Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

Χριστίνα Τσιλιγκίρη: «Δεν είναι προσωπικός καβγάς, είναι μια σοβαρή απειλή για την ισότητα και τον σεβασμό που κάθε γυναίκα αξίζει…»

Η υπόθεση για όσους δεν ξέρουν ξεσήκωσε θύελλα την προηγούμενη εβδομάδα. Ο Νίκος Παππάς, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην μπασκετμπολίστας, έκανε μια αήθη επίθεση σε δύο αστυνομικούς.

Συνέντευξη στον ΠΑΝΤΕΛΗ ΠΕΡΙΒΟΛΑΡΗ


Η πρόεδρος του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, που δέχτηκε τη χυδαία επίθεση του Νίκου Παππά, μιλάει στην «Μ»


Η Χριστίνα Τσιλιγκίρη, πρόεδρος του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, τον έκρινε δημόσια, και αυτός της επιτέθηκε με φαιδρό τρόπο. Γι’ αυτό και αναζητήσαμε την κ. Τσιλιγκίρη για να μας πει τι έγινε.

 Κυρία Τσιλιγκίρη διαβάσαμε την ανάρτησή σας για τη συμπεριφορά του κ. Παππά, ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και βετεράνου παίκτη του μπάσκετ. Μπορείτε να μας εξηγήσετε τι ακριβώς συνέβη;

Η αφορμή ήταν οι χυδαίες και απειλητικές δηλώσεις του κ. Παππά προς έναν αστυνομικό και τα Σώματα Ασφαλείας γενικότερα. Όταν τόλμησα να τον εγκαλέσω δημόσια για τη συμπεριφορά του, η απάντησή του δεν άργησε να έρθει και ήταν αποκαλυπτική για το ποιόν του. Ο κ. Παππάς, αντί να επιλέξει τον πολιτικό διάλογο, επέλεξε τις απειλές, τα σεξιστικά σχόλια και τις χυδαίες προσβολές. Προχώρησε ακόμα πιο πέρα, κάνοντας μια ξεκάθαρη και χυδαία αναφορά ότι έχω ανελιχθεί επαγγελματικά χρησιμοποιώντας το σώμα μου. Αυτό, με άλλα λόγια, σημαίνει ότι ο κ. Παππάς ισχυρίζεται πως η επαγγελματική μου εξέλιξη οφείλεται σε αθέμιτους τρόπους, όπως το να χρησιμοποιώ το σώμα μου για να πετύχω τους στόχους μου.

Αυτή η προσβολή δεν είναι απλώς αήθης, αλλά αποκαλύπτει την απόλυτη έλλειψη σεβασμού προς κάθε γυναίκα που έχει παλέψει για την αναγνώρισή της και για την ισότητα των φύλων. Οι γυναίκες έχουμε παλέψει χρόνια για να μη δεχόμαστε τέτοιες σεξιστικές κριτικές και υποβιβασμούς. Έχουμε παλέψει για να μη μας κρίνουν για το βάρος μας, το ύψος μας ή για το αν φοράμε τακούνια. Δεν θα επιτρέψουμε τέτοιες συμπεριφορές να συνεχιστούν. Είναι αδιανόητο για έναν ευρωβουλευτή να εκφράζει τέτοιες απόψεις. Ακόμα πιο εξοργιστικό είναι το γεγονός ότι αυτή η χυδαία συμπεριφορά υποστηρίζεται από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρο, κ. Στέφανο Κασσελάκη. Ο κ. Κασσελάκης, που εμφανιζόταν ως ο νέος ηγέτης με νέα ήθη, όχι μόνο δεν καταδίκασε αυτή τη συμπεριφορά, αλλά την υποστήριξε. Οι τοποθετήσεις τόσο του κυβερνητικού εκπροσώπου, κ. Μαρινάκη, όσο και όλων των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, με επικεφαλής την ευρωβουλευτή κ. Βόζεμπεργκ, είναι ενδεικτικές του τρόπου με τον οποίο θα έπρεπε το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ να τις καταδικάσει. Η στήριξη τέτοιων απόψεων είναι θλιβερή και εξαιρετικά επικίνδυνη, καθώς υπονομεύει την ίδια τη βάση της δημοκρατίας μας.

Είναι επίσης λυπηρό το γεγονός ότι ο κ. Παππάς, εκτός από ευρωβουλευτής, είναι και πρώην αθλητής. Αντί να φέρει τα ιδεώδη του αθλητισμού στον πολιτικό διάλογο, επιλέγει να προωθεί τέτοιου είδους συμπεριφορές, που τραυματίζουν την εμπιστοσύνη των πολιτών προς τους θεσμούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Παππάς δήλωσε πως είναι παράνομο να δημοσιοποιηθούν οι «ιδιωτικές» συνομιλίες μας. Αυτό δεν ισχύει όταν το περιεχόμενο των συνομιλιών είναι χυδαίες προσβολές και απειλές. Ως ευρωβουλευτής ο κ. Παππάς θα έπρεπε να γνωρίζει ότι η ιδιότητά του τον ακολουθεί 24 ώρες το 24ωρο και δεν έχει διαλείμματα.

Παππάς

Θα ήθελα να σταθώ σε αυτό που έγραψε ο κ. Παππάς: «Θέλεις να γίνουμε φίλοι;». Εσείς τι καταλάβατε από αυτό;

Αυτή η φράση ήταν χαρακτηριστική της όλης στάσης του κ. Παππά, γεμάτη ειρωνεία και σεξισμό. Δεν ήταν παρά μια προσπάθεια να με υποτιμήσει και να μειώσει την αξία της κριτικής μου. Η ρητορική του κ. Παππά δεν περιορίστηκε απλώς σε προσβλητικά σχόλια. Προχώρησε σε χυδαίους υπαινιγμούς, υποστηρίζοντας ότι η επαγγελματική μου εξέλιξη οφείλεται στο ότι χρησιμοποιώ το σώμα μου, δηλαδή ότι ανελίσσομαι επαγγελματικά μέσω αθέμιτων τρόπων. Αυτή η προσβολή είναι ενδεικτική της έλλειψης σεβασμού και της υποτίμησης προς όλες τις γυναίκες που έχουν παλέψει για την αναγνώρισή τους.

Δεν πρόκειται απλώς για έναν προσωπικό καβγά. Αυτές οι συμπεριφορές αποτελούν σοβαρή απειλή για την ισότητα και τον σεβασμό που κάθε γυναίκα αξίζει. Είναι σημαντικό να υπογραμμίσουμε ότι τέτοιου είδους συμπεριφορές δεν αφορούν μόνο εμένα, αλλά όλες τις γυναίκες. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να χρησιμοποιεί σεξιστικά υπονοούμενα για να μειώσει την αξία μας. Και το χειρότερο είναι ότι αυτή η συμπεριφορά όχι μόνο δεν καταδικάστηκε, αλλά υποστηρίχθηκε από το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ και τον πρόεδρό του, κ. Κασσελάκη.

Κυρία Τσιλιγκίρη, είστε δημόσιο πρόσωπο. Έχετε διατελέσει υποψήφια βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία. Πιστεύετε ότι η συμπεριφορά του κ. Παππά απέναντί σας έχει να κάνει με την πολιτική σας διαδρομή ή πρόκειται για ένα πολιτικό πρόσωπο που ακολουθεί τις πρακτικές του κ. Πολάκη;

Η πολιτική μου διαδρομή είναι γνωστή και δεν έχω τίποτα να κρύψω. Υπήρξα υποψήφια βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία και είμαι περήφανη γι’ αυτό. Παραμένω δίπλα στο κόμμα και αυτό δεν μπορεί να το κρίνει κανείς. Ωστόσο, η επίθεση που δέχομαι από τον κ. Παππά δεν έχει να κάνει με κόμματα ή ιδεολογίες. Έχει να κάνει με έναν άνθρωπο που επιλέγει τον δρόμο του σεξισμού και της χυδαιότητας, αντί για τον πολιτισμένο διάλογο.

Ο κ. Παππάς δεν αρκέστηκε μόνο στις απειλές και τις προσβολές προς αστυνομικούς, αλλά προχώρησε ακόμα πιο πέρα, ισχυριζόμενος ότι έχω ανελιχθεί επαγγελματικά μέσω αθέμιτων τρόπων, όπως το κρεβάτι μου. Αυτή η προσβολή είναι απαράδεκτη και δεν αφορά μόνο εμένα, αλλά κάθε γυναίκα που αγωνίζεται για την αναγνώρισή της. Η πραγματική τραγωδία εδώ είναι ότι αυτές οι πρακτικές δεν καταδικάζονται από τον ΣΥΡΙΖΑ και την ηγεσία του, αλλά υποστηρίζονται και επιδοκιμάζονται. Αυτό δεν είναι απλώς ένα πολιτικό ζήτημα, είναι θέμα σεβασμού και δικαιοσύνης.

Από την πισίνα-βόθρο του κ. Κασσελάκη μέχρι τη συμπεριφορά του κ. Παππά σε αστυνομικούς και σε εσάς… Θα ήθελα ένα σχόλιο για τον ΣΥΡΙΖΑ του σήμερα σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ του κ. Τσίπρα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα φαίνεται να υιοθετεί μια γραμμή που απέχει πολύ από τις αξίες της ισότητας και του σεβασμού. Ο κ. Κασσελάκης, που υποσχέθηκε αλλαγή και νέα ήθη, δεν έχει κάνει τίποτα για να δείξει ότι το κόμμα του καταδικάζει αυτές τις συμπεριφορές. Αντιθέτως, η ηγεσία του κόμματος φαίνεται να στηρίζει και να επιδοκιμάζει τις πρακτικές του κ. Παππά. Αυτή η στήριξη δεν είναι μόνο θλιβερή, αλλά και επικίνδυνη, καθώς υπονομεύει την ίδια τη βάση της δημοκρατίας μας.

Είναι επίσης απογοητευτικό να βλέπουμε ότι η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Κεχαγιά, όχι μόνο δεν υπερασπίζεται τις γυναίκες από τέτοιες επιθέσεις, αλλά αντίθετα δικαιολογεί και υποστηρίζει τον κ. Παππά. Αυτή η στάση δεν είναι απλώς απαράδεκτη, αλλά και αποκαλυπτική για το πού βρίσκονται οι πραγματικές προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ. Αντί να είναι ένας χώρος που να προάγει τον πολιτισμένο διάλογο και την ισότητα, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μετατραπεί σε έναν χώρο όπου η χυδαιότητα και η θρασυδειλία βρίσκουν έδαφος και προστασία.

Κυρία Τσιλιγκίρη, είστε δραστήρια πρόεδρος του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας. Πείτε μας αν ετοιμάζετε κάτι που πρέπει να ξέρουμε ενόψει της νέας σεζόν, αλλά και τι γίνεται με τα σχέδια του Ολυμπιακού για ολόκληρο τον χώρο του ΣΕΦ.

Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας συνεχίζει την πορεία του ως ένας αυτοδύναμος, αεικίνητος αθλητικός οργανισμός που εξελίσσεται συνεχώς. Πιστοί στο master plan μας, προχωράμε σε σημαντικές αναπλάσεις και βελτιώσεις του περιβάλλοντος χώρου, ενώ ταυτόχρονα παραμένουμε ενεργοί στην προσέλκυση επενδυτών και στη συνεργασία με δημόσιους φορείς.

Αυτή την περίοδο περιμένουμε την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για την αντικατάσταση μιας κλιματιστικής μονάδας, που ξεκίνησε σύμφωνα με τις νόμιμες διαδικασίες του νόμου 4412 για δημόσιους διαγωνισμούς. Ο διαγωνισμός αυτός ξεκίνησε μετά την πίστωση της αυξημένης κατά 67% τακτικής επιχορήγησης από το υπουργείο Αθλητισμού τον Φεβρουάριο. Αμέσως δεσμεύσαμε το ποσό και ξεκινήσαμε τη διαδικασία. Τώρα που τελείωσαν οι ενστάσεις, η απόφαση για τον μειοδότη θα ληφθεί από τα δικαστήρια, οπότε αναμένουμε την ολοκλήρωση. Είναι πολύ σημαντικό να κλείσει αυτή η υπόθεση εντός του έτους, γιατί τα χρήματα έχουν δεσμευτεί και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για άλλο σκοπό. Εάν η διαδικασία δεν λήξει μέχρι το τέλος του έτους, θα πρέπει να την επαναλάβουμε το επόμενο έτος, με τον κίνδυνο να μην μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τα κονδύλια του 2024, καθώς θα πάνε στο αποθεματικό.

Η αύξηση της τακτικής επιχορήγησης από τον κ. Βρούτση είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς για πρώτη φορά από την ίδρυση του ΣΕΦ, το στάδιο λαμβάνει τακτική επιχορήγηση που υπερβαίνει την κάλυψη της μισθοδοσίας. Μέχρι και το 2023 η επιχορήγηση κάλυπτε μόνο τη μισθοδοσία, ενώ τα υπόλοιπα πάγια λειτουργικά έξοδα καλύπτονταν από ίδια έσοδα. Χρήματα για ανακατασκευές και συντηρήσεις δεν ξεπερνούσαν τις 400.000 ευρώ ετησίως για μια έκταση 500 στρεμμάτων! Με την αύξηση της επιχορήγησης ο κ. Βρούτσης, αντιλαμβανόμενος την επιτακτική ανάγκη για άμεση συντήρηση όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων, μας επιτρέπει να υλοποιήσουμε τις δεσμεύσεις μας για ανακατασκευές και να ακολουθήσουμε το master plan.

Παράλληλα, οι συζητήσεις για την παραχώρηση του γηπέδου στην ΚΑΕ Ολυμπιακός συνεχίζονται, και είμαι αισιόδοξη ότι μέσα στους επόμενους μήνες του 2024 θα έχουμε εξελίξεις. Ωστόσο, όσο περιμένουμε την πρόοδο αυτών των διαπραγματεύσεων, οι εργασίες για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων δεν σταματούν. Στο πλαίσιο των οικονομικών δυνατοτήτων μας προχωράμε καθημερινά σε βελτιώσεις. Πέρυσι αναβαθμίστηκε η είσοδος VIP, κατασκευάστηκε νέο lounge και φέτος θα προχωρήσουμε σε περαιτέρω αναβαθμίσεις, σε συνεργασία με την ΚΑΕ Ολυμπιακός. Η σκληρή δουλειά που έχουμε κάνει μέχρι τώρα αποδίδει καρπούς, και είμαι βέβαιη ότι το ΣΕΦ θα συνεχίσει να είναι ένας χώρος που προάγει τον αθλητισμό, την πολιτιστική δραστηριότητα και την κοινωνική προσφορά, παραμένοντας πάντα στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων.

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παπαθανάσης: 20.000 ευρώ το ετήσιο εισόδημα για το “Σπίτι μου 2”

Χρυσοχοΐδης: Κάθε βράδυ συλλαμβάνονται έως και 70 κακοποιητές (Βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ