΗ

Γιατί, όμως, παίζει τα ρέστα του; Διότι αν δεν αποδώσουν όλα αυτά και οι δημοσκοπήσεις δείξουν τον ΣΥΡΙΖΑ πιο χαμηλά από τις τελευταίες μετρήσεις, τότε το κόμμα της Κουμουνδούρου θα οδεύσει σε κατάρρευση.

Ο Στέφανος Κασσελάκης, λοιπόν, πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στο μαιευτήριο «Έλενα» προκειμένου να ενημερωθεί, όπως είπε, για την κατάσταση στο νοσοκομείο, έπειτα από τις σοβαρές καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας για τις συνθήκες που επικρατούν σε αυτό. Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, προέκυψε μια θλιβερή εικόνα με εργαζομένους, εγκύους και συνοδούς να ψάχνουν επί ματαίω να βρουν κάποιον ψύκτη να λειτουργεί, να αγοράζουν εμφιαλωμένα νερά και να τα βάζουν επάνω σε υπολειτουργούντα κλιματιστικά για να διατηρηθούν κρύα. Σύμφωνα με τον κ. Κασσελάκη, οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου με τους οποίους μίλησε του επιβεβαίωσαν τις καταγγελίες, ενώ τον ενημέρωσαν και για ένα πλήθος άλλων, ιδιαίτερων και σοβαρών, προβλημάτων, όπως για τις πολύμηνες καθυστερήσεις που παρατηρούνται για γυναικολογικές εξετάσεις, οι οποίες σχετίζονται με εμφανίσεις καρκίνου και φτάνουν μέχρι και το ένα έτος!                                                                 Κασσελάκης

Επισκέψεις

Στην ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητάει την παραίτηση του υπουργού Υγείας Αδώνιδος Γεωργιάδη «ως μια ελάχιστη κίνηση πολιτικής ευθιξίας». Μετά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο, ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε: «Είναι άλλη μία επίσκεψη σε δημόσιο νοσοκομείο, στη “ναυαρχίδα” των μαιευτηρίων της χώρας μας. Εδώ που, κυριολεκτικά, δεν υπήρχε πόσιμο νερό για μέρες, που η λίστα αναμονής για γυναικολογικά χειρουργεία έχει φτάσει τον έναν χρόνο, που το προσωπικό βιώνει πραγματική απαξίωση, αν και καταβάλλει υπέρογκες προσπάθειες με φιλότιμο. Είναι άλλη μία επίσκεψη στην οποία βλέπουμε ότι το δημόσιο σύστημα υγείας έχει διαλυθεί, με επιλογή, προφανώς, πολιτική.

Ο κ. υπουργός ας έρθει κι εδώ, σε αυτό το ιστορικό νοσοκομείο, να δει από κοντά τα προβλήματα. Επιτέλους πρέπει να στελεχωθεί το δημόσιο σύστημα υγείας και πρέπει να μονιμοποιηθούν αυτοί οι άνθρωποι, το προσωπικό που ζει σε ένα καθεστώς ομηρίας και δεν μπορεί να έχει στοιχειώδη οικογενειακό ή επαγγελματικό σχεδιασμό. Πρόκειται για πραγματική εργασιακή εκμετάλλευση δημόσιων λειτουργών που κρατούν τις οικογένειές μας εν ζωή γενικά και που εδώ φέρνουν χαρά στις οικογένειες με τους τοκετούς. Αλλά κι αυτό μέσα σε συνθήκες που δεν αρμόζουν σε ανεπτυγμένη χώρα της Ευρώπης. Προφανώς υπάρχει στήριξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε όλο το προσωπικό και πάνω απ’ όλα στην υγεία, που είναι ένα δικαίωμα του Έλληνα πολίτη».

Η Νέα Δημοκρατία κατηγόρησε τον Στέφανο Κασσελάκη για «ανερμάτιστο και ατεκμηρίωτο λόγο», ενώ πηγές της ανέφεραν ότι «οι συνεχείς επιθέσεις του κατά της Δικαιοσύνης και οι συκοφαντίες κατά των πολιτικών αντιπάλων δεν εκπλήσσουν πλέον κανέναν». Παράλληλα τόνισαν: «Αυτό που μάθαμε από τη σημερινή του συνέντευξη είναι ότι μπορεί κάποιος να απολαμβάνει μια παράνομη πισίνα, αρκεί να είναι 36 ετών και το βάθος της να μην ξεπερνά τα 120 εκατοστά. Ξέχασε να μας πει από ποια ηλικία και από ποιο βάθος πισίνας ξεκινά η νομιμότητα. Ίσως η παρατεταμένη έκθεσή του στον μυκονιάτικο ήλιο να τον επηρέασε σημαντικά. Ας ελπίσουμε οι βουτιές στην παράνομη πισίνα του στη βίλα των Σπετσών να βοηθήσουν στην “προσγείωση” στην πραγματικότητα».                                                           Κασσελάκης

Προβλήματα

Οξύτατη ήταν η απάντηση της Κουμουνδούρου, η οποία ανέφερε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν απαντά «για τα προβλήματα στην υγεία, που η ίδια η κυβέρνηση δημιουργεί, φτάνοντας να αφήσει μέσα στο καλοκαίρι χωρίς πόσιμο νερό το ‘‘Έλενα’’». Τονίζει ακόμα ότι δεν απαντά «για τις υποκλοπές, που η κυβέρνηση βρίσκεται ακάλυπτη από παντού, ενώ ενέπλεξαν και τη Δικαιοσύνη στο γκριζόμαυρο θολό τοπίο τους» και επιπλέον δεν απαντά «για τα καθημερινά αδιέξοδα χιλιάδων πολιτών, τα οποία οφείλονται στις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης», με την ανακοίνωση να καταλήγει: «Αυτά ούτε σε κράτος – μπανανία!».

Νέες απεργίες

Την ίδια στιγμή, όμως, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απαντά για τους απλήρωτους δημοσιογράφους. Η ΕΣΗΕΑ ανακοίνωσε ότι κατόπιν αιτήματος των συναδέλφων δημοσιογράφων και διοικητικών υπαλλήλων του Ρ/Σ «105,5 – Στο Κόκκινο», αποφάσισαν την κήρυξη 4ωρων στάσεων εργασίας από τις 10.00 π.μ. έως τις 14.00 μ.μ. χθες Σάββατο 10-8-2024 και την Κυριακή 11-8- 2024 στον Ρ/Σ «105,5 – Στο Κόκκινο».

Οι εργαζόμενοι ζητούν:

Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών των εργαζομένων του μηνός Ιουλίου 2024 και του επιδόματος αδείας. Τη δέσμευση του βασικού μετόχου ΣΥΡΙΖΑ για την καταβολή του μισθού του μηνός Αυγούστου.

Την έναρξη διαβούλευσης του βασικού μετόχου ΣΥΡΙΖΑ με τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεων των εργαζομένων στην εφημερίδα «Η Αυγή», στην ιστοσελίδα της, καθώς και στον Ρ/Σ «105,5 Στο Κόκκινο». Σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους συναδέλφους στην εφ. «Η Αυγή» ζητούν την ανάκληση της απόφασης για αναστολή έκδοσης του ημερησίου φύλλου της εφημερίδας. Τέλος, ζητούν να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι και τα σωματεία τους για το σχέδιο βιωσιμότητας των ΜΜΕ του κόμματος, το οποίο ανακοίνωσε η LEFT MEDIA ότι έχει καταθέσει.                               Κασσελάκης

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών σε δημόσιες υποδομές που έχουν πληγεί από την πυρκαγιά στην Πεντέλη

14 μέτρα στήριξης για τους πυρόπληκτους από τη φωτιά στην Αττική – Διυπουργική σύσκεψη το απόγευμα υπό τον Μητσοτάκη

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ