Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

Στον Δήμο Σαρωνικού δόθηκε μια μάχη που δεν πήγε… χαμένη

Ο δήμαρχος Σαρωνικού Δημήτρης Παπαχρήστου μαζί με πολίτες, συλλόγους και φορείς της περιοχής στάθηκε απέναντι από τα ΜΑΤ και τις μπουλντόζες για τη μη παραχώρηση μίας από τις τελευταίες ελεύθερες παραλίες, συνολικής έκτασης 44 στρεμμάτων, σε φαραωνικών διαστάσεων ξενοδοχείο του Λαγονησίου.

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΑΝΑΛΕΚΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΙΑ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑΚΟΥ

Την ώρα που η παράνομη κατάληψη παραλιών έχει ξεπεράσει κάθε όριο στην Αττική και σε όλη την Ελλάδα, παραβιάζοντας στοιχειώδη δικαιώματα των πολιτών και ιδιαίτερα των οικογενειών που αντιμετωπίζονται ως ξένοι και παρείσακτοι στον τόπο τους, η δημοτική αρχή στηρίχθηκε από τους κατοίκους και περιφρούρησε μια παραλία δίνοντας πρόσβαση στον… αττικό ήλιο και στη θάλασσα σε όλους, και σε αυτούς που δεν έχουν να πληρώσουν.

44 στρέμματα παραλίας

«Πέρυσι είχαμε το “κίνημα της πετσέτας” και φέτος έχουμε στον Δήμο Σαρωνικού να διακυβεύονται 44 στρέμματα παραλίας. Αυτό που λέμε εμείς είναι πως 44 στρέμματα μπορεί του χρόνου να μην είναι ανοιχτά για τον κόσμο, εάν δεν αντιδράσουμε. Ήρθαν τα ΜΑΤ για να κάνουν κάποιες κατεδαφίσεις και να προχωρήσουν σε περίφραξη», επισήμανε ο δήμαρχος Σαρωνικού. Έτσι ξηλώθηκε αιφνιδιαστικά ένα θεατράκι όπου γίνονταν εκδηλώσεις, αλλά και ένα διαμορφωμένο πάρκινγκ για την εξυπηρέτηση των λουομένων που πήγαιναν στην παραλία Πεύκο, την πρώτη μετά το «Grand Resort».

Τη Δευτέρα (5/8) προγραμματιζόταν η κατεδάφιση μιας γλίστρας που υπάρχει σε επόμενη παραλία και ο δήμαρχος Σαρωνικού Δημήτρης Παπαχρήστου κάλεσε τους κατοίκους να είναι παρόντες από τις 7 το πρωί. Οι κάτοικοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του δήμου και προέβησαν σε 24ωρη περιφρούρηση της παραλίας, όπου η ΕΤΑΔ ήθελε να συνεχίσει τις εργασίες κατεδάφισης προκειμένου να την παραχωρήσει για να επεκτείνει τις δραστηριότητές του το «Grand Resort».

Όπως «συνηθίζεται», όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα βρήκαν απέναντί τους πρωινιάτικα δυνάμεις των ΜΑΤ και περιπολικά της Αστυνομίας. Παρά ταύτα, οι εργασίες κατεδάφισης δεν προχώρησαν, ενώ στο μεταξύ ο δήμος είχε καταθέσει ασφαλιστικά μέτρα.

«Εμείς προχωρήσαμε σε ασφαλιστικά κατά της ΕΤΑΔ και κερδίσαμε την προσωρινή διαταγή. Μπλοκάραμε τις διαδικασίες μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου και προχωρούμε με τις νομικές ενέργειες αλλά και με την κινητοποίηση του κόσμου, γιατί οι παραλίες αυτές πρέπει να μείνουν ανοιχτές», σημειώνει ο δήμαρχος.

Μάχη που δεν δίνεται είναι χαμένη μάχη και αυτός που ασχολείται με τα κοινά και δεν τη δίνει, απογοητεύει τους ανθρώπους που εκπροσωπεί.
Πιστεύουμε ότι σε αυτή τη μάχη ο δήμαρχος δεν απογοήτευσε κανέναν, τουλάχιστον από αυτούς που τον ενδιαφέρουν και γι’ αυτούς που ενδιαφέρεται, δηλαδή τους συμπολίτες του.

Σαρωνικού
Φορείς μαζί με το Δήμαρχο της περιοχής στάθηκαν απέναντι από τα ΜΑΤ και τις μπουλντόζες.

Κεντρική φωτογραφία: Ο δήμαρχος Σαρωνικού Δημήτρης Παπαχρήστου

Όπως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα «ΜΠΑΜ» που κυκλοφορεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έγκυος η σύντροφος του πρώην Περιφερειάρχη Αττικής, Γιώργου Πατούλη (φωτο)

Εφιάλτης για 23χρονη στη Μύκονο: Τη βίασαν τρία άτομα – Συνελήφθησαν και ομολόγησαν την πράξη τους

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ