Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

Είναι κάτι παιδιά, σαν τον Νίκο Παππά, που στην ψυχή τους δεν γίνονται άνδρες

Τελικά, είτε παπάς είτε… Παππάς, δεν διανοείσαι με την αράδα σου να πας. Αν, μάλιστα, ο Παππάς έχει διατελέσει και αθλητής πρώτης γραμμής και, πλέον, απολαμβάνει τα προνόμια του ευρωβουλευτή, τότε δεν μαζεύεται. Τη βλέπει μάγκας! Ακόμα και Δάγκας! Κι ας μην έχει φτάσει ούτε μία φορά στο επίπεδο για το οποίο προοριζόταν. Αλλά τι σημασία έχουν όλα αυτά; Αρκεί να δείξεις ασυμβίβαστος. Που λέει ο λόγος, δηλαδή, διότι επί της ουσίας προβάλλεις την εικόνα ενός θρασύδειλου.

Από το «μπατσάκο μου» έως το «σκουπιδάκι μου», ο Νίκος Παππάς ο… 2ος μοιάζει σαν να διανύει μία διαδρομή για να δει τον εαυτό του στον καθρέφτη. Αλλά ακόμα και τότε, εμφανίζεται έτοιμος να ξεπεράσει τον εαυτό του. Αν και για έναν υπάνθρωπο δύσκολα θα βρεθεί κατώτερο επίπεδο. Μόνο ως «υπάνθρωπος», άλλωστε, μπορεί να ευχηθεί κάποιος «ψόφο» σε ό,τι αγαπάει ο άλλος. Ούτε στον εχθρό σου δεν το εύχεσαι αυτό. Ακόμα και η μαφία απέφευγε την εμπλοκή οικογενειών και γενικά τρίτων προσώπων. Ψιλά γράμματα για τον Παππά. Τον ίδιο που θυμήθηκε ότι μπορούσε να εκμεταλλευθεί τα ευεργετήματα που προσφέρονται στους αθλητές, για να δηλώσει φοιτητής Νομικής και έτσι να αποκτήσει δικαίωμα στην… κατάληψη!

«Μην έρθω στη Θεσσαλονίκη και σε τελειώσω, σκουπίδι. Καλό ψόφο σε ό,τι αγαπάς», είπε στον αστυνομικό. Πού να το ’ξερε ο Δημήτρης Μητροπάνος όταν τραγουδούσε «Σ’ αναζητώ στη Σαλονίκη ξημερώματα…».

Αισχρή συμπεριφορά

Μετά τον κουτσαβακισμό, ο Νικόλας προχώρησε στη χυδαιότητα. Επιχείρησε να πλήξει την τιμή και την αξιοπρέπεια της Χριστίνας Τσιλιγκίρη, επειδή άσκησε κριτική στην ανάρμοστη συμπεριφορά του. Σε απλά ελληνικά, ένας ευρωβουλευτής που τίθεται στην κρίση του λαού κατά την ημέρα των εκλογών δεν αποδέχεται κάποιο σχόλιο για τις πράξεις του. Μην τολμήσει κάποιος και αναφερθεί στην ομολογουμένως αισχρή συμπεριφορά του, διότι τότε θα κινδυνεύσει με διαπόμπευση αλά Γκέμπελς. Όποιος ασκήσει κριτική στον Νίκο Παππά θα βρεθεί μπροστά στον ανεμιστήρα λάσπης, από την οποία όλο και κάτι θα μείνει, κατά τον εμπνευστή της συγκεκριμένης τακτικής.

Μετά την επίδειξη χυδαιότητας απέναντι στη Χριστίνα Τσιλιγκίρη, κυκλοφόρησε και δεύτερο ηχητικό με πρωταγωνιστή τον άλλοτε διεθνή μπασκετμπολίστα. Από κάποιον που φόρεσε το εθνόσημο και αξιοποίησε όλα τα οφέλη αυτής της ενέργειάς του. Ε, ο ίδιος άνθρωπος άρχισε να υπόσχεται πεϊνιρλί!

«Αγράμματο σκουπίδι, άκουσε να δεις για το καλό σου. Πρόσεχε τι λες, πώς τα λες και σε ποιον τα λες. Θα σου στείλω κανένα “πεϊνιρλί” στο σπιτάκι σου, είσαι φακελωμένος. Πρόσεχε», είπε κάποια στιγμή ο Παππάς.

«Ποιο τμήμα; Ποιο τμήμα, βρε σκουπίδι αγράμματο, απόβλητο της κοινωνίας… Που θα κλαίει η μάνα σου η βρομιάρα και ο πεταμένος ο πατέρας σου άμα θέλω. Τέλος πάντων, πίστεψέ με, δεν θα τους αρέσει και πολύ. Και δεν είσαι και ο πιο συμπαθής από όλους. Λοιπόν, σκουπίδι, εξαφανίσου μη σου γα…», συνέχισε ο Παππάς.

Ο άνθρωπος βρίζει ό,τι ιερότερο υπάρχει στη ζωή κάθε ανθρώπου: τη μάνα. Χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό, όπως αντιλαμβάνεται ο καθένας έπειτα από την απάντηση που έδωσε ο Νικόλας όταν ξέσπασε αρχικά ο σάλος. Πίσω από τις κριτικές στην ελεεινή, τρισάθλια και αλήτικη συμπεριφορά του είδε πολιτικό δάκτυλο για να φύγει η συζήτηση από τα καμένα της Πεντέλης. «Κι εσύ, ρε ανόητε, γιατί παίζεις το παιχνίδι τους; Προβοκάτορας είσαι;» θα μπορούσε να ρωτήσει τον ευρωβουλευτή ένας ψηφοφόρος του.

«Ε, ρε ‘‘πεϊνιρλί’’. Ε, ρε, που θα φας ‘‘πεϊνιρλάκι’’ εσύ, σκουπίδι. Φακελωμένε. Δεν ξέρεις τι ταυτοποίηση έχεις να φας και από ποιους. Εγώ, αγάπη μου, θα έρθω μόνο για το κατούρημα. Για να σε έχω στο βιντεάκι, να το στέλνω στη μάνα σου και να είναι περήφανη για τον λεβέντη γιο που έκανε. Και στον πεταμένο τον πατέρα σου, που θα βλέπει τον γιο του να τον κατουράνε και θα πηγαίνει το βίντεο στις θείες, στα ξαδέρφια, στους φίλους και όπου γουστάρει, μόνο και μόνο για να βλέπουν τον ξεφτιλισμένο άντρα που κάνανε», συνέχισε απτόητος ο Παππάς. Εδώ σταματάει η δική μας παρέμβαση. Εδώ, κανονικά παρεμβαίνει ο Ευρωπαίος Εισαγγελέας. Όπως και η ελληνική Δικαιοσύνη. Για να μάθουμε τι είναι το «πεϊνιρλί» και πώς σερβίρεται. Αν και τότε, ο Νικόλας θα το ρίξει σε άλλο άσμα. Σε εκείνο που μιλάει για κάτι παιδιά, που δεν γίνονται άνδρες…

Έτσι, δεν είναι, βρε Παππά;

 

 

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ