Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024

Κικίλιας: Φέτος συλλάβαμε τους περισσότερους εμπρηστές στην ιστορία της δασοπυρόσβεσης (Βίντεο)

Στην έμφαση που έχει δοθεί στην πρόληψη και στη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών αναφέρθηκε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, σημειώνοντας ότι φέτος αντιμετωπίστηκαν 4.000 φωτιές, ενώ συνελήφθησαν οι περισσότεροι εμπρηστές στην ιστορία της δασοπυρόσβεσης.

«Από την 1η Μαΐου που άρχισε η αντιπυρική περίοδος, σας διαβεβαιώ 4 μήνες είμαστε όλη μέρα μέσα στην Πολιτική Προστασία και όπου απαιτείται», είπε στο Mega ο κ. Κικίλιας, λέγοντας ότι οι πυροσβέστες, οι δασοκομάντος και οι εθελοντές έκαναν μια εξαιρετική προσπάθεια «στην πιο δύσκολη αντιπυρική περίοδο των τελευταίων 20 ετών».

Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε και στη φωτιά στον Βαρνάβα, υποστηρίζοντας ότι «το ότι μπορέσαμε πρώτη φορά στα 50 χρόνια της μεταπολίτευσης να πείσουμε τους συμπολίτες μας να καθαρίσουν 840.000 οικόπεδα, πολλά από αυτά μέσα στην Αττική και άρα να μην μπορεί να τρέχει και να κυλάει η πυρκαγιά από αυτό, είναι τεράστιο βήμα σε ό,τι έχει να κάνει με την πρόληψη».

«Οι ανυπέρβλητες συνθήκες της πυρκαγιάς στον Βαρνάβα οδήγησαν στο να ξεπερνάει τη μία πίσω από την άλλη (σ.σ. τις αντιπυρικές ζώνες). Δόθηκε μια πολύ μεγάλη μάχη να μην καεί ο Διόνυσος και να μη φύγει η φωτιά από τον Άγιο Στέφανο και καεί όλη η Πάρνηθα. Όπως και για να μην καεί ο Μαραθώνας, η Νέα Μάκρη», πρόσθεσε ο κ. Κικίλιας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τράπεζες: Επιβραδύνεται η στροφή στις προθεσμιακές καταθέσεις

Με το «Καλημέρα Ήλιε» υποδέχτηκε dj τον Ανδρουλάκη σε πανηγύρι  (Βίντεο)

ΣΧΕΤΙΚΑ

eXclusive

eTop

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ