Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

Μητσοτάκης: Μειώνονται σε 2,5 ευρώ τα διόδια στην Αττική Οδό από αρχές Οκτωβρίου

Συνεδριάζει αυτήν την ώρα, υπό τον πρωθυπουργό, το υπουργικό συμβούλιο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισήγησή του αναφέρθηκε στην καθημερινότητα και τα προβλήματά της, ενώ ανακοίνωσε ότι από τις 6 Οκτωβρίου τα διόδια στην Αττική Οδό θα μειωθούν στα 2,5 ευρώ από 2.80.

“Μου δίνεται η αφορμή ξεκινώντας να σχολιάσω το κλίμα που κάποιοι επιχειρούν να ξαναχτίσουν γύρω από τις τιμές στην αγορά σε μία στιγμή μάλιστα που ο πληθωρισμός υποχωρεί, ενώ για δεύτερο συνεχόμενο μήνα η αυξήσεις στις τιμές των τροφίμων στην πατρίδα μας έπεσαν κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο” τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε:

“Ζήτησα από τον υπουργό Ανάπτυξης να μας ενημερώσει αναλυτικά με συγκρίσεις. Νομίζω ότι αυτά τα στοιχεία θα δείξουν ότι τα αναχώματα τα οποία έχουμε υψώσει μέχρι στιγμή και τα οποία είναι πολλά είναι αποτελεσματικά και ότι αυτή η δύσκολη φάση την οποία έχουμε περάσει, πηγαίνει προς το τέλος της”.

H νέα σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού

Δεν πιστεύω ότι ο κόσμος ασχολείται ιδιαίτερα με το τι συμβαίνει στην αντιπολίτευση. Ασχολείται πάρα πολύ όμως με τα δικά του προβλήματα και με το πώς μπορούμε να δώσουμε απάντηση σε σε αυτό. Να δώσω ένα παράδειγμα μόνο από τη σημερινή ατζέντα: Θα δώσουμε την εξουσιοδότηση για να υπογραφεί η νέα σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού. Τα δημόσια ταμεία θα ενισχυθούν με παραπάνω από 3 δισεκατομμύρια ευρώ από την εταιρεία που θα τη διαχειριστεί, αλλά θα υπάρχει και χειροπιαστό όφελος για τους πολίτες, καθώς από τις 6 Οκτωβρίου τα διόδια στην Αττική Οδό θα μειωθούν από τα 2,8 ευρώ στα 2,5 ευρώ. Αυτό είναι ένα χειροπιαστό αποτέλεσμα για τους πολίτες, ειδικά για αυτούς οι οποίοι χρησιμοποιούν τακτικά τον κεντρικό αυτοκινητόδρομο της πόλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Ισραήλ πλήττει όχημα στον βορειοανατολικό Λίβανο

Φρίκη στην Θεσσαλονίκη: 75χρονος ασελγούσε σε βάρος δύο ανήλικων αδελφών



ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ