Ποιος να το φανταζόταν πριν από μερικά χρόνια ότι η Θεσσαλονίκη θα έμενε επί της ουσίας χωρίς εφημερίδα… Εντάξει, κυκλοφορούν «Ο Τύπος της Θεσσαλονίκης», ένα ολιγοσέλιδο έντυπο, και, βέβαια, η «Μακεδονία της Κυριακής». Ούτε οι πωλήσεις, αλλά ούτε και η παρεμβατικότητα, όμως, εντάσσουν τις δύο εφημερίδες στην κατηγορία εκείνων που συγκινούν το αναγνωστικό κοινό. Είχε μείνει και το «Metrosport», αλλά όπως αποκαλύψαμε προ διμήνου η εφημερίδα ανέστειλε την έκδοσή της. Το τελευταίο φύλλο κρεμάστηκε στα περίπτερα στις 5 Αυγούστου, μία ημέρα πριν από τον αγώνα του ΠΑΟΚ στη Σουηδία με τη Μάλμε. Το λουκέτο στην έντυπη έκδοση είχε προαναγγελθεί και παρά τις προσπάθειες και από την ΕΣΗΕΜΘ δεν βρέθηκε λύση για την επιβίωση της εφημερίδας.
Στο τραπέζι έπεσε ακόμα και η συνέχιση με ηλεκτρονική μορφή, όπως επιμένει να ενημερώνει τους αναγνώστες της η Forza, αλλά οι ιδιοκτήτες του μιντιακού ομίλου έκριναν ασύμφορη την πρόταση. Με το σκεπτικό ότι υπάρχει στο Διαδίκτυο, εδώ και χρόνια, το ομώνυμο σάιτ.
Επί της ουσίας, λοιπόν, η Θεσσαλονίκη έχει μείνει χωρίς εφημερίδα και η έλλειψη ενός ισχυρού εντύπου περιορίζει και την παρεμβατικότητα της πόλης στην κεντρική πολιτική σκηνή. Έγιναν κάποιες σκέψεις για έκδοση ενός φύλλου από τον Ιβάν Σαββίδη, αλλά πέρα από τη διαδικτυακή επένδυση στο ethnos.gr, ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ δεν σκέφτεται να αυξήσει την επιρροή του στα ΜΜΕ. Αν και με τον Ιβάν ποτέ δεν μπορείς να πεις ποτέ.
Η έλλειψη εφημερίδων στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, όμως, δημιουργεί και σοβαρά προβλήματα στους επαγγελματίες δημοσιογράφους. Μόνο από το λουκέτο στο «Metrosport» έμειναν χωρίς δουλειά 10άδες άτομα, κάποια εκ των οποίων εργάζονταν στην εφημερίδα από την πρώτη μέρα της έκδοσής της. Έγιναν κάποιες προσπάθειες να απορροφηθούν στο ραδιόφωνο και το σάιτ, αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό.