Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

Φωτιά στην Αττική: Σε εξέλιξη η Διυπουργική σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη για τη στήριξη των πληγέντων

Αυτή τη στιγμή, διεξάγεται διυπουργική σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με κύριο θέμα την αντιμετώπιση της μεγάλης πυρκαγιάς που έπληξε την Αττική, καταστρέφοντας χιλιάδες στρέμματα γης.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, θα συζητηθεί το πλαίσιο κρατικής αρωγής που έχει θεσπιστεί για την υποστήριξη των περιοχών της Αττικής, οι οποίες επλήγησαν από την πυρκαγιά της 11ης Αυγούστου 2024.

Το πλαίσιο αυτό, το οποίο τίθεται σε εφαρμογή από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, σχεδιάστηκε σε συνεργασία με όλα τα εμπλεκόμενα υπουργεία, και ισχύει επίσης για άλλες περιοχές της χώρας που υπέστησαν ζημιές από πυρκαγιές κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού του 2024.

Ποιοι συμμετέχουν

Η σύσκεψη πραγματοποιείται στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και σε αυτήν συμμετέχουν εκτός του πρωθυπουργού, και του αρμόδιου υπουργού κ. Βασίλη Κικίλια, οι κ.κ. υπουργοί, ΥΠΕΘΑ Νίκος Δένδιας, ΠΡΟ.ΠΟ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ΥΠΕΞ Γιώργος Γεραπετρίτης, υπουργός Εσωτερικών, Θοδωρής Λιβάνιος, υπουργός Υποδομών Χρήστος Σταϊκούρας, ο περιφερειάρχης Αττικής Νίκος Χαρδαλιάς, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης, Χρήστος Τριαντόπουλος, υπουργός Ενέργειας, Θόδωρος Σκυλακάκης, ο διοικητής του ΕΛΓΑ, Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Δημήτρης Μάλλιος, ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Θοδωρής Βαγιάς, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Δημήτρης Χούπης, οι υπουργοί Επικρατείς Μάκης Βορίδης και Άκης Σκέρτσος, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γιώργος Μυλωνάκης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης, Ευάγγελος Τουρνάς, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Αναστάσιος Μάνος. Στην σύσκεψη θα συνδεθούν οι Σταμπουλίδης, Πετραλιάς, Παπαθανάσης και Κοντογεώργης.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε 15 μέτρα για τη στήριξη των πληγέντων από τη φωτιά στην Αττική που εκδηλώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής και πήρε διαστάσεις, με αποτέλεσμα μεγάλες καταστροφές σε σπίτια και επιχείρησεις και έκτακτη χρηματοδότηση στους δήμους.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση για τα μέτρα, από την πρώτη στιγμή τα στελέχη των υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών και Κρατικής Αρωγής του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας βρίσκονται στο πεδίο των πληγεισών περιοχών για αυτοψίες και καταγραφές, ενώ αποστέλλονται άμεσα τα σχετικά έγγραφα στους οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης για ενημέρωσή τους για τις απαιτούμενες ενέργειες και διαδικασίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τη δομή φιλοξενίας κατοικίδιων ζώων από τις πληγείσες περιοχές επισκέφτηκε ο Στέφανος Κασσελάκης

Χανιά: Ανήλικα αδέρφια έκλεψαν χρήματα από μπαρ ξενοδοχείου – Χειροπέδες και στον θείο τους

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ