Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

Τι πρέπει να προσέχουμε όταν οδηγούμε στα νησιά

Ένας από τους πιο απολαυστικούς τρόπους για να περιηγηθεί κανείς στα όμορφα νησιά της χώρας μας ή ακόμη για να απολαύσει ένα όμορφο μπάνιο στη θάλασσα είναι η μετακίνηση με μηχανή, scooter ή αυτοκίνητο. Ωστόσο, η οδήγηση σε νησιά μπορεί να κρύβει παγίδες και προκλήσεις που πρέπει να γνωρίζουμε για να μετακινηθούμε με ασφάλεια.

Τι πρέπει να προσέξουμε για να μετακινηθούμε ασφαλώς;

Επικίνδυνες καμπύλες και ολισθηροί δρόμοι:

Το οδικό δίκτυο των νησιών μας έχει πολλές επικίνδυνες καμπύλες και σε πολλά σημεία είναι συχνά ολισθηρό λόγω της αλατότητας και της υγρασίας. Είναι σημαντικό να κινούμαστε με μειωμένη ταχύτητα και να είμαστε προσεκτικοί στις στροφές.

Συχνά συναντάμε οδηγούς που δεν είναι εξοικειωμένοι με την οδήγηση στο νησιωτικό οδικό δίκτυο. Πρέπει να τηρούμε τις ανάλογες αποστάσεις και να έχουμε την προσοχή μας για πιθανές, απρόβλεπτες ενέργειες από άλλους οδηγούς.

Χρήση προστατευτικού εξοπλισμού: Χρησιμοποιούμε πάντοτε το κράνος όταν οδηγούμε μηχανή ή scooter και τη ζώνη ασφαλείας στο αυτοκίνητο. Αυτά τα μέτρα μπορούν να σώσουν ζωές σε περίπτωση ατυχήματος.

Προστασία από έντομα: Για να αποφύγουμε τον κίνδυνο από κάποιο έντομο που μπορεί να μας αποσπάσει την προσοχή και να έρθει σε επαφή με τα μάτια μας κατά την οδήγηση, πρέπει να έχουμε κλειστή τη ζελατίνα του κράνους ή κλειστά τα παράθυρα στο αυτοκίνητο και να κάνουμε χρήση του κλιματιστικού.

Έλεγχος του οχήματος: Αν νοικιάσουμε όχημα για τη μετακίνησή μας, ελέγχουμε οπωσδήποτε την κατάσταση των ελαστικών και τα φρένα. Μια γρήγορη επιθεώρηση μπορεί να αποτρέψει σοβαρά προβλήματα.

Αποφυγή αλκοόλ: Δεν οδηγούμε εάν έχουμε καταναλώσει αλκοόλ, ακόμη και σε μικρή ποσότητα. Το αλκοόλ μειώνει την αντίδραση και την κρίση μας, αυξάνοντας τον κίνδυνο ατυχήματος.

Προσοχή στον εξοπλισμό και στην ένδυση!

Οι οδηγοί πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στον εξοπλισμό και στην ένδυσή τους. Έχουν σημειωθεί πολλά ατυχήματα τόσο με μηχανή όσο και με αυτοκίνητο από τις «σαγιονάρες». Όσο ξέγνοιαστα και άνετα είναι αυτού του είδους τα υποδήματα, τόσο επικίνδυνα μπορεί να γίνουν κατά την οδήγηση. Μπορεί να μπλεχτούν στα πετάλια του αυτοκινήτου ή να μας δυσκολέψουν στην οδήγηση της μοτοσικλέτας, και φυσικά δεν παρέχουν καμία ασφάλεια σε περίπτωση πτώσης. Η οδήγηση στα νησιά μπορεί να είναι μια υπέροχη εμπειρία αν ακολουθήσουμε τις βασικές αρχές ασφάλειας. Προετοιμαστείτε κατάλληλα, οδηγήστε με σύνεση και απολαύστε την ομορφιά των ελληνικών νησιών χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις.

νησιά

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

25 χρόνια για τα υβριδικά μοντέλα της Honda

Δεν θα αδειάσουν οι δρόμοι τον Αύγουστο στην Αθήνα

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ